Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Aprcović: Službe opštine u kolapsu, vrijeme da se izabere novi predsjednik

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić smijenjen je 24. aprila na inicijativu SDP

Sedamnaest odbornika DPS, SD, HGI, LP i odbornica SDP Bruna Lončarević podnijeli su juče Skupštini opštine Kotor prijedlog za razrješenje predsjednice SO Dragice Perović. Osim toga, lokalnom parlamentu su dostavili i prijedlog kandidata za predsjednika Opštine Željka Aprcovića iz DPS-a.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić smijenjen je 24. aprila na inicijativu SDP.

Jokić se žalio Upravnom sudu jer smatra da je smijenjen nezakonito.

Jokić smatra da je udruženim poduhvatom DPS-a i njihovih koalicionih partnera iz SDP-a stvoren haos u Opštini Kotor i da su za današnju situaciju u opštini odgovorni Aprcović i Krivokapić, koji kako je kazao, scenario razrađuju još od decembra prošle godine.

Sa druge strane Aprcović odgovara da je za stanje u Kotoru odgovorna neprincipijelna opozicija.

“Opozicija nije bila u stanju da od februara prošle godine, kada je zadnja sjednica lokalnog parlamentra bila održana, regulišu stanje, da probaju da zakažu sjednicu lokalnog parlamenta, da usvoje najznačajnije akte. Definitivno su samo pravnom akrobatikom željeli da opstruiraju sve ono što je toliko očigledno kod svih građana i turista koji ovih dana u velikom broju posjećuju Kotor”, kazao je Aprcović za Antenu M.

Upitan da prokomentariše obraćanje Dragice Perović Ministarstvu javne uprave od kojeg traži mišljenje kako da se aktuelna situacija u Kotoru prevaziđe u skladu sa Ustavom i zakonom, Aprcović je kazao:

“Lokalni parlament definitivno ne funkcioniše, urađeno je sve u skladu sa zakonom i ne možemo očekivati da nam nadležno Ministarstvo daje mišljenje. Sve službe su u kolapsu, i smatram da je više nego zrelo vrijeme da se shodno zakonu izabere novi predsjednik i stabilizuje lokalna samouprava jer je turistička sezona na cijelom crnogorskom primorju u toku”, smatra Aprcović.

Podsjećamo, od 24. aprila Opština Kotor je u blokadi, zaposleni u lokalnoj upravi ne primaju zarade već dva mjeseca a opštini prijeti i isključenje struje.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve