Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Administrativni odbor 7. jula o ukidanju imuniteta Zdenki Popović, Draganu Krapoviću, Petru Ivanoviću…

Na zahtjev ODT-a i SDT-a

Administrativni odbor Skupštine zakazao je za 7. jul sjednicu na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o ukidanju imuniteta poslanicima Zdenki Popović, na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, kao i Draganu Krapoviću i Petru Ivanoviću, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na dnevnom redu je i zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica za odobrenje krivičnog gonjenja protiv Miluna Zogovića i Milana Kneževića.

Takođe, razmatraće i zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva Nikšić za odobrenje krivičnog gonjenja Vladana Raičevića.

“Saglasno članu 147 stav 5 Zakona o državnom tužilaštvu, po pozivu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 27. saziva, pozvani su da u radu učestvuju v. d. Vrhovnog državnog tužioca i Glavni specijalni tužilac.

Saglasno članu 58a stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, pozvani su podnosioci zahtjeva da na sjednici Administrativnog odbora, obrazlože navedene zahtjeve za odobrenje da se pokrene krivični postupak, i to:

Ivan Gačević, državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja;
Ivana Vuksanović, državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica i
Vjera Mićunović, državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva Nikšić.

Saglasno članu 58a stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore,o održavanju sjednice Odbora obaviješteni su i poslanici, čije se pitanje imuniteta razmatra”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve