Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Vojska mora da ima poligon, ali Sinjajevina nije najbolje mjesto

Predsjednik Vlade Crne Gore rekao je da lično smatra da Sinjajevina nije najbolje mjesto za gradnju poligona za potrebe Vojske Crne Gore, navodeći da u zemlji postoje i druge lokacije za tu svrhu

Predsjednik Vlade Crne Gore rekao je da lično smatra da Sinjajevina nije najbolje mjesto za gradnju poligona za potrebe Vojske Crne Gore, navodeći da u zemlji postoje i druge lokacije za tu svrhu.

Abazović je pozvao ministra odbrane Raška Konjevića da pogleda gdje bi bila neka druga lokacija u Crnoj Gori, koja bi zadovoljila sve standarde.

“Vojska Crne Gore, kao i sve druge vojske svijeta, i sve druge vojske NATO zemalja, mora da ima poligon za treninge. Na Sinjajevini lično mislim da to nije moguće iz ekoloških razloga. Naša obaveza je da vidimo koji su drugi lokaliteti, u kom dijelu Crne Gore da se to izvede”, rekao je Abazović.

Poligon je, kaže, potreban, jer ga Vojska Crne Gore mora imati: “Da li je Sinjajevine najbolje mjesto, lično mislim da nije. To je jedan od najvećih pašnjaka u Evropi. Da li Crna Gora ima druge lokacije, ima. Neću ih sada otkrivati da ne bi otvorili debatu u javnosti”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
30.05.2022-14:42 14:42

Najbolja lokacija za poligon Vojske Crne Gore je lokacija koja je odabrasna na Sinjavini. Dritan Abazović lično misli da to nije najbolja lokacija, ali ne umije reč koja je druga bolja nego naređuje Konjeviću, da odredi koja je to. Dritan Abazović nikad nogom kročio nije ni na jedan pedalj Sinjavine a zna da je to jedan od najvećih pašnjaka u Evropi. Pa Dritane, da ne ne bi više lupetao, Sinjavina bi mogla da podnese 100000 ovaca. Vec deceijama na Sinjavini nema više od 10000 ovaca, a sada još manje. Vojni poligon bi zauzeo samo jedan mali dio Sinjavine, u opštini… Pročitaj više »

nenad_mne
30.05.2022-15:06 15:06

Dritan, kao Vučić, zna, ali neće da kaže? Po njegovim ekološkim principima napraviće poligon za vježbanje vojnih jedinica sa lukom i strijelama, bacanju koplja, a možda i katapult manjeg dometa? Kao da je CG njegova i on će odrediti gdje, ko i šta?