Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

O novom filmu Gaja Ričija ne prestaje da se priča: Ko je oduševljen, a ko ga naziva ”naloženom rekonstrukcijom”

Priča prati ozloglašene avanturiste koji su navikli da rade sami. Ali, kada je sudbina cijelog svijeta u pitanju, oni moraju da se ujedine u strogo tajnu borbenu jedinicu i krenu u smjelu misiju protiv nacista. Sada je njihov posao rat, i oni će ga voditi potpuno – nedžentlmenski

Publika i kritičari u određenim američkim bioskopima već su imali priliku da pogledaju najnoviji film Gaja Ričija, “The Ministry of Ungentlemanly Warfare”, sa Henrijem Kavilom u glavnoj ulozi.

Priča prati ozloglašene avanturiste koji su navikli da rade sami. Ali, kada je sudbina cijelog svijeta u pitanju, oni moraju da se ujedine u strogo tajnu borbenu jedinicu i krenu u smjelu misiju protiv nacista. Sada je njihov posao rat, i oni će ga voditi potpuno – nedžentlmenski.

Prema postojećim recenzijama, čini se da su gledaoci oduševljeni filmom, dok su kritičari podijeljenih mišljenja. Film trenutno na Rotten Tomatoes-u ima 71% od kritičara na temelju 118 recenzija, čime je i dalje pozitivno ocijenjen kao “svjež”, dok ga je publika sa više od 500 recenzija ocijenila sa visokih 92%.

Pozadinska buka

Kritičar Met Donato iz IGN Movies napisao je: “‘The Ministry of Ungentlemanly Warfare’ solidan je pogled Gaja Ričija na Drugi svjetski rat koji prikazuje nevjerovatnu, donekle istinitu priču koja je odvažna, prodorna i prilično zabavna.”

Alisa Vilkinson iz Njujork tajmsa je istakla da film nije dobar, ni pretjerano prijatan, ako mu posvećujete pažnju. Ali, kao pozadinska buka, privlači i povremeno je zabavan.

Još jednu negativnu recenziju napisao je i Kajl Smit iz Vol strit žurnala. Posebno se osvrnuo na Ričijevo pisanje: “Ova ‘naložena’ rekonstrukcija gospodina Ričija mogla bi i da mu se oprosti da nije tako lijeno napisana.”

Ipak, sa njima se ne slaže Megi Lovit iz Collidera, koja je navela: “Ričiju nije strano umijeće taktičnog spajanja nevjerovatne istorije sa svojom bombastičnom markom akcije, ali ‘The Ministry of Ungentlemanly Warfare’ to podiže na novi nivo”, prenosi index.hr.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve