Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Čekamo stav SNP-a, volio bih da budu dio vlade

Kazao da bi volio da SNP bude dio evropske vlade i dio vagona koji bi trebalo da vodi ka pomirenju

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da, kad je u pitanju manjinska vlada, i dalje čekaju stav Socijalističke narodne partije (SNP). URA će, kako je saopštio, poštovati stav SNP-a kakav god on bio po pitanju manjinske vlade.

Abazović je nakon predavanja koje je održao na Ekonomskom fakultetu rekao da bi volio da SNP bude dio evropske vlade i dio vagona koji bi trebalo da vodi ka pomirenju.

Očekuje da će SNP imati odgovor o manjinskoj vladi do kraja ove sedmice: “Očekujem da se taj stav iskristališe, kakav god bio, što se nas tiče, mi ćemo ga ispoštovati”.

“Kad je riječ o personalnim rješenjima, dok ne utvrdimo ko bi činio većinu, neozbiljno je da tretiramo imena i dovodimo ih u neugodnu situaciju”, rekao je Abazović.

Ako se ne dođe do nekog rješenja, kako je istakao, trebalo ići na vanredne izbore.

“Ako ne može da se dođe do nekog rješenja, neka se ide na izbore, ali mi mislimo da treba da se nađe rješenje. Sve bi trebalo raditi dosta brže, konkretnije i efikasnije”, poručio je Abazović.

Komentarišući za večeras najavljenu blokadu saobraćajnica koju organizuje DF širom zemlje, Abazović je rekao “neka narod vidi i zna ko čuva pravni poredak, i ko je pravi, a ko lažni evropejac”.

“Sve je demokratski iskaz, samo bez incidenata. Ne bih unosio paniku, vidjećemo kako će to proći večeras”, rekao je Abazović, vjerujući da će sve proteči mirno.

On tvrdi i da njegovom bratu niko ništa nije poklonio, te da on otvara kliniku, jer je uspješni genetičar, kojeg ne zanima politika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve