Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Film Orlovsko gnijezdo studenta FDU Milije Šćepanovića nagrađen u Los Anđelesu

U filmu igraju: Plamen Brnović, Petar Kažić, Ana Vučković, Jelena Gavrilović, Srđan Grahovac i Slaviša Grubiša

Kratkometražni film Orlovsko gnijezdo (The Eagle’s Nest) u režiji studenta V godine FTV režije – Milije Šćepanovića, nagrađen je Specijalnim priznanjem žirija (Special Jury Mention) na upravo završenom SEE Festu u Los Anđelesu, u Americi.

Žiri u sastavu Česli Hejmsfild (Chesley Heymsfield), Ilan Vest (E’Ian West) i Tomas Palijer (Thomas Pallier) nagradio je Šćepanovićevo ostvarenje u kategoriji najbolje kratke fikcije Best Short Fiction, u okviru koje je prikazano preko 25 kratkometražnih filmova.

Glavnu nagradu u kategoriji najbolji kratki igrani film dobio je kanadski reditelj Toby Andris za film Chiatura.

Kratkometražno ostvarenje Orlovsko gnijezdo, a koji je podržao Filmski centar Crne Gore na konkursima za produkciju i filmove u proizvodnji, do sada je prikazano na preko 20 festivala na pet kontinenata, uključujući projekcije u: Italiji, Americi, Grčkoj, Srbiji, Francuskoj, Rusiji, Sjevernoj Makedoniji, Turskoj i Crnoj Gori. Prikazan je i u okviru takmičarske selekcije prestižnog BOGOSHORTS festivala (Bogota, Kolumbija), a koji je jedan od najvažnijih festivala kratkometražnog filma u svijetu, sa OSCAR® qualifying licencom.

Film je nastao u produkciji Videa Production, Bibi Film i Open Box studija i producenata Biljane Vušović i Ilije Brkanovića. Izvršni producent je Nemanja Dragović, direktor fotografije Dragan Vildović, montažer Nataša Pantić, kostimograf Lina Leković, scenograf Stanislav Nikičević i Nusret Đokaj, dizajn i obrada zvuka Aleksandar Saša Brajović, a autori muzike su Enes Tahirović i Igor Lazić Niggor.

U filmu igraju: Plamen Brnović, Petar Kažić, Ana Vučković, Jelena Gavrilović, Srđan Grahovac i Slaviša Grubiša.

Radnja Orlovskog gnijezda odvija se u jednom danu, tokom dvadeset i četiri časa, neposredno pred početak NATO intervencije na SR Jugoslaviju, 1999 godine. Film prati priču o odrastanju posljednjeg naraštaja tzv. Petar Pan generacije (milenijalaca) koji će svojevrsnu ozloglašenost, između ostalog, zaraditi zahvaljujući pretjeranoj zavisnosti od moderne tehnologije i brzog načina života.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve