Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Svetosavski spavači bivše vlasti doveli u pitanje budućnost Crne Gore

Apostoli koje je mandatar buduće teokratske vlade Rukoljub Krivokapić predstavio prošle sedmice su kombinacija neznanja, neiskustva, nepotizma uz očigledni uticaj nalogodavaca iz medijskog, crkvenog i NVO sektora. Međutim, ovako nekompetentna rješenja za sastav buduće vlade nijesu isključivo plod nove vlasti i njihovih nalogodavaca. Sjeme subverzivnih nesposobnih svetosavskih kadrova posađeno je još odavno, najviše za vrijeme vlade Igora Lukšića, koji je bio marioneta svog političkog oca Milana Roćena

Nakon smrti lidera svetosavskih stranaka u Crnoj Gori koji je zvanično obavljao funkciju mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija Radovića niko nije očekivao previše od apostolsko-ekspertske vlade samoproklamovanog mesije Zdravka Rukoljuba Krivokapića. Međutim, ono što je predstavljeno prošlog četvrtka, kako smo već pisali, ispod je i najnižih očekivanja prosječnog svetosvaskog glasača koji je sa teškim krstom oko vrata, vođen mirisom tamjana Amfilohijeve kadionice mjesecima protestovao protiv odlazeće vlasti.

Politički sin i otac na zajedničkoj konferenciji za medije 2011. godine odgovaraju na optužbe da poznaju Darka Šarića

Apostoli koje je mandatar buduće teokratske vlade Rukoljub Krivokapić predstavio prošle sedmice su kombinacija neznanja, neiskustva, nepotizma uz očigledni uticaj nalogodavaca iz medijskog, crkvenog i NVO sektora. Međutim, ovako nekompetentna rješenja za sastav buduće vlade nijesu isključivo plod nove vlasti i njihovih nalogodavaca.

Sjeme subverzivnih nesposobnih svetosavskih kadrova posađeno je još odavno, najviše za vrijeme vlade Igora Lukšića, koji je bio marioneta svog političkog oca Milana Roćena. Marionetsku ulogu “svetosavljenja” državnih kadrova na krucijalnim mjestima, Lukšić je nastavio i nakon neslavnog okončanja svoje kratke premijerske avanture, kao potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Svetosavci isplivali u Rukoljubovoj vladi

Portal Aktuelno već je pisao o svetosavskim kadrovima Milana Roćena koji su isplivali u bogougodnoj vladi mesije Rukoljuba, kada smo govorili o kandidatu za ministra vanjskih poslova Đorđu Raduloviću.

Zvijezda Rukoljubove vlade Vesna Bratić: “Srpkinja je mene majka rodila”, ali mi je vlada dala pasoš

Kada govorimo o ekspertskoj vladi ne možemo a da ne pomenemo njenu zvijezdu -kandidatkinju za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić koja je posljednjih dana prosto osvojila društvene mreže zbog svojih, blago rečeno, kontroverznih izjava zasnovanih na rigidnim svetosavskim stavovima.

Treba samo podsjetiti da među fotografijama koje je buduća ministarka objavljivala postoji i jedna iz jula ove godine na kojoj se vidi kako pravi selfi, uz komentar: “Žensko, ko žensko, čak i kad je četnik”.

Nakon što je internetom počela da kruži ova skandalozna izjava kandidatkinje za ministarku, (koja je samo jedna među mnoštvom sličnih izjava) crnogorska javnost je ostala zapanjena, a redakcija portala Aktuelno dobila je desetine poruka sa  istim pitanjem – kako smo došli u situaciju da je osoba koja otvoreno podržava svetosavski zilotizam i četništvo u poziciji da bude ministarka u vladi Crne Gore?

Nalogodavci buduće vlade i mandatar neizmjerno zahvalni “zdravom tkivu DPS-a”

Odgovor je jednostavan – od zvijezde Krivokapićeve eksperstske vlade Vesne Bratić ne bi bilo ništa da nije imala naklonost Lukšićeve vlade i njenih visokih funkcionera.

Rođena u Trebinju, a pasoš dobila od Lukšića

Vesna Bratić je rođena u Trebinju, i s obzirom da je na čelu NVO “Ne damo Crnu Goru” čiji je osnivač Zdravko Krivokapić nije ni čudo što je izabrao za apostola u svojoj teokratskoj vladi. Ali od karijere Bratić u Crnoj Gori ne bi bilo ništa da, kako saznaje portal Aktuelno, 2012. nije ekspresno dobila pasoš od tadašnje vlade Igora Lukšića.

“Tadašnja ministarka nauke Sanja Vlahović 2012. godine predložila je vladi da se Bratićkoj da pasoš kao naučnom kadru, a rješenje za izdavanje pasoša formalno je u aprilu iste godine potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović. Brajović je međutim, samo potpisao ono što mu je njegov, tada još uvijek, stranački klega Raško Konjević poturio nekoliko mjeseci prije nego što će krajem 2012. godine preuzeti MUP u novoj vladi. Ne treba da čudi što je Vlahović, koja je falsifikovala doktorski rad, predložila da se Bratić da pasoš kao ‘naučnom kadru’ “, rekao je naš sagovornik veoma dobro upućen u okolnosti pod kojim je funkcionisala bivša vlada.

Raš(st)ko Konjević pravoslavac iz okoline Zenice: “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”

Kako nam je rekao, smatra da je tadašnja ministarka Vlahović zloupotrebljena i da je sve išlo preko bosanskih veza Lukšića i njegove najuže familije.

“Bratićka je kadar DPS-a o čemu je govorio i lider PzP-a Nebojša Medojević koji je dobro upoznat da je ona dobila pasoš po, kako je rekao, ‘specijalnoj proceduri’. Nije ni čudo da je Lukšić dao pasoš tvrdokornoj svetosavki iz Bosne, jer je đak Milana Roćena i nastavio je praksu svoga učitelja u zapošljavanju svetosavskih kadrova”, kazao je naš sagovornik.

‘Spavači’

Kako ističe naš sagovornik, takva praksa zapošljavanja svetosavaca nam se sad “obija o glavu”, uz pitanje “ko zna koliko je takvih ‘spavača’ dovedeno i zapošljeno u državnim institucijama od vitalnog značaja”.

Radost bivšeg ministra Roćena prilikom dovođenja svetosavskog kadra u svoj resor (kolorizovano): “Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže trag”

“Lukšicev politički otac Milan Roćen je zapošljavao svetosavski kadar, a Lukšić je samo krenuo njegovim stopama. Ministar unutrašnjih poslova koji je došao nakon pada Lukšićeve Vlade Raško Konjević odlično im je došao za taj posao, jer je i sam iz okoline Zenice i kršten je u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Tako da svetosavsko političko sjeme koje su posijali Roćen, Lukšić i Konjević sad daje plodove u vladi koju je instalirao lično Amfilohije uz pomoć svetosavskih saboraca iz medijskog i NVO sektora”, rekao je naš sagovornik.

On se zapitao “da li je to Roćen radio po naređenju srbijanske službe tek će vrijeme pokazati”.

“Čak se spekulisalo da je Lukšić nakon dolaska na mjesto premijera obećao Amfilohiju Radoviću da će srušiti mauzolej i vratiti crkvu Karađorđevića na Lovćen. Odavno se znalo da je Lukšić  Roćenov kadar, koga je on gurao iako ima veoma skromne sposobnosti stoga i ne čudi ovakvo njegovo opredjeljenje. Vjerovatno je to ono ‘zdravo krilo’ DPS-a na koje računa nova svetosavska opozicija”, rekao je naš sagovornik.

Sanja Vlahović ima izošteren osjećaj da namiriše pravi “naučni kadar” s obzirom na reference i ugled koji je stekla zbog svog (tuđeg) doktorskog rada

O povezanosti Roćena i Lukšića govori i afera koja je izbila 2011. godine kada su mediji danima brujali o navodnim kontaktima tadašnjeg premijera i ministra vanjskih poslova sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina.

Bratić samo “kap u moru”

Da Bratić nije jedini svetosavski kadar koji je nastao pod pokrovitaljstvom pomenute ekipe iz bivše vlasti svjedoči i kandidat za šefa diplomatije u vladi Krivokapića – Đorđe Radulović. Kako smo pisali, on u krugovima bivše vlasti važi za pulena i čovjeka veoma bliskog bivšem ministru vanjskih poslova Milanu Roćenu.

Ono što je još važnije je da Radulović pripada takozvanom trećem ešalonu bez nekog bitnijeg učinka u diplomatskoj karijeri.

O kakvom se kadru radi najbolje govori podatak da je Radulovićev najveći domet u karijeri bilo mjesto drugog savjetnika u crnogorskoj ambasadi u Bukureštu (Rumunija). Nakon što je završio karijeru u Rumuniji na njegovo mjesto došao je, po Krivokapićevim standardima “ekspert”, takođe Roćenov kadar, Dado Đurović – kafanski pjevač koji se u slobodno vrijeme, po svemu sudeći, bavi diplomatijom!

Neprincipijelno kadriranje za povratak Crne Gore u srednji vijek

Ova dva primjera su samo “kap u moru” svetosavskih kadrova koje je bivša vlast na čelu sa gore pomenutim funkcionerima zapošljavala.

Zbog takve neprincipijelne kadrovske politike Crna Gora je nakon 30. avgusta vraćena decenijama unazad i ostavljena na milost i nemilost klerofašističkim, svetosavskim političkim centrima koji žele da uruše sve što je postignuto u posljednjih 20 godina na putu evroatlantskih integracija.

I sve to ne bi bilo moguće da bivša vlast nije šurovala sa prosrpskim svetosavskim kadrom u Crnoj Gori koji sad sa pozicija moći želi da Crnu Goru i njeno društvo preoblikuje u teološku državu po ugledu na Iran Mahmuda Ahmadinedžada, idola nesuđenog mandatara Rukoljuba Krivokapića.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

28 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorac
09.11.2020-11:09 11:09

Žalosno je što svi mlađani CG političari nemaju pojma o politici, dok ovi stariji trguju u dalje. Sve “nove nade DPS” sa titulama doktora nauka nemaju pojma o osnovama politike i trude se da budu Đukanović, zaboravljajući da je on jedan od rijetkih političara na prostorima Evrope koji zna što je i strategija i što je petlja! Neka mlađani lideri uzmu biografiju novog Predsjednika SAD i vide kako se vodi politika, ne saopštenjima iz udobnih kabineta neko na čelu kolone među narodom (da ih narod vidi kako uživo izgledaju)! Za politiku i liderstvo treba imati petlju i biti na zemlji,… Pročitaj više »

TV-EU
09.11.2020-12:33 12:33
Reply to  Crnogorac

Svaka čast na komentaru !

Realno
09.11.2020-11:09 11:09

Ima u CG srpskih-četničkih spavača koliko oćete. Puna nam je država izbjeglica kojima je Dps i Milo podijelio CG državljanstva,samo da bi njih glasali godinama. Dijelio je njima Milo i ministarske fotelje,opet samo da ga glasaju. Pokvareni Milov plan se počeo ostvarivati,Velika Mala Srbija.

Crnogorac
09.11.2020-11:31 11:31
Reply to  Realno

Treba se vratiti na 1993 i ispratiti Milove korake i vidjeti kakve je pobjede ostvario za Crnu Goru, od distanciranja od Miloševića, Trgovačka misija u SAD jos 1995, sukob sa Bulatovićem, pokušaj državnog udara 1998, bombardovanje, 2000.ta, uvođenje eura, Beogradski sporazum, nezavisnost, NATO… Jedini problem je što je okružen diletantima u svojoj partiji i ostalim partijama na političkoj sceni. Ne može nam jedan čovjek biti kriv za sve niti sve rješavati u državi, što nažalost svi očekuju. Svako treba da da svoj doprinos na putu ka onome što svi želimo.

Dedinje
09.11.2020-12:57 12:57
Reply to  Crnogorac

Milo je pravi posteni crnogorac!! E viva!

Jelena
09.11.2020-13:31 13:31
Reply to  Realno

Nije Milov plan, nego plan posrbcadi, što je bilo i 18 , uvijek izdajice i neka podju u Srbiju bit će gradjani 3 reda , koliko ih vole srbi ,jednom izdajnik ,večiti izdajnik. Tako Mila ne mijesajte sa pričom o lažnim CRNOGORCIMA, to su samo prosrbcena pašcad.!

David
11.11.2020-10:04 10:04
Reply to  Jelena

A citi kozurino Jelena Kako gradani drugog reda kozo, da izvine divna zivotinja. 2 djece od moje prij.su zavrsil, dobili spec.i posao u BG.A rode na beogradanka,jedinica nije mogla nego u Rakovici. A o spec da ne pricamo, roditelji su uplatili specijalizaciju. Zauzeli BG.usmrde se BG.od crnogoraca Eno setra prvog uzela zelez.Niksic predstavnistvo u cenru BG I napravila dvorac, tamo zivi i uziva. Neznam kojeg je reda.1 sestra, a kojeg si ti. Cinimi se da si ti ispod dna ,ako ima.taj red. Pa jos n8ze, nize. A kada se razbolite trcire u BG. Znsm porod.cija djeca besplatno studiraju u BG.izjasnili… Pročitaj više »

Astro
09.11.2020-12:01 12:01

NAPOKON DA SE NAČNE PRAVA TEMA. U SRED SREFINE.
MVP kijim je kadrirao Roćen, je prepun ovakvih, Klinički Centar Crne Gore i Univerzitet CG su košnica ovakvih…EPCG, CEDIS i CGES su leglo ovakvih, da ne pominjemo po opštinama, sudstvo i tužulaštvo…odavde se vidi da Srbi ne da nijesu ugroženi, naprotiv, privilegovani su bili, zato smo i doživjeli ovo što Nam se dešava.

Milan
09.11.2020-13:57 13:57
Reply to  Astro

Pa su vam Igor i Rasko i Sanja srbi! Ne lupajte no se malo obrnite na Duska i njegove pulene i drugaricu Cocovu Vesnu M.

Astro
09.11.2020-22:00 22:00
Reply to  Milan

…njihova djela i ono što su iza sebe ostavili više govore od svih riječi…Nijesu nas ova dvojica uvela u Nato i donijela samostalnost, no su ukočila proces EU integracija koliko su mogli, a dometi crnogorske diplomatije vođene njihovim kadrom, ne izlaze van granica Crne Gore…

David
11.11.2020-10:13 10:13
Reply to  Astro

A Dusko u sred Kraljeva na svadbi pjeva-Marsirala Marsirala kraljaPetra garda. Kao i druge ustaske pjesme. Rocen zlo , zlo , ko krade EpCG.ko su pod izvodaci, koji zaraduju po 5 -6 miliona godisnje.Ajde da im odbijemo 500hiljada e zato sto daju na ruke dio plate. Ne prijavljuju punu platu a najmanje osig.placaju. Da li su srbi, crnogorci. Indijanci, jakuti, baskiri, romi velje crnogorcine, velje srbijancine ,to me ne interesira. Samo molim revizore da se sve ovo ispita. Zasto CEDIS daje poslove privatnim tajkunskim firmama i zajedno sa njima krade EPCG. A sirotinja placa preko racuna. znaci pod izvodagima ostane… Pročitaj više »

Miki
09.11.2020-12:06 12:06

NOVI IZBORI I TACKA!! DRUGO RESENJE NE VIDIM!!

Gagi
09.11.2020-12:20 12:20

Ništa novo,odavno je poznato ko je bio “saradnik”govečeta sa krštenicim Srbijanci Ivanović Željka iz okoline Kruševca,pa Don lupeža Perovića Miška zvanog proliv itd i tome sl.ali čudi jedna stvar da Milo Djukanović nije “snimio”ko mu je desna ruka Milan Roćen suvlasnik Bemaxa Ranka Ubovića ” velikih Crnogoraca”u to ne mogu da vjerujem,no kako bude,samo vidji ti Milo Radovan koliko ti radi o glavi ovaj što je zinuo kao krap.

E viva
09.11.2020-16:25 16:25
Reply to  Gagi

Svesu to dobri ljudi ukljucujuci i tebe dragi naš Gagi.

ZelenoSrce
09.11.2020-13:01 13:01

Nijesu se oni ni povezivali ni razdvajali po osnovu patriotizma, tj lojalnosti drzavi i njenim interesima, pa ni po kompetentnosti, vec po licnim interesima. Oduvijek su u sluzbi smetali oni koji misle i koji su “precerani” Crnogorci/ke. Posto su bratija, ne ocekujmo cak ni otkrivanje prljavih rabota dps-a, sdp-a i sad-a od strane ovih novih, to su sve Ristova djeca. Pa ko je sagradio hram i bio na njegovom otvaranju?! Crnogorci, gradjani, moraju da shvate da je u njihovim rukama snaga i moc, da neprihvatanjem uloge nijemog posmatraca, treba da satru svakoga ko Je njihovim novcem i zivotom, placao i… Pročitaj više »

Jelena
09.11.2020-13:26 13:26

Koje je ovo g…. od Toga na i ono zutokljunce Lukšić, bez pantalona morala i principa ,prodavali su C.Goru najezdi uljeza, iz BH i Kosova ,Srbije, da tovare i ruše državu. To se zove tiha invazija srba!

Sofronije
09.11.2020-13:55 13:55

Imate puno gluposti u ovom tekstu. 1. Igor nije Milanov pulen no bivsi liberal kao i Vlahovic, tako da nijesu Svetosavci 2. Ova ekspertkinja je dobila preporuku od UCG pa vidjite ko je bio tada na celu 3. Drzavljanstva je svakoj šuši dao MUP na preporuku ANB pa se vidjite s njima ko su Svetosavci 4. Ovaj mali iz MIP je dobar mali a da je srbim znalo se odavno 5. Jeste li razmislili zasto se fokus sklanja sa pravih krivaca? Koga je sad briga za Igora, Raska, Sanju, Ivana i Milana? Jesu li oni izgubili izbore ili Duskova vlada?… Pročitaj više »

Gagi
09.11.2020-14:41 14:41
Reply to  Sofronije

Sofronije za tvoje “neznanje”Lukšić nikad nije bio Liberal,pokušavao je,ali smo ga tada “snimili”ko je i što je,bio je “prilično maskiran”ovo je pouzdano jer sam bio prijatelj sa njegovim ocem koji je radio na trajektu Sveti Stefan,pa je i on “nešto progovorio”o sinu.Pozdrav

Sofronije
09.11.2020-16:17 16:17
Reply to  Gagi

Mozda nije bio formalno liberal ali da bio i ostao Crnogorac, to potpisujem! Njega i Vlahovicku razape unutar DPS Svetosavska struja sto uzese pare CANU! Dobro glavu sacuvase! Prema tome, slazem se, bilo je gresska puno ali nijesu targetirali prave gresnike i “spavace” no ovim tekstom sklanjaju fokus sa pravih udarajuci po ovima sto ionako vise nijesu sa njima!

E viva
09.11.2020-16:24 16:24
Reply to  Gagi

Gagi najači liberal u dosadasnjoj historiji Crne Gore i brda je Andrija Popović. Čoek sa harizmom i obrazovanjem koga mi liberali mlađi obozavamo .On je nada Montenegra .E viva

Dedinje
09.11.2020-20:18 20:18
Reply to  E viva

Jačije Andrija Popovic no Mijodrag Živković i Slavko Perović.

Milojka
10.11.2020-07:55 07:55
Reply to  Gagi

Pravi si prijatelj

Čobanica
09.11.2020-14:34 14:34

Takve ka’ Bratićka su iz Hercegovine u CG dolazile da čuvaju koze i ovce. Nju ni za to ne bi ranije angažovali, a ona ministarka i to nauke i prosvete… Nju ne bi pustili da obrazuje ni one o kojima se brine Ministarstvo za poljoprivredu, sektor stočarstvo jer i oni imaju veći IQ od nje. Đoko Orlandić

Ercegovina
09.11.2020-16:10 16:10
Reply to  Čobanica

A kod vay Đole nije bilo koza i krava no ste mlijeko dobijali iz jezera.

Milos
09.11.2020-22:49 22:49

Bravo za tekst! Analitičan i hirurski precizan. Nadasve tacan. Pitamo se za koga je radio ovaj dvojac DPS-a???

Milovan
09.11.2020-22:50 22:50

Luksic je i Dzimicu htii dati drzavljanstvo. Sprijecila ga ANB

Fles
10.11.2020-06:00 06:00

Istina od tacke do tacke! I to se mora rjesavati inace ce Crna Gora nestati.

Milica
11.11.2020-08:16 08:16

A vi ste demokate velike.Prebrojavate krvna zrnca.To se zove fašizam.