Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović nakon obilaska tunela: Ovo nije moglo da se odradi bez pomagača unutar Višeg suda

Premijer u tehničkom mandatu za sjutra najavio sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

”Ovo nije moglo da se odradi bez pomagača unutar Višeg suda”, ocijenio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon obilaska prokopanog tunela ispod depoa Višeg suda.

Abazović, ministar pravde Marko Kovač i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić posjetili su danas stan iz kog je probijen tunel do Višeg suda. Sa njima je bio i rukovodni kadar Uprave policije.

”Ni način na koji su početi radovi ni termin koji je sličan terminu renoviranja zgrade. Ima puno stvari koji se mogu dovesti u logičnu vezu. Ovo je moj stav i na to imam pravo. Organizovani kriminal inače funkcioniše tako što ima involvirane ljude u institucijama. Mislim da je ovo pokušaj koordinirane akcije”, naveo je Abazović.

Istakao je da ovo smatra podrivanjem temelja države, ali ocijenio i da su na dobrom tragu da istraga pokaže uspjeh.

“Smatram da je ovo podrivanje države, u suštinskom i u formalnom smislu. Mislim da smo na dobrom tragu da istraga pokaže svoj uspjeh. Danas će biti održan Biro za operativnu komunikaciju, sjutra vjerovatno Vijeće za nacionalnu bezbjednost… Mafija, koliko god bila snažna finansijski, koliko god imala podršku unutar institucija sistema, uključujući i sudstvo, neće pobjediti državu. To koliko je narko-kartel involviran u Crnoj Gori, to je iznad svega što neko može da zamisli. Smatram da su oni mnogo desetkovani i da su ovo potezi očajnika, vjerovatno u pravcu da se kontaminira dokazni materijal. Ali evo, kako su i ranije pokušavali, mislim da je i ovo osujećeno, i da treba da vidimo da one koji su ovo napravili privedemo pravdi”, kazao je Abazović novinarima.

Rekao je da će tražiti odgovornost zbog probijanja tunela.

”Ne želim da govorim o ljudima personalno nego da se istraga dovede do kraja. Neka institucije rade svoj posao. Evidentirano je više lica koje se mogu dovesti u vezu”, dodao je on.

Saopštio je da su radovi kod Višeg suda počeli krajem jula ili početkom avgusta mjeseca.

”To se poklapa. Čini se da su radove počeli paralelno. Ne mora biti tačno ali može biti teza”, rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
13.09.2023-11:13 11:13

Pa kada turizmolog vodi policiju može i politikolog “da pogleda”. Svakako oni će biti i tužioci i sudije.

progovorii
13.09.2023-11:44 11:44

Ili bez zastite od strane ANB i UP?Sto je mnogo vjerovatno.