Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Nagrađivani evropski filmovi premijerno u Podgorici

Mjesec evropskog filma organizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Nakon pilot projekta koji je Evropska filmska akademija organizovala 2021. godine u Berlinu, Crna Gora je dobila priliku da ove godine uz 35 evropskih zemalja slavi Mjesec evropskog filma u periodu od 13. novembra do 10. decembra. Mjesec evropskog filma organizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

Metropole, ali i manji gradovi širom Evrope biće centri projekcija, događaja i posvećenih retrospektiva koji pokazuju različitost evropskog filma. Događaj će biti zaključen 10. decembra u Rejkjaviku na 35. dodjeli Evropskih filmskih nagrada. Tokom četiri sedmice, Mjesec evropskog filma, slavi fantastičnu raznolikost evropske kinematografije. Širom Evrope, vodeći bioskopi u 35 zemalja od Rejkjavika do Atine, od Lisabona do Bukurešta, ali i uključujući male gradove i mjesta, stavljaju u poseban fokus evropske filmove, predstavljajući posebne programe i događaje.  U skladu sa tim, podgorička publika će imati priliku da u četvrtak, 1. decembra pogleda film “Praznik rada” u 20 h, a petak, 2. decembar rezervisan je za Blok kratkih filmova iz crnogorske kinematografije u 17 h. Istog dana prikazaće se i filmske projekcije  “Sestre” u 19 h, kao i “Trougao tuge” u 21 h.

Posljednji dan ovog filmskog festivala, rezervisan je za tri filmske projekcije, i to u 17 h blok kratkih filmova “Queer shots”, “Metarmofoza ptica” 19 h, kao i “Alkaras”  u 21 h. Više detalja o filmskim projekcijama možete naći na sljedećem linku: podgoricafilmfestival.me.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve