Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Alijansa žena DPS učestvovala na Regionalnoj konferenciji u Sarajevu

Učesnici Konferencije su se usaglasili da je potrebno nastaviti sa kontinuiranim akcijama u cilju osnaživanja i uključivanja žena u političke tokove

Alijansa žena Demokratske partije socijalista Crne Gore uzela je učešća na Regionalnoj konferenciji “Van kvota, razbijanje ciklusa – politička participacija žena u Jugoistočnoj Europi” koja je u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI – National Democratic Institute) održana u Sarajevu 24. i 25. juna ove godine, saopšteno je iz Alijanse.

Konferenciji su, kako se navodi,  prisustvovale političarke, građanske i akademske liderke iz zemalja Jugoistočne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, kao i međunarodne zajednice.

Ispred Alijanse žena Demokratske partije socijalista, regionalnoj konferenciji je prisustvovala Marica Maša Zeković, članica Glavnog odbora ove organizacije i kandidatkinja liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, koja je smatrala priliku korisnom za upoznavanje sa tendencijom, kao i uslovima participacije žena u politici u zemljama regiona i šire.

“Pored kontinuirane edukacije, ključ je i u solidarnosti, koja treba biti odlika odnosa među političarkama, kako na unutarpartijskom nivou, tako i šire – kao tačka susreta i borbe za zajedničke vrijednosti, bez obzira na razlike”, izjavila je ona u zaključku konferencije.

Na konferenciji je bilo riječi o zastupljenosti žena na mjestima odlučivanja, spremnosti da se uzme učešća u nekonvencionalnim oblicima političke participacije, mehanizmima finansiranja ženskih političkih organizacija, izazovima sa kojima se političarke suočavaju u eri digitalizacije, te dobrim praksama političkih partija regiona.

Učesnici Konferencije su se usaglasili da je potrebno nastaviti sa kontinuiranim akcijama u cilju osnaživanja i uključivanja žena u političke tokove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve