Subota, 22 Januara, 2022
Rubrika:

Ambasador u Luksemburgu još jedan svetosavski kadar bivše vlasti!?

Ministar-diletant Đorđe Radulović, ovim je pokazao da je baza svetosavskog kadra u Ministrastvu vanjskih poslova veoma široka, i da je trebalo eliminisati samo nekoliko ''nepodobnih ambasadora'' da bi ''srbizacija'' diplomatije bila upotpunjena

Nekadašnji šef kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Ivan Leković, izabran je juče za ambasdora Crne Gore u Luksemburgu. Ovo je još jedan primjer postavljanja takozvanog ”svetosavskog kadra” bivše vlasti koji je u Ministarstvo vanjskih poslova doveden po nalogu bivšeg ministra Milana Roćena i njegovih političkih aparatčika.

Ministar-diletant Đorđe Radulović, ovim je pokazao da je baza svetosavskog kadra u Ministrastvu vanjskih poslova veoma široka, i da je trebalo eliminisati samo nekoliko ”nepodobnih ambasadora” da bi ”srbizacija” diplomatije bila upotpunjena.

Podsjetimo, portal Aktuelno ranije je pisao da je postavljanje, stručnom svetosavskom terminologijom rečeno – bogougodnog DPS kadra od strane nove vlasti najočiglednije u Ministarstvu vanjskih poslova.

Nakon imenovanja Đorđa Radulovića za šefa diplomatije, na izuzetno bitnu funkciju glavnog pregovarača sa EU, postavljen je svetosavski kadar DPS-a Zorka Kordić koja je u Ministarstvo vanjskih poslova dovedena po nalogu bivšeg ministra Milana Roćena i njegovih ljudi.

Svetosavski kadar

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom Zorka Kordić u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore radi od 2010. godine, kada je ministar bio upravo Roćen čiji je ona kadar.

Milan Roćen: Najljepši osmjeh u Rasoje

Kako portal Aktuelno saznaje Milan Roćen, preko ministra Radulovića, će biti glavni politički savjetnik Kordić iz sjenke. Preko dua Radulović-Kordić će maltene rukovoditi ovim ministarstvom.

Osim Kordić u Ministarstvu vanjskih poslova ima još kadrova bivše vlasti. Za državnog sekretara imenovan je bivši ambasador Crne Gore u Kijevu Ljubomir Mišurović. On je obavljao funkciju šefa diplomatskog protokola u bivšoj vlasti i za vrijeme mandata Roćena na mjestu šefa diplomatije.

Đorđe Janković, koji je takođe doveden kao kadar bivše vlasti i ostao je na mjestu šefa kabineta u Ministarstvu vanjskih poslova.  On je, kako saznajemo, takođe zaposlen po ”preporuci” Roćena.

Nije iznanađenje

Ovakvo kadriranje novoizabranog ministra  Đorđa Radulovića ne treba da predstavlja iznenađenje jer on u krugovima bivše vlasti važi za pulena i čovjeka veoma bliskog bivšem ministru vanjskih poslova Roćenu. To mu je vjerovatno veliki plus s obzirom da Roćen važi za jednog od funkcionera bivše vlasti koji je volio da zapošljava takozvane “svetosavske” kadrove.

Novi ministar Đorđe Radulović godinama službovao u bivšoj vladi koju je nedavno proglasio za nedemokratsku

Ono što je još važnije je da Radulović pripada takozvanom trećem ešalonu bez nekog bitnijeg učinka u diplomatskoj karijeri.

Nakon što je završio karijeru u Rumuniji na mjestu drugoga sekretara u ambasadi u Bukureštu, na njegovo mjesto došao je, po Krivokapićevim standardima “ekspert”, takođe Roćenov kadar, Dado Đurović – kafanski pjevač koji se u slobodno vrijeme, po svemu sudeći, bavi diplomatijom!

Neznanje, nepotizam i kadrovi bivše vlasti

Ove okolnosti samo potvrđuju spekulacije da su kadrovi  teokratske vlade Zdravka Podoljuba Krivokapića kombinacija neznanja, neiskustva, nepotizma uz očigledni uticaj nalogodavaca iz medijskog, crkvenog i NVO sektora, uz upliv trećerazrednih kadrova bivše vlasti.

Sjeme subverzivnih nesposobnih svetosavskih kadrova posađeno je još odavno, najviše za vrijeme vlade Igora Lukšića, koji je bio marioneta svog političkog oca Milana Roćena, o čemu je portal Aktuelno već pisao.

Ne treba da čudi što je najviše takozvanog ”svetosavskog kadra” u resoru kojim je Roćen do 2012. godine direktno upravljao, da bi u narednim godinama takođe držao konce u crnogorskoj diplomatiji preko svojih aparatčika Igora Lukšića i Aleksandra Andrije Pejovića.

U.P.A.

Najnovije

Mrvaljević: Odbrana fotelja!

piše Nebojša Mrvaljević, Forum slobodnih građana Luča Pokušaj jedne od političkih grupacija na javnoj sceni Crne Gore da pronađe izlaz iz „vrzinog kola“ koji se...

DF: Glasaćemo za smjenu Abazovića, to je korak ka rješavanju političke krize

Iz Demokratskog fronta saopšteno je da će njihovi poslanici podržati inicijativu da u skupštinsku proceduru bude uvrštena tačka dnevnog reda vezano za razrešenje potpredsjednika...

Ministarka zdravlja se nije udostojila doći, već poslala zamjenu koja ne zna đe je...

Odbornici hercegnovskog parlamenta juče su raspravljali o stanju u bolnici Meljine, a prema riječima predsjednika lokalnog parlamenta Ivana Otovića, jedina tačka dnevnog reda i...

Maloku: Za svaku osudu zasjede i uvrede Abazoviću

Zasjede i uvrede upućene Dritanu Abazoviću u Podgorici, su ne samo za svaku osudu već i neprihvatljive, napisao je na svom Twitteru kosovski politčki analitičar Albinot Maloku. Vrijeđati...

Budućnost u Rusiji: Bez opterećenja na favorita

Pravi odnos i dobra šema do 40. minuta rukometašicama Budućnosti donijeli su egal u Podgorici protiv jednog od favorita za trofej Lige šampiona. Rostov se...

Najčitanije

Povezano

TAKMIČENJE ZA NAJVEĆEG IZDAJNIKA CRNE GORE: ”Staljinov brk” neprikosnoven, prijeti nikad jača konkurencija!

Istorija izdaje stara je koliko i sama civilizacija, jer još od biblijskih vremena navikli smo da se susrećemo sa osobama koje će za ''šaku...

GRAND(E) ROĆEN Brkata politička subverzivna sila

Milan Roćen - gotovo da je nemoguće zamisliti neki bitniji događaj na crnogorskoj političkoj, medijskoj i uopšte društvenoj sceni unazad skoro 20 godina, a...

SKANDAL SA ZAKONIMA RAZOTKRIO POLITIČKU TRULEŽ: Neuspjela operacija neočetničkih ”eksperata” i konvertitskog kadra bivše vlasti

Odlazeća vlada nesposobnih nazovi ''eksperata'', na čelu sa vjerskim ekstremistom Zdravkom Krivokapićem, odavno je izgubila svaki kredibilitet i integritet, i za nešto manje od...

MILAN ROĆEN, ČOVJEK ZA SVA VREMENA Zbog njega je posljednji Staljinov brk obrijan baš u Crnoj Gori

Za aktuelno.me Piše: Nebojša Redžić Milana Roćena sam prvi put vidio u jesen 1997. godine u redakciji “Vijesti”. Zapravo, nijesam znao kako se zove brkati, ćutljivi...

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Helen
24.04.2021-08:57 08:57

Ma da, ave to Rocko iz svoje glace. Onako strsteski.

džudović
24.04.2021-09:37 09:37

Vrh naše diplomatije je specijalna izaslanica u Briselu. Preporučuje je studiranje od 12 godina, rad u Africi, dizajniranje tašni i najvažnije veza sa Krivokapićem i njegovima. Nema tu nepotizma, tako da i štićene ćerke mogu dobiti postavljenja u diplomatiji. Ovo je ludilo. Ima li mu lijeka?

4 C
24.04.2021-12:09 12:09

Kusamo DPS čorbu. Od prepisivanja imovine na SPC, njihovog ćutanja i Bijele saglasnosti postavljanja limenog objekta na Rumiji i zatiranja i unistenja tradicije viševjekovnog suživota raznih vjera i nacija, nereagovanje i prećutno odobravanje devastacije i divlje gradnje koje je sprovodila SPC, postavljanje svetosavaca i litijasa na ključna mjesta u državi, precutna saglasnost na nezakonit boravak i rad stranih državljana – popova, monaštva iz Srbije, Bosne, Kosova, Hrvatske … Je na kraju dalo rezultat da su ih isti ti koje su pomagali i forsirali a prave patriote su oterali iz države, na kraju i uništili. Da li je to namjerno smišljeno… Pročitaj više »

4 C
24.04.2021-12:09 12:09

Kusamo DPS čorbu. Od prepisivanja imovine na SPC, njihovog ćutanja i Bijele saglasnosti postavljanja limenog objekta na Rumiji i zatiranja i unistenja tradicije viševjekovnog suživota raznih vjera i nacija, nereagovanje i prećutno odobravanje devastacije i divlje gradnje koje je sprovodila SPC, postavljanje svetosavaca i litijasa na ključna mjesta u državi, precutna saglasnost na nezakonit boravak i rad stranih državljana – popova, monaštva iz Srbije, Bosne, Kosova, Hrvatske … Je na kraju dalo rezultat da su ih isti ti koje su pomagali i forsirali a prave patriote su oterali iz države, na kraju i uništili. Da li je to namjerno smišljeno… Pročitaj više »

Naroz
24.04.2021-14:20 14:20

Koji je od ova dva ambasador u Luxemburgu, ovaj što se ukrutio ili ovaj vitez s mačem?