Srijeda, 28 Jula, 2021
Rubrika:

Ambasador u Luksemburgu još jedan svetosavski kadar bivše vlasti!?

Ministar-diletant Đorđe Radulović, ovim je pokazao da je baza svetosavskog kadra u Ministrastvu vanjskih poslova veoma široka, i da je trebalo eliminisati samo nekoliko ''nepodobnih ambasadora'' da bi ''srbizacija'' diplomatije bila upotpunjena

Nekadašnji šef kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Ivan Leković, izabran je juče za ambasdora Crne Gore u Luksemburgu. Ovo je još jedan primjer postavljanja takozvanog ”svetosavskog kadra” bivše vlasti koji je u Ministarstvo vanjskih poslova doveden po nalogu bivšeg ministra Milana Roćena i njegovih političkih aparatčika.

Ministar-diletant Đorđe Radulović, ovim je pokazao da je baza svetosavskog kadra u Ministrastvu vanjskih poslova veoma široka, i da je trebalo eliminisati samo nekoliko ”nepodobnih ambasadora” da bi ”srbizacija” diplomatije bila upotpunjena.

Podsjetimo, portal Aktuelno ranije je pisao da je postavljanje, stručnom svetosavskom terminologijom rečeno – bogougodnog DPS kadra od strane nove vlasti najočiglednije u Ministarstvu vanjskih poslova.

Nakon imenovanja Đorđa Radulovića za šefa diplomatije, na izuzetno bitnu funkciju glavnog pregovarača sa EU, postavljen je svetosavski kadar DPS-a Zorka Kordić koja je u Ministarstvo vanjskih poslova dovedena po nalogu bivšeg ministra Milana Roćena i njegovih ljudi.

Svetosavski kadar

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom Zorka Kordić u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore radi od 2010. godine, kada je ministar bio upravo Roćen čiji je ona kadar.

Milan Roćen: Najljepši osmjeh u Rasoje

Kako portal Aktuelno saznaje Milan Roćen, preko ministra Radulovića, će biti glavni politički savjetnik Kordić iz sjenke. Preko dua Radulović-Kordić će maltene rukovoditi ovim ministarstvom.

Osim Kordić u Ministarstvu vanjskih poslova ima još kadrova bivše vlasti. Za državnog sekretara imenovan je bivši ambasador Crne Gore u Kijevu Ljubomir Mišurović. On je obavljao funkciju šefa diplomatskog protokola u bivšoj vlasti i za vrijeme mandata Roćena na mjestu šefa diplomatije.

Đorđe Janković, koji je takođe doveden kao kadar bivše vlasti i ostao je na mjestu šefa kabineta u Ministarstvu vanjskih poslova.  On je, kako saznajemo, takođe zaposlen po ”preporuci” Roćena.

Nije iznanađenje

Ovakvo kadriranje novoizabranog ministra  Đorđa Radulovića ne treba da predstavlja iznenađenje jer on u krugovima bivše vlasti važi za pulena i čovjeka veoma bliskog bivšem ministru vanjskih poslova Roćenu. To mu je vjerovatno veliki plus s obzirom da Roćen važi za jednog od funkcionera bivše vlasti koji je volio da zapošljava takozvane “svetosavske” kadrove.

Novi ministar Đorđe Radulović godinama službovao u bivšoj vladi koju je nedavno proglasio za nedemokratsku

Ono što je još važnije je da Radulović pripada takozvanom trećem ešalonu bez nekog bitnijeg učinka u diplomatskoj karijeri.

Nakon što je završio karijeru u Rumuniji na mjestu drugoga sekretara u ambasadi u Bukureštu, na njegovo mjesto došao je, po Krivokapićevim standardima “ekspert”, takođe Roćenov kadar, Dado Đurović – kafanski pjevač koji se u slobodno vrijeme, po svemu sudeći, bavi diplomatijom!

Neznanje, nepotizam i kadrovi bivše vlasti

Ove okolnosti samo potvrđuju spekulacije da su kadrovi  teokratske vlade Zdravka Podoljuba Krivokapića kombinacija neznanja, neiskustva, nepotizma uz očigledni uticaj nalogodavaca iz medijskog, crkvenog i NVO sektora, uz upliv trećerazrednih kadrova bivše vlasti.

Sjeme subverzivnih nesposobnih svetosavskih kadrova posađeno je još odavno, najviše za vrijeme vlade Igora Lukšića, koji je bio marioneta svog političkog oca Milana Roćena, o čemu je portal Aktuelno već pisao.

Ne treba da čudi što je najviše takozvanog ”svetosavskog kadra” u resoru kojim je Roćen do 2012. godine direktno upravljao, da bi u narednim godinama takođe držao konce u crnogorskoj diplomatiji preko svojih aparatčika Igora Lukšića i Aleksandra Andrije Pejovića.

U.P.A.

Najnovije

Galić: Epidemiološka situacija kompleksna i zahtijeva oprez

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je kompleksna i zahtijeva oprez, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje, Igor Galić na konsultativnom saslušanju o epidemiološkoj...

Savović: Imamo način da se izborimo sa Makabijevim kvalitetom i iskustvom

Sutjeska, jedini preostali crnogorski predstavnik na ino sceni, gostovaće sjutra Makabiju u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvi susret istih rivala na...

Krivokapić: Prvi put nakon 77 godina Vlada odala počast žrtvama u Velici

Prvi put nakon 77 godina predstavnici Vlade Crne Gore odali su počast žrtvama zločina u selu Velika. Žrtve Velike sjećanjem čuvaćemo od nove smrti,...

Bajden nominovao Marka Gitenstejna za novog ambasadora u EU

Predsjednik SAD Džozef Bajden nominovao je Marka Gitenstejna za novog američkog ambasadora u Evropskoj uniji, saopštila je Bijela kuća. Gitenstejn (74), viši savjetnik u međunarodnoj...

SD: Canović odao počast žrtvama zločina u Velici

Predsjednik Opštine Plav i funkcioner SD-a Nihad Canović, posjetio je danas Veliku i odao počast žrtvama zločina koji se dogodio 28. jula 1944. godine. Prema njegovim...

Najčitanije

Povezano

DVOSTRUKE IGRE SVETOSAVSKIH KONVERTITA Kome je u interesu da spašava nesposobne kadrove otporne na promjenu režima?

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić poznata je kao jedan od brojnih svetosavskih kadrova bivše vlasti koji je uspješno prebrodio tranziciju od bivše...

SUBVERZIJA CRNOGORSKE DIPLOMATIJE  Preletači opasniji za državu od četničkih kadrova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović predložio je osvjedočenog svetosavca i pobornika velikosrpske politike Želidraga Nikčevića, predsjedniku države za funkciju ambasadora Crne Gore u Srbiji,...

SVETOSAVSKO PRELETAČKO JATO Političko ”pranje” funkcionera bivše vlasti za ljepši izgled pred novim režimom

Sveotasvki preletački kadar koji se preko noći odrekao bivše vlasti, sve je brojniji i čini sve da ''opere'' svoju biografiju kako bi izgledalo da...

NIKAD DOSTA DOKAZA Svetosavski spavači bivše vlasti okosnica apostolske diplomatije

Crnogorsku javnost već mjesecima iznenađuje brojnost takozvanog ”svetosavskog kadra” bivše vlasti koji je u Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) doveden po nalogu bivšeg ministra Milana...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Helen
24.04.2021-08:57 08:57

Ma da, ave to Rocko iz svoje glace. Onako strsteski.

džudović
24.04.2021-09:37 09:37

Vrh naše diplomatije je specijalna izaslanica u Briselu. Preporučuje je studiranje od 12 godina, rad u Africi, dizajniranje tašni i najvažnije veza sa Krivokapićem i njegovima. Nema tu nepotizma, tako da i štićene ćerke mogu dobiti postavljenja u diplomatiji. Ovo je ludilo. Ima li mu lijeka?

4 C
24.04.2021-12:09 12:09

Kusamo DPS čorbu. Od prepisivanja imovine na SPC, njihovog ćutanja i Bijele saglasnosti postavljanja limenog objekta na Rumiji i zatiranja i unistenja tradicije viševjekovnog suživota raznih vjera i nacija, nereagovanje i prećutno odobravanje devastacije i divlje gradnje koje je sprovodila SPC, postavljanje svetosavaca i litijasa na ključna mjesta u državi, precutna saglasnost na nezakonit boravak i rad stranih državljana – popova, monaštva iz Srbije, Bosne, Kosova, Hrvatske … Je na kraju dalo rezultat da su ih isti ti koje su pomagali i forsirali a prave patriote su oterali iz države, na kraju i uništili. Da li je to namjerno smišljeno… Pročitaj više »

4 C
24.04.2021-12:09 12:09

Kusamo DPS čorbu. Od prepisivanja imovine na SPC, njihovog ćutanja i Bijele saglasnosti postavljanja limenog objekta na Rumiji i zatiranja i unistenja tradicije viševjekovnog suživota raznih vjera i nacija, nereagovanje i prećutno odobravanje devastacije i divlje gradnje koje je sprovodila SPC, postavljanje svetosavaca i litijasa na ključna mjesta u državi, precutna saglasnost na nezakonit boravak i rad stranih državljana – popova, monaštva iz Srbije, Bosne, Kosova, Hrvatske … Je na kraju dalo rezultat da su ih isti ti koje su pomagali i forsirali a prave patriote su oterali iz države, na kraju i uništili. Da li je to namjerno smišljeno… Pročitaj više »

Naroz
24.04.2021-14:20 14:20

Koji je od ova dva ambasador u Luxemburgu, ovaj što se ukrutio ili ovaj vitez s mačem?