Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

ASK: Injac prekršila Zakon, nije prijavila tačne i potpune podatke o imovini

U odluci je precizirano da je Injac prijavila suvlasništvo u obimu prava 1/3 za kuću od 65 metara kvadratnih, dok je vlasnica te nepokretnosti u obimu prava 1/1

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je ministarka odbrane Olivera Injac prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer u izvještaju o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju nije prijavila tačne i potpune podatke.

U odluci je precizirano da je Injac prijavila suvlasništvo u obimu prava 1/3 za kuću od 65 metara kvadratnih, dok je vlasnica te nepokretnosti u obimu prava 1/1.

Injac je, dodaju, prijavila i 2.116 akcija manje u Akacionarskom društvu “13. jul Plantaže”.

U skladu sa članom 34 Zakona o sprjeeavanju korupcije javna funkcionerka je, u bitnom navela da je u Izvještaju o prihodima i imovini koji se podnosi U roku od 30 dana od dana

Injac je ASK-u rekla da je navela tačnu površinu objekta koja pcsjeduje, od 65 metara kvadratnih u Podgorici, kao i brojeve katastarskih opština, osnove po kojima ih je stekla i sve druge tražene podatke.

“Agencija je cijenila navode javne funkcionerke da je u izvještaju o prihodima i imovini koji se podnosi u roku od 30 dana od dana stupanja na javnu funkciju navela tačnu površinu objekta koja posjeduje, 65 metara kvadratnih u Podgorici, kao i brojeve katastarskih opština, osnove po kojima ih je stekla i sve druge tražene podatke, ali je našla da su neosnovani zato što je prijavila na predmetnoj nepokretnosti udio u obimu prava 1/3. a uvidom u bazu podataka Uprave za katastar i državu imovinu utvrđeno je da je vlasnica u obimu prava 1/1”, navedeno je u odluci.

Protiv ove odluke, dodaju, može se pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe Upravnom sudu u roku od 20 dana od dana prijema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve