Umjesto videa ili tradicionalnog look book-a, kreativni tim Balmana sa Olivier Rousteing predstavio je  Balmainovu ljetnu prezentaciju i  svoju Balmainovu vojsku u brodu, na rijeci Sena u srcu Pariza, juce petog jula.

„Mislim da će se svako od nas zauvijek sjećati ovog proljeća kao mračnog, obilježenog čudnim novim strahovima i obaveznom izolacijom. Čak i za one srećnike koji su se morali samo nositi sa Zoom frustracijama i kabinskom groznicom, nedavni karantin jasno je pokazao koliko smo uzeli zdravo za gotovo do tog trenutka. Prisilno razdvojeni, odjednom smo shvatili da zavisimo od toga da budemo zajedno, “dizajner je napisao u saopštenju za štampu u kome je detaljno opisana logistika Balmainovog krstarenja Senom. Manifestacija na kojoj će biti prikazani modeli uživo i izvođači biće zatvorena za javnost, ali vidljiva sa obale rijeke.

Krstarenje se poklapa sa 75-godišnjicom modne kuće, nadahnuvši Rousteinga da predstavi izbor arhivskih Balmain modnih izgleda svog osnivača Pierre Balmaina i prethodnih kreativnih direktora Erika Mortensena i Oscar de la Renta, kao i iz vlastitog umjetničkog djela sa markom. Pored toga, biće manja prezentacija nove muške odjeće i ženske odjeće Rousteing. Događaj je osmišljen u saradnji sa Andrewom Makadsijem, koji je sarađivao sa Beyoncé, sa koreografijom Jean-Charles Jousni i živim muzičkim performansom Yseult-a.

olivier_rousteing- Bio je to trenutak koji nikad neću zaboraviti da je predstavljanje mode 75 godina Balmaina od 1945. godine bilo čarobno. Ne mogu dovoljno zahvaliti svim ljudima na brodu. Od modela do produkcije do cijelog Balmainova tima. Ovo je bilo epsko znajući kroz što prolazimo. moja poanta bila je u širenju neke ljepote i ljubavi u svijetu u kojem živimo. Bilo je tako lijepo , milioni  ljudi širom Pariza uživajuju u ovom trenutku i dijele ga sa nama . ❤️
PARIS, FRANCE – JULY 05: Designer Olivier Rousteing is seen, during the “Balmain Sur Seine” Performance, on a barge on the Seine river, on July 05, 2020 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/Getty Images) (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)

Događaj je bio mnogo demokratskiji od uobičajene modne revije, gdje su građani mogli besplatno uživati u obali rijeke. Rousteing je kazao da su pozvani lokalni mediji, ali da su brojevi mali da se izbjegne gužva. Na brodu je takođe poštovano socijalno distanciranje.
Revija se odvijala u dva trenutka: prvo, predstavljanje potpuno nove kolekcije haute couture, ali i najljepših kreacija za muškarce i žene koje je zamislio Pierre Balmain. Čitav svemir marke nalazimo u kratkim haljinama bez naramenica, s vezicama i jastučićima za ramena koje je Olivier Rousteing preuređivao kako bi bio pravi “Balmain Army” kako dizajner opisuje. Na muškoj strani nalazimo čuvena odijela s impozantnim gumbima koja su također nadahnuta vojnicima Drugog svjetskog rata.
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve