Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Pobjeda Milatovića je poraz Crne Gore

Adžić smatra da će se uskoro pokazati da, kako kaže, Crna Gora ide slobodnim padom ka nazadovanju, a ne prosperitetu

Pobjeda kandidata Pokreta “Evropa sad” Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima je poraz Crne Gore, kazao je pravnik i istoričar mr Novak Adžić u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Adžić smatra da će se uskoro pokazati da, kako kaže, Crna Gora ide slobodnim padom ka nazadovanju, a ne prosperitetu.

“Rezultati izbora su jasno pokazali da je dosadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio kohezioni faktor svih anticrnogorskih snaga i drugih struktura koje su se mobilisale, i združeno referendumski glasale protiv njega”, navodi Adžić, dodajući da su građani dali povjerenje kandidatu koji ne personifikuje građanski koncept Crne Gore i evropski sistem vrijednosti.

Adžić ističe da je Milatović objektivno protagonista “srpsko-ruskog sveta”.

“Ako analiziramo izborne rezultate, shvatićemo da su sve strukture koje su pod uticajem Beograda i Moskve, a naročito one političko-ideološke snage koje predstavlja SPC u Crnoj Gori bile jedinstvene kako bi se porazio Milo Đukanović, sa ciljem da Crna Gora što brže i lakše napravi još jednu stepenicu kako bi postala plijen malignog velikosrpskog i putinovskog uticaja, odnosno sa ciljem da postane rusko-srpska kolonija”, pojašnjava Adžić.

Imajući u vidu ikonografiju i slavlje političkih partija i snaga koje su podržale Milatovića i omogućile mu pobjedu, kaže, jasno je da Crna Gora ide putem posrnuća.

“Tu je dominirala ona amblematika koja nije izraz državnih simbola Crne Gore, dominirale su trobojke sa grbom. To nije državna zastava Crne Gore. Bilo je malo državnih zastava. Nošene su zastave SPC – trobojka sa četiri ognjila, zastave Srbije, što jasno ukazuje da Crna Gora ulazi u predvorje klerošovinističkog mraka i da ide u bespuće”, poručuje Adžić.

Ističe da je rezultat izbora pokazao da je krhkom suverenističkom bloku potreban reformizam.

“Svi oni koji iskreno pripadaju Crnoj Gori iz ideje, a ne koristoljublja, ne smiju biti malodušni iako je sinoć ostvaren poraz crnogorske državotvorne i emancipatorske ideje makar i privremeni. Treba temeljno osmisliti strategiju kako bi se išlo na parlamentarne izbore sa ciljem pokušaja oporavka i spašavanja Crne Gore”, ocjenjuje Adžić.

Dodaje da je jedna politička era završena i da predstoji novo poglavlje na crnogorskoj političkoj sceni.

“Na ovim izborima su se udružile i uspjele da pobijede populističke, desničarske i anticrnogorske snage”, navodi Adžić.

Uvjeren je, zaključuje, da ove promjene neće biti u interesu Crne Gore i njenih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
03.04.2023-10:15 10:15

Milu treba neki pravnik i to pod hitno, izgleda da ga čekaju u Spuž…… eto tebe na pravome zadatku !!!

Denni
04.04.2023-10:48 10:48

Srpski svet?!!
Moze I albanski I bosnjacki svet.