Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Mandić će se o državljanstvu izjasniti 24. aprila

Podsjećamo, lider Demokratskog fronta (DF) i predsjednički kandidat Andrija Mandić nije se pojavio u zakazanom terminu u Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se izjasnio povodom dvojnog državljanstva

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da će Andrija Mandić biti ponovo pozvan u MUP 24. aprila, kada će se izjasniti o državljanstvu koje želi da zadrži.

“Biće u skladu sa zakonskim osnovama i mislim da će biti 24. aprila, ili oko 20. aprila. Mi nemamo zakonski osnov za to..Mi postupamo u skladu sa zakonom i nemamo mogućnost u odnosu na ono što su vrste saznanja i medijski natpisi, koje nisu formalni dokumenti. A da li ćemo dobiti od druge države informcije koje tražimo, ne mogu da prejudiciram ali sam vrlo skeptičan – rekao je Adžić.

Podsjećamo, lider Demokratskog fronta (DF) i predsjednički kandidat Andrija Mandić nije se pojavio u zakazanom terminu u Ministarstvu unutrašnjih poslova kako bi se izjasnio povodom dvojnog državljanstva.

MUP je prošlog mjeseca pokrenuo proces provjere da li Mandić i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i dalje imaju srpsko državljanstvo. Tim povodom njih dvojica su, kako je ranije saopšteno iz Ministarstva, trebalo da se izjasne najkasnije do 3. marta. Međutim, Mandićev odgovor je izostao.

V. d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance Radovan Popović kazao je za portal Pobjeda da je Mandić tražio da se odgodi davanje izjave, zbog čega su iz MUP-a morali da mu upute novi poziv.

– Gospodin Mandić se nije pojavio u zakazanom terminu u MUP-u za davanje izjave, već je tražio odlaganje. Poslali smo mu novi poziv, vidjećemo kakav će biti ishod – kazao je Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sabrija
16.03.2023-23:07 23:07

Svak svoj poso nek radi zasta je zaduzen i nek odgovar a ako je kriv !Drzave nema u svijetu DVOJNO DRZAVLJANSTVO -A KANDIDAT ZA PRESJEDNIKA ?ZASTO NIJESTE DOZVOLILI SPAICU I Dodiku da se i oni kandiduju Mandić se nije pojavio u zakazanom terminu u MUP-u za davanje izjave Ministarstva, trebalo da se izjasne najkasnije do 3. marta.

Tivat
16.03.2023-23:27 23:27

I 24. Marta shvatimo da je Andrija Mandić od roditelja tih i tih rodjen u Krnjoj Jeli izmedje Šavnika i Mojkovca srpski državlhanin, a nesudjeni preśednik Crne Gore.
Živjelo ministarstvo unutrašnjih djela.

Terra_nova
17.03.2023-14:19 14:19

SVAK PO JEDNOM UMRE A ČAST I BRUKA DOVIJEKA ŽIVE – a koje od ovo dvoje će tebe dopasti Filipe Ažiću, trebao si na vrijeme misliti, čast si odavno izgubio a bruka ti je najbolja druga – dan za danom, ali svemu dodje kraj, pa i tvome ministrovanju – ali ne brini – bruka ti drušvo čini, do kraja života – pa u priču i knjigu predje…