Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Obilježava se Svjetski dan televizije

Velika pažnja se pridaje takođe sve važnijim brendovima koji razumiju uticaj novih mjerenja. Što više pažnje privuče reklama, to su poslovni rezultati bolji, odnosno veća je zarada. Pošto televizija dostiže jedan od najviših i najdosljednijih nivoa pažnje za sadržaj i oglašavanje, ona je medij nenadmašne efikasnosti

I ove godine se 21. novembar obilježava kao Svjetski dan televizije da bi nas sve podsjetio na to koliko televizija privlači pažnju globalno. Dio ovogodišnje inicijative Ujedinjenih nacija je poluminutni video koji će se emitovati širom svijeta.

Današnja televizija osvaja gledaoce, opčinjava ih i drži njihovu pažnju

Ovaj 26. Svjetski dan televizije slavi globalnu stvarnost: TV privlači pažnju više od bilo kog drugog medija. Televizija je uvijek dostupna, kod kuće i u pokretu, na različitim ekranima, od velikih do malih, uživo ili kao onlajn striming. Nudi kolektivno, ali i iskustvo sa kojim se svako može identifikovati, saopštila je United medija.

U saopštenju se dodaje da je televizija od samog početka pomno pratila kako kuca srce društva, skrećući pažnju gledalaca na događaje i društvene probleme o kojima vrijedi izvještavati.

„Publika je prikovana za ekrane bilo da gleda o najnovijim informacijama kojima vjeruje, visokokvalitetne serije i odlične filmove koji je opčinjavaju ili neki drugi sadržaj koji joj privlači pažnju…“, dodaje se.

Velika pažnja se pridaje takođe sve važnijim brendovima koji razumiju uticaj novih mjerenja. Što više pažnje privuče reklama, to su poslovni rezultati bolji, odnosno veća je zarada. Pošto televizija dostiže jedan od najviših i najdosljednijih nivoa pažnje za sadržaj i oglašavanje, ona je medij nenadmašne efikasnosti.

„Televizija igra ključnu ulogu u skretanju pažnje na važna pitanja i u oblikovanju javnog mnjenja. Pomaže ljudima da budu informisani o važnim temama, od svjetskog mira i bezbjednosti do klimatskih promjena, od pandemija do nejednakosti. Takođe je simbol globalne komunikacije i može nam pomoći da zajedno pronađemo rješenja za sve svjetske probleme“, ističe Šeri Eldis, direktorka UNRIC-a (Regionalni informativni centar Ujedinjenih nacija).

„TV industrija nastavlja da radi na dubljem razumevanja načina na koji oglasi privlače pažnju. Dok se pružaoci sadržaja i brendovi bore za pažnju potrošača, novi sistemi merenja koji se razvijaju pomoći će u shvatanju da televizija pruža kratkoročne i dugoročne rezultate koje zahtevaju i programeri i oglašivači. Na Svetski dan televizije bolje ćemo predstaviti kako raste ekonomija pažnje i proslaviti ulogu televizije u tome“, kaže Keti Roberfrojd, izvršna direktorka egta-e.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve