Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazovića marginalizovao bojkot, a ne RTCG

Kako su rekli, lider URE Dritan Abazović, na samom početku predstavljanja, u svojstvu lidera nove vlasti kojoj su usta puna obećanja kako neće biti revanšizma, gotovo je u komesarskom stilu najavio smjenu menadžmenta i uredništva Javnog servisa

Nakon sinoćnjeg intervjua na TVCG u kojem je lider URE Dritan Abazović imao primjedbe na rad TVCG, menadžment i uredništvo odgovorili su Abazoviću.

Kako su rekli, lider URE Dritan Abazović, na samom početku predstavljanja, u svojstvu lidera nove vlasti kojoj su usta puna obećanja kako neće biti revanšizma, gotovo je u komesarskom stilu najavio smjenu menadžmenta i uredništva Javnog servisa.

“Mogao se steći utisak da koalicija “Crno na bijelo” sa svojim političkim partnerima, i nema prečeg posla od razvlašćivanja rukovodstva RTCG. Nećemo se osvrtati na arogantne ocjene o našem radu, za koje mislimo da su izraz površnog i jednosmjernog poimanja uloge Javnog servisa, ali hoćemo na neutemeljene tvrdnje.

Posebno u kontekstu Abazovićevog poslovičnog zalaganja za istinu. Naime, netačno je da mu je ovo rukovodstvo tri godine onemogućavalo nastup na Televiziji Crne Gore, budući da je mandat uredništvu i menadžmentu počeo prije dvije godine. Osim toga, Abazovića od javnosti nije marginalizovala Televizija Crne Gore, nego njegova odluka da bojkotuje i rad crnogorskog Parlamenta i Javni servis”, rekli su iz menadžmenta i uredništva RTCG.

Oni su lidera URE podsjetili da je, tek što su preuzeli funkcije, kad nije mogao ni steći bilo kakav utisak o uređivačkoj politici, bio jedan od aktera pokušaja nasilnog upada u Radio televiziju.

“Zato nas čudi što Abazović, prijetnjama i grubim kvalifikacijama, narušava mukotrpno stican imidž demokrate, junačeći se nad rukovodstvom Javnog servisa kome ionako, uskoro, zakonski ističe mandat”, kazali su oni.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
18.09.2020-04:42 04:42

Ne treba trositi energiju na ovo posrpce drtana. Pravi Albanci su ljudi od rijeci, a ovo june bez stida i srama, a time naravno i bez karaktera laprda sta mu mentori naloze. On po svoje misljenje ide kod picoustanaca :))))