Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Iznenađen sam što sam predložen za ministra odbrane

,,Nisu ispoštovani svi mogući principi i što je Crna Gora u malom, ali do kraja stojim uz podršku manadataru da izabere tim sa kojim može da radi. Građani Crne Gore očekuju da se vlada što prije formira”

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je večeras nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, da je iznenađen što je predložen za ministra odbrane. Krivokapić je danas predstavio kandiadte za svoju vladu, koju treba da prihvati Skupština Crne Gore. Iako je najavljivana ekspertska vlada u njoj se našlo mjesto i za jednog političara, a to je upravo Dritan Abazović kandidat za ministra odbrane.

foto: CdM

“Iznenađem sam što sam na spisku. Ja ne tražim nijednu funkciju za sebe. Nikakvu obavezu prema meni i listi mandatar nema. Borim se za ideje, ne za sopstveni interes, a to je da se ostvari koncept građanske i ekološke Crne Gore. Ako mandatar smatra da mogu da budem od pomoći mogu da se žrtvujem”, kazao je Abazović novinarima.

On navodi da ne poznaje Đorđa Radulovića koji je predložen za ministra vanjskih poslova.

“Radulovića ne znam. Ako za bilo koga ne pronađemo 100 mana mi ćemo ih izmisliti. Ne smeta mi ako je stručan, pa i ako je bio kadar u Vladi Duška Markovića”, tvrdi Abazović.

On poručuje da mandataru daju mogućnost da predloži sastav vlade.

“Stranke na stranačkim organima da se izjasne o imenima i o konceptu. URA i Crno na bijelo ni milimetar se nijesmo pomjerili. To je ekspertska vlada. Građani Crne Gore su 75 odsto odgovorili da su za koncept ekspertske vlade. Razbio se koncept partijske države i militarizma. Lično bih imao korekcije vezano za sastav vlade. Nisu ispoštovani svi mogući principi i što je Crna Gora u malom, ali do kraja stojim uz podršku manadataru da izabere tim sa kojim može da radi. Građani Crne Gore očekuju da se vlada što prije formira”, poručio je Abazović.

Kaže da je srećan što se uvodi ministarstvo ekologije.

“Ne mogu da komentarišem odluke kolega iz DF-a. Važno je da konačno demontirani DPS ispratimo iz Vlade Crne Gore. Ne znam. Ili ćemo na skupštinu pa neka tamo kažu svi što misle. Optimista sam. Volio bih da novu vladu formiramo što prije”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
06.11.2020-08:22 08:22

Iznenadjen, ali ne i uvredien…..hahahahahahah Sojicuuuuuuuuuu