Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić vojnicima: Budite prva linija odbrane Crne Gore, imamo samo jednu otadžbinu

On je istakao da država cijeni vojničku žrtvu i poziv, što pokazuje povećanjem budžeta za odbranu, a pripadnici Vojske Crne Gore imaće najbolju opremu i još bolje uslove za život i rad

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) na svakom mjestu moraju da budu prva linija odbrane Crne Gore, jer imamo samo jednu otadžbinu, poručio je rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu, Filip Adžić, na ceremoniji svečanog polaganja zakletve nove generacije vojnika po ugovoru u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.

On je istakao da država cijeni vojničku žrtvu i poziv, što pokazuje povećanjem budžeta za odbranu, a pripadnici Vojske Crne Gore imaće najbolju opremu i još bolje uslove za život i rad.

-Pokazali ste da ne birate lakši, već put kojim je potrebno mnogo odricanja, napora, savladati mnogo prepreka, ali samo odlučni, hrabri i odvažni mogu mijenjati stvari na bolje i uvoditi red u državi tako kako je to propisano zakonima – kazao je Adžić.

Naglašava da se od vojnika očekuje da vole i poštuju svoju otadžbinu, te da budu svjesni da će predstavljati Crnu Goru u zemlji i inostranstvu, kada su na dužnosti, ali i van nje.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, rekao je da će naši mladi vojnici imati priliku da nauče da budu jaki i spremni da se uhvate u koštac sa životnim poteškoćama, da nikada ne odustaju i da rade velike i prave stvari.

-Danas se zaklinjete na vjernost Crnoj Gori. To je velika obaveza i nijedna data riječ u životu se ne može mjeriti sa ovom, jer čovjek ima samo jednu domovinu i jednu zakletvu njoj datu – poručio je general.

On je istakao da zakletva obavezuje da vojnici uvijek budu spremni da nezavisnost i samostalnost Crne Gore brane znanjem i vještinom vojničkog ratovanja.

Danas je zakletvu položio 51 vojnik. Oni će osnovna vojnička znanja sticati u Centru za obuku, dok će dalja usavršavanja nastaviti u jedinicama u kojima će biti raspoređeni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve