Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Stvaraju se uslovi za formiranje nove Vlade

Abazović je to kazao na pres konferenciji u Vili Gorica sa šefom diplomatije Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem

Stvaraju se uslovi za formiranje nove Vlade, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji.

“Prvo treba da vidimo da li će predsjednik države potpisati zakon, pa da stupi na snagu… Najvažnije je stvoriti preduslove”, dodao je.

Abazović je to kazao na pres konferenciji u Vili Gorica sa šefom diplomatije Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem.

O Otvorenom Balkanu: Volio bih da u inicijativi bude i Crna Gora, nije to NATO  niti EU

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, premijer u tehničkom mandatu kaže da je “Crna Gora tu ako je inicijativa koja može da pospješi saradnju u regionu”.

“Glava nas neće boljeti od više saradnje u regionu. Ako ta inicijativa može malo da pospješi saraadnju – Crna Gora je tu. Sve što pomaže da se tenzije u regionu umanje, je nešto što ide u prilog Crnoj Gori”, poručio je Abazović.

Odgovarajući na navode u medijima da će ova Vlada uvesti Crnu Goru u Otvoreni Balkan, Abazović kaže da Open Balkan nema osnivački akt da “treba da prihvatimo neki specijalni ugovor…”.

“Nije to NATO  niti EU. To je izraz dobre volje, to je skup bilateralnih dogovora oko green line-a na granicama, oko priznavanja diploma… Vrlo sam afirmativan prema ideji, mislim da je korisna Crnoj Gori”, kazao je premijer u tehničkom mandatu.

“Volio bih da u inicijativi Open Balkan bude i Crna Gora i BiH i Kosovo”, poručio je Abazović.

Govoreći o jučerašnjem usvajanju Zakona o predsjedniku u Skupštini, Abazović je rekao da se “ne manipuliše” time da se pominje zakon a “ne pominje da je potrebno izabrati sudije Ustavnog suda”.

“Čuo sam oko odlaganja sjednice POSP-a, nemam više informacija. Dijalog između parlamentaraca služi i ne samo da se dijele dobre vijesti. Vjerujem da gospodin Bilčik nije odlučio da suspenduje kao vid kazne nego političke procjene”, smatra Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
13.12.2022-13:17 13:17

Sad u Evropu može samo na biciklo, kao zeleni…

Dara
13.12.2022-14:01 14:01

Da je srece potpisao bi i bolji je bilo ko da nas prestavlja u svijetu od URA sa 0,6% podrske gradjana to je jedinstven slucaj u SVIJETU da onaj ko najmanje ima glasova Vlada u nekoj drzavi nadamo se da ce se sva Vlada promijenit a za ministra policije postavit STROGO MEDOJEVICA jer on zna sve kako je radila ova propala VLADA !!!1

Anthropos
14.12.2022-08:15 08:15

“Abazović je rekao da se “ne manipuliše” time da se pominje zakon a “ne pominje da je potrebno izabrati sudije Ustavnog suda”. Niko u CG ne osporava potrebu da Ustavni sud funkcioniše u punom sastavu. Takođe, nema ničega neustavnog u tome što nije bilo dovoljno glasova za vaš pristrasan, partijski, – ucjenjivački – prijedlog kandidata za Ustavni sud. Obnoviće se – u skladu sa Ustavom – izborni proces. I “to je to”? Ali, pomeniti “zakon” je bio GUBO KRŠENJE USTAVA CRNE GORE! Vi ste se, kao premijer, zakleli da ćete poštovati Ustav CG! Zašto nijeste? Zakleliste se da ćete raditi… Pročitaj više »

Tara
15.12.2022-17:40 17:40

Ovo je prvoklasni kriminalac..a ujedno spiun..mafijas..i svastocinja,,Ja ne vjerujem da ce G-din Djukanovic potpisati izdaju drzave CG..