Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Anet Bening u iščekivanju prvog Oskara: Maestralna uloga žene koja je bez prestanka plivala od Kube do Floride

Ovog puta igra u biografskom filmu ''Nyad'', u kom tumači takmičarsku plivačicu Dajanu Najad koja je bez prestanka plivala od Kube do Floride i time postala prva osoba koja je ikada to učinila

Mnogo toga se promijenilo u Holivudu od kada je Anet Bening nominovana za svog prvog Oskara, za film “The Grifters” 1990. godine.

“Išla sam na dodjelu Oskara sa glumcem Edom Beglijem u njegovom električnom automobilu. U to vrijeme niko nije znao šta je električni automobil. Ed je bio toliko ispred svih”, rekla je glumica za Rolling Stone.

“Sve žene u mojoj kategoriji okupile su se u malom krugu. Ćaskale smo i dogovorile se da odemo zajedno na večeru, a ona koja pobijedi plaća. Vupi Goldberg je pobijedila, i ona nas je počastila večerom i svakom je dala po čokoladnog Oskara”, prisjetila se glumica.

Sada, sa više od tri decenije dostignuća i nominacija, Beningova se sprema za još jednu ceremoniju dodjele Oskara na kojoj je dobila nominaciju za najbolju glumicu.

Znam kako je kad ne pobijediš

Ovog puta igra u biografskom filmu “Nyad”, u kom tumači takmičarsku plivačicu Dajanu Najad koja je bez prestanka plivala od Kube do Floride i time postala prva osoba koja je ikada to učinila. Uz nju u ovom ostvarenju igra i Džodi Foster.

Da li je sada vrijeme da glumica konačno dobije svog Oskara, nakon niza drugih priznanja i nominacija? Beningova se svakako nada tome.

“Mislim da bi bilo zaista sjajno, jer svakako znam kako je kad ne pobijediš. Bila sam na toj poziciji i to nije tako loše, jer makar dobijete priliku da budete na dodjeli”.

Nakon što prođe kroz sezonu dodjela nagrada, njena prva ograničena serija “Apples never fall” premijerno će se prikazati na striming platformi Peacock u martu. Beningova igra Hoj Dilejni, majku, suprugu i penzionisanog teniskog trenera u šezdesetim godinama, koja odjednom nestaje, prenosi Blic.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve