Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Hrvatska: Ostrvo ljubavi osvanulo u oglasima, dio se prodaje za 10 miliona eura

S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom ko ne bi došao posjetiti jedino morsko ostrvo prirodno oblikovano u obliku srca na svijetu

U Hrvatskoj je na Index oglasima objavljen oglas za prodaju ostrva Galešnjaka, koji je prepoznatljiv po svom jedinstvenom obliku srca. Jedan dio “ostrva ljubavi” prodaje se za deset miliona eura.

U tekstu oglasa navodi se da ima približno 142.000 metara kvadratnih od kojih je na prodaju dio sa nešto više od 30.000 metara kvadratnih u jednom komadu i obuhvata više od 500 metara obale.

“S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom ko ne bi došao posjetiti jedino morsko ostrvo prirodno oblikovano u obliku srca na svijetu?”, navodi se dalje.

Autor oglasa napominje da je jedna od opcija otvaranje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

“Poljoprivredno gazdinstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne – što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam sa vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline, vino i ostalo bilje…”, piše u nastavku.

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih ostrva, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoju listu 20 svjetskih čuda. Naučnici s Odjeljenja za arheologiju Univerziteta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7.000 godina živjeli ljudi.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
27.01.2023-13:20 13:20

Ih, da imam k'o što nemam, pa da kupim ovako nešto. Odmah bi se spakovala, pozvala medjunarodne selidbe pro move, i preselila se. Sanjam o tako nekom ostrvcetu, na kome ću mirno da živim i uživam do kraja života.