Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović od danas u Njujorku, očekuje ga oko trideset sastanaka, planirana i večera sa Blinkenom

''Takođe, on će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti'', saopšteno je iz Vlade

Premijer u tehničkom mandatu i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović boraviće od danas u Njujorku gdje ga tokom nedjelje očekuje oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka tokom i na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“Planirano je da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje Entoni Blinken, državni sekretar SAD. Takođe, on će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju (PPPR), sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (UNAOC), ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, ali i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5).

“On će učestovati na brifingu SB UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU) i dr. Takože, imaće bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija. Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zeco
19.09.2023-10:25 10:25

Fuj.Ovi sto se sastaju sa njim gori su od njega ..