Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BAHATI MLADIĆI Abazović i Bečić prijetnjama primoravali predsjednika DIK-a da prizna njihovo pravno nasilje!?

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović očekivano je odbio da stavi potpis na sramni  dokument koji je donesen pod okriljem noći uz mnoštvo ilegalnih radnji koje su ga pratile. Izglasavanje ovog sramnog, kvislinškog dokumenta u noći između 28. i 29. decembra, osim kršenja poslovnika, zakona i odluka DIK-a, pratili su pravno i verbalno nasilje, prijetnje i zastrašivanje upućene predsjedniku DIK-a Aleksi Ivanoviću od strane  potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića

Crnogorska javnost u noći između ponedjeljka i utorka 28. na 29. decembar prošle godine svjedočila je nezapamćenom pravnom nasilju kada su uz kršenje poslovnika i odluka Državne izborne komisije (DIK) na silu usvojene sramne izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima se okupatorskoj, parpolitičkoj organizaciji – SPC, legalizuje otimačina državne imovine.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović očekivano je odbio da stavi potpis na taj sramni  dokument koji je donesen pod okriljem noći uz mnoštvo ilegalnih radnji koje su ga pratile. Izglasavanje ovog sramnog, kvislinškog dokumenta u noći između 28. i 29. decembra, osim kršenja poslovnika, zakona i odluka DIK-a, pratili su pravno i verbalno nasilje, prijetnje i zastrašivanje upućene predsjedniku DIK-a Aleksi Ivanoviću od strane  potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Abazović i Bečić žestoko su kritikovali Đukanovića koji nije potpisao ilegalno donesen dokument, uz opaske da ”je u pitanju podizanje tenzije” i prijetnje da će ”ga smijeniti ako prekrši Ustav ”.

Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović: “Crna trojka” crnogorske politike prijetnje i pritisak doživljava kao legitimna sredstva u borbi protiv neistomišljenika

Međutim, Abazovlć i Bečić su posljednje osobe koje bi trebale da nekome dijele lekcije iz demokratije i pridržavanja zakona jer su upravo oni glavni protagonisti skandaloznih događaja koji su pratili ilegalnu sjednicu parlamenta od prije sedam dana.

“Zažalićeš”, “dobićeš krivičnu prijavu”

Podsjetimo, većina članova DIK-a 28. decembra odbila je da verifikuje mandat novoj poslanici Građanskog pokreta URA, Suadi Zoronjić, nakon što se njen kolega Filip Adžić kukavički izmakao i poturio je da trpi kritike zbog aminovanja izdajničkog zakonskog akta.

Kako saznaje portal Aktuelno iz više dobro upućeniih izvora, ta odluka razjarila je Bečića i Abazovića koji su više puta zvali predsjednika DIK-a Aleksu Ivanovića i prijetili mu.

“Abazović i Bečić povišenim tonom prijetili su Ivanoviću krivičnom prijavom, govorili da će da zažali jer donosi protivzakonite odluke”, rekli su naši izvori.

Kako nam je potvrdilo više dobro upućenih izvora Bečić i Abazović su išli u prostorije DIK-a i lično prijetili Ivanoviću nastojeći da ga primoraju da odobri njihovo pravno nasilje.

Time su, kako ističu naši sagovornici, pokazali da ne poštuju zakone, procedure i institucije, već da im je ”sila iznad zakona”.

Po svemu sudeći Bećićeve i Abazovićeve prijetnje su sprovedene u djelo jer su, kako je saopšteno iz Abazovićeve stranke, svi poslanici nove parlamentarne većine, njih 41, podnijeli u četvrtak krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) protiv članova Državne izborne komisije (DIK). Očigledan osvetnički potez i primjer kako će proći svi koji se ne povinuju novoj izdajničkoj vlasti.

Vidimo se u Tužilaštvu

Portal Aktuelno dostavio je pitanja na zvaničnu mejl adresu predsjednika DIK-a Alekse Ivanovića u kojima smo pitali da li je 28. decembra bilo izložen pritiscima i da li su ga Bečić i Abazović kontaktirali i priejtili mu putem telefona ili lično. U odgovorima dostavljenim našoj redakciji, Ivanović nije ni potvrdio, ni demantovao naša saznanja.

Predsjednik DIK-a Aleksa Ivanović: Žrtva prijetnji bahatih mladića iz vrha nove vlasti?

“Kako sam putem medija u saznanju da je protiv mene podnešena krivična prijava, obavještavam Vas da ću na poziv nadležnog tužilaštva odgovoriti na sve okolnosti vezane za navode iz prijave”, navodi se u odgovoru koji je Ivanović dostavio našoj redakciji.

Pitanja vezana za ovaj incident poslali smo i na zvanične mejl adrese predsjednika Skupštine Alekse Bečića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića prije pet dana. Odgovore do objavljivanja ovog teksta nijesmo dobili. S obzirom da Vlada i Skupština nijesu ni do sad odgovarale na pitanja koja je slala naša medijska kuća, ni ovoga puta nijesmo optimisti da će poslati odgovore u kojima će razjasniti okolnosti ovog incidenta.

Na adresu Abazovića i Bečića poslali smo sledeća pitanja:

– Da li je 28. decembra predsjednik Skupštine gospodin Aleksa Bečić, odnosno potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, imao komunikaciju sa predsjednikom Državne izborne komisije Aleksom Ivanovićem ?

– Da li je ta komunikacija obavljena telefonom ili direktnim prisustvom u prostorijama DIK?

– Da li su ti razgovori protekli u profesionalnom odnosu i poslovnom tonu?

– Da li je predsjednik Bečić, potpredsjednik Abazović najavljivao pokretanje postupaka protiv članova DIK-a ukoliko ne potvrde mandat kandidatkinji sa liste Crno na bijelo Suadi Zoronjić?

Da li će Vlada i Skupština u infantilno-inadžijskom stilu nastaviti da bojkotuju portal Aktuelno ostaje da se vidi u narednom periodu.

B.Knežević

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
04.01.2021-12:41 12:41

Adžiću ne bilo te medju cestitim, Adzicima !

007
04.01.2021-13:34 13:34

Eh, kad jih MILO za uši povuče, ima sjednu tamo tiho u klupu

Lijepa CG
04.01.2021-14:04 14:04

Vi ste se Abazovicu sa Vašim sunarodnicima radovali toj majskoj zori. 2006 g!! Pokazao je to Plav, i tada i trideset godina ranije kada su se ponosni Crnogorci plavsko-gusinjskog bataljona pod komandom Ferida Šarkinovića, priključili Lovćenskim stražama i stali na branik naše svete planine Lovćena i naše države. Znate li Vi Abazovicu od koga su je branili? Znate li Abazovicu od koga su crnogorskom narodu kroz istoriju dolazile najbrutalnije prijetnje, servirana ubistva, masakri,organizovana paljenja kuća i imanja i zatiranja svega crnogorskog ?

Mne
04.01.2021-15:24 15:24
Reply to  Lijepa CG

Tako je – od braće Srba ,

No future
04.01.2021-14:47 14:47

NATO & SAD žele Srbiju kao članicu ovog vojnog transatlatnskog pakta, priznanje Kosova od strane Srbije i reviziju Dejtonskog sporazuma u BiH.
Zauzvrat su žrtvovali Crnu Goru kao protivuslugu i dar za to. Zato su i ćutali i ćute na sve što se dešava i bili su aktivni i podsticali su da dodje do ovoga – isto kao i 1918 godine

Vule
04.01.2021-14:51 14:51

Je li ovo Bečiću kaputić iz osmog osnovne ?

gagi
04.01.2021-16:47 16:47

I ove dvije balege,Becic iz Balabana i siptar iz okoline Ulcinja da nam vode drzavu i “kroje kapu”.Mislite li “mulci” da ste Boga ufatili za onu rabotu ako je sa vama “policijska armada”,grdno se varate,narod Crne Gore posebno Crnogorci smo mlogo “osjetljivi”na nepravu i fukarluk prema nama Da pojasnim za neznance ruijec “mulac” to je u Dalmaciji “magarcic”.

Milan
04.01.2021-21:26 21:26

Prijedlog Urednistvu: U buduce pitanja za Abazovica, Becica i slicne njima po mogucstvu formulisati tako da se odgovori potvrdno ili odricno, uz napomenu da u slucaju da ne vam ne posalju odgovor, smatra se da je odgovor potvrdan/odrican. I treba ih opucat s pitanjima, i objavljivati sve pokusaje javno. Svaka vasa analiza se do sad pokazala tacnom. Pa neka izvole ponasati se demokratski, cega su im lazno puna usta.

pero
04.01.2021-22:15 22:15

Ova dva maloumnika ce ga povuci za rucku od stomaka, ovo je jedini odogovor na njihovo primitivno i dzukacka ponasanja i njihov vpolabular.
Srbijanski placenici za saku brasna doci ce vam kraj brzo.