Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kemp i Han: Dobre vijesti iz Crne Gore

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pozdravili su odluku opozicionih stranaka, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, da se uključe u privremeni skupštinski Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp pozdravili su odluku opozicionih stranaka, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, da se uključe u privremeni skupštinski Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona.

,,Dobre vijesti iz Crne Gore. Dvije opozicione partije su pristale da učestvuju u privremenom parlamentarnom odboru za obimnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Odličan posao Delegacije EU u Crnoj Gori. EU će nastaviti da asistira u tim reformama. Sve oči su sada uprte u implementaciju”, napisao je na Twitteru Han.

I Kemp je pozdravila odluku Demokrata i URA-e.

,,Izgradnja povjerenja grđana u izborni proces i rezultate budućih izbora, će zahtijevati da sve političke stranke podrže reforme koje jačaju integritet izbornog sistema”, navela je Kemp.

 

Podsjetimo, crnogorski poslanici sinoć su usvojili Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve