Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Papazjanija oko formiranja nove vlade će se završiti trulim kompromisom koji neće biti u interesu Crne Gore

Milatović zastupa, kaže, jedan koncept formiranja Vlade miješajući se u ono u što nema nadležnost

Ova papazjanija oko formiranja nove vlade će se nastaviti ali će se završiti nekim trulim kompromisom koji neće biti u interesu Crne Gore, ocijenio je istoričar i pravnik Novak Adžić u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

On kaže da, što se tiče razgovora Jakova Milatovića i Milojka Spajića, koji su stranački, ne zna da li je obaveza da se javnost obavještava ili nije.

”To je manje bitno. Suština je da se pokaže kakav je odnos unutar pokreta Evropa sad, odnosno da li postoje velike razlike u promišljanju načina fomiranja vlade, a ja mislim da postoje, između slučajnog presjednika države Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića. Da li će se i kako premostii i zataškati, to ćemo viđeti. Javnost je uskraćena i zbog činjenica jer tu nema nikakve idile niti romantizma, da ne bi na površinu isplivala suprotstavljenost političkih i drugih pogleda između njih dvojice. Ona je već očigledna“, kaže Adžić.

Milatović zastupa, kaže, jedan koncept formiranja Vlade miješajući se u ono u što nema nadležnost.

”Spajić zastupa drugi koncept koji ne predviđa ulazak koalicije Za budućnost Crne Gore u Vladu, makar u ministarski kabinet. Slutim ipak da će se u minut do 12 ili prije nego što istekne tromjesečni period za koji mandatar mora sastaviti vladu oni dogovoriti. Nemojmo zaboraviti da se PES u mnogim opštinama od Podgorice do Danlovgrada, Nikšića i drugih gradova dogovorio sa istim partijama. Ovakvo ponašanje Milatovića je neozbiljno i neodgovorno. On se ne ponaša kao državnik, prema spolja, u odnosima sa EU i NATO partnerima. Već se često ponaša na način koji nije u interesu Crne Gore. Ponaša se prilično snishodljivo prema određenim strukturama vlasti u regionu i dobija diplomatske šamare kao prilikom posjete u Hrvatskoj nedavno”, kaže Adžić.

Odluka Vlade da podrži organizaciju Expo sajma u Rijadu 2030.godine, a ne u Rimu po riječima Adžića će nanijeti veliku štetu Crnoj Gori.

” Crna Gora je trebala, da je bilo sreće i pameti od strane tehničke Vlade, da podrži sajam u Rimu, a ne u Rijadu. Vlada odlazećeg premijera Abazovića je uradila suprotno, čime je još jednom nanijela ogromnu štetu Crnoj Gori. Time je pokazala da joj je jako malo stalo do integracije Crne Gore u EU. Takva odluka je nanijela štetu u NATO savezu čiji je Italija član. Za mene ovo što je uradila Vlada je skandalozno i nema racionalno utemeljenje “, ističe Adžić.

Do kraja ove godine, najavljuje, biće osnovana Crnogorska stranka sa grupom ozbiljnih i odgovornih ljudi različitih profilacija.

”Taj proces za sada ide solidno. To će biti nacionalna partija koja će okupiti sve rodoljube Crne Gore i koja će štiti naše vitalne i državne interese. Opredjeljenje Crne Gore u EU i NATO paktu. Radiće na očuvanju integriteta Crnogoraca i Crnogorki. To će biti nacionalna i istovremeno i građanska partija. Neće biti desničarska niti ekstremistička partija kojoj će biti cilj spašavanje crnogorske nacije “, navodi Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.09.2023-12:03 12:03

…novoj Crnogorskoj partiji trenutno na političkoj sceni NE postoji čovjek koji može biti LIDER te nove partije bolji i sa vecom harizmom od Novaka Adzica…! Energija Crnogorskog naroda ,koju je stvorio lider LSCG u Crnoj Gori ,nije tada iskorišcena od tadasnje vlasti ,vec je pokradena na izborima , omalovažavana ,krivo prikazivana -nijesu na žalost imali vizuju da to kanališu u korist CG … …gosp.Adzic je jedini čovijek u CG koji može da povrati Crnogorsku energiju i da je kanalise za dobrobit građanske države u CG …nema toga političara koji može Novaku reci bilo što NEGO da je istinit i častan… Pročitaj više »