Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

NP Biogradska gora: Nadzornici spasili dvoje izgubljenih turista

Nadzornici su o ovom slučaju obaviješteni oko 19 časova i 30 minuta nakon čega su se uputili ka turistima, koji su bili na lokaciji udaljenoj tri kilometra od Biogradskog jezera

Služba zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora, nakon dojave Direktorata za vanredne situacije, spasila je u noći 25. aprila dvoje izraelskih turista.

Nadzornici su o ovom slučaju obaviješteni oko 19 časova i 30 minuta nakon čega su se uputili ka turistima, koji su bili na lokaciji udaljenoj tri kilometra od Biogradskog jezera.

“Akcija spašavanja završena je oko 23 časa, a turisti su naveli da su prije obraćanja za pomoć skrenuli sa markiranih staza i nijesu mogli pronaći put do Biogradskog jezera”, saopšteno je iz NP Biogradska gora.

Javno preduzeće za nacionalne parkove apeluje na sve korisnike prostora parkova, prvenstveno na turiste, da se pridržavaju unutrašnjeg reda, kao i da isključivo koriste označene staze ili posjete parkovima realizuju uz pomoć licenciranih turističkih vodiča, kako bi izbjegli bilo kakve neželjene situacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve