Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Žao mi je što cijela scena postaje Nebojša Medojević i Boris Bogdanović, da svako lupi šta hoće

''Da li je neko nudio novac, ja ne znam. Priču o milionima i korupciji plasiraju Demokrate. Korumpiran je onaj koji neće da glasa da se izabere Tužilački savjet. To se dešava ako je neko korumpiran ili ga drži neko u fioci. Neka se tako meni ne obraćaju, ovo su gluposti i rijaliti''

Potpredsjednik vlade i lider URA-e Dritan Abazović saopštio je danas da će Memorandum o saradnji Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Bošnjačke stranke (BS), Albanske Alternative (AA), Force, Demokratske partije i Saveza građana CIVIS biti potpisan sjutra.

On je u Skupštini Crne Gore poručio da se Memorandum odnosi na evropske integracije i pomirenje.

„Ponosan sam i zadovoljan jer prvi put integrišemo manjinske partije sa partijama sa kojima ranije nijesu blisko sarađivale“, istakao je Abazović.

Kazao je da Memorandum potpisuje u svojstvu pomirenja i brzih evropskih integracija.

”Tiče se pomirenja i stvaranja istinskog građanskog društva. Ja pozivam i sve ostale partije ako su im ti principi prihvatljivi da potpišu memorandum ili javno podrže. Ti principi su vrlo umjereni lijepi i bilo bi lijepo da ga svi potpišu”’, rekao je Abazović.

On je naveo da su otišli u Dubai o sopstevenom trošku.

”Moj put u Dubai nije bio vezan za vladu i koštao je nula eura. Otišli smo 8. decembra, Sajbani je tada bio slobodan, jako je uticajan i radi mnogo velikih projekata svuda u svijetu. Imaju određene vizije da bi željeli da učestvuju u određenim projektima i mislim da je ta posjeta bila izuzetno korisna za Crnu Goru. Iskoristili smo priliku da odemo na Ekspo i treba sada da se bunimo”, kazao je Abazović.

Nije se sreo sa Đukanovićem u Dubaiju

On je demantovao medijske informacije da se sreo sa predsjednikom Crne Gore i DPS-a Milom Đukanovićem u Dubaiju.

“To je nastavak rijalitija. Niti sam imao potrebu da se s njim sastanem niti bih se pored cijele Crne Gore tamo sastao sa njim. Niti znam gdje putuje predsjednik niti me interesuje. Po toj logici pitajte Bečića je li se u Istanbulu sastao sa Đukanovićem jer je predsjednik države bio u Istanbulu. Tužno što pokušavaju da zamijene teze. Ali šta ćete. Ovo je proces koji moramo zajedno da prođemo. Evo kad budemo imali bogato društvo stvari će se promijeniti”, rekao je on.

Osvrnuo se i na trenutno stanje na političkoj sceni.

”Žao mi je što cijela scena postaje Nebojša Medojević i Boris Bogdanović. Što neko može bilo šta da lupi i to da bude relevantno. Žao mi je što crnogorski rijaliti dobija na značaju. Da li neko plaća lobi organizacijama. Ko to plaća? Onaj ko ima novac. Moja misija je da prezentujem CG i treba da lobiramo za našu državu. Da li je neko nudio novac, ja ne znam. Priču o milionima i korupciji plasiraju Demokrate. Korumpiran je onaj koji neće da glasa da se izabere Tužilački savjet.To se dešava ako je neko korumpiran ili ga drži neko u fioci. Neka se tako meni ne obraćaju, ovo su gluposti i rijaliti”, kazao je Abazović i doodao:

Ljudi koji pričaju tu priču štite ubice Duška Jovanovića”.

Abazović je podsjetio na izjavu poslanka SDP-a Raška Konjevića koji je “rekao da pada Vlada, kao i Milo Đukanović”.

”Izašle su Demokrate, kažu da je neko kupljen. Ko? Je li pala vlada? Trenutno sam potpuno iznad situacije i molim građane da budu iznad situacije. Biće o svemu obaviješteni”, kazao je potpredsjednik Vlade.

On se osvrnuo na aktuelnu situaciju oko KAP-a i poručio:

“Mislim da je važno da KAP opstane i da je to značajna stvar za ekonomiju CG. Međutim ne možemo vječito da spašavamo druge kompanije”, naveo je Abazović.

”Ne radi se samo o broju radnika već o značajnom udjelu u Dži-di-piu. Mislim da je važno da KAP opstane i da je to značajna stvar za ekonomiju CG. Međutim ne možemo vječito da spašavamo druge kompanije”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve