Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Abazović: Protesti možda kad uđemo u NATO

Ukoliko opozicija odluči da počne proteste logično je da oni budu organizovani tek nakon ulaska Crne Gore u NATO, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

Istakao je da bojkot parlamenta daje dobre rezultate, ali, kako je kazao, “nije isključeno da opozicija na proljeće krene sa još nekim aktivnostima”.

– Postoji nekoliko stvari koje bismo mogli da odradimo van parlamenta, ali ih treba dobro planirati, sinhronizovati i izvesti na najbolji način, rekao je Abazović za Pobjedu.

Na pitanje koje su to aktivnosti koje opozicija planira, Abazović je rekao da bi to mogle biti protestne šetnje, kao i neki vid kreativnog prikazivanja otpora sistemu.

– Te ideje su na stolu, ali smatram da ništa ne treba ishitreno raditi. Ako već treba da bude protest, logično je da on bude nakon učlanjenja Crne Gore u NATO. Po meni, to je logično jer ne želimo da uđemo u još jedan scenario u kojem vlast povezuje pitanje učlanjenja u NATO sa demokratskim promjenama u Crnoj Gori, rekao je Abazović.

On je ponovio da URA podržava ulazak Crne Gore u NATO, ali je protiv, kako je kazao, “nelegitimnog parlamenta i ovakve smijurije od izbornog procesa”.

Abazović kaže da je efekat bojkota multiplikativan.

– Pokazao je nefunkcionalnost sistema, skinuo masku sa simuliranjademokratije ipokazao međunarodnoj zajednici da Crna Gora nije onakva kakvu oni, ponekad čak i na silu, žele da prikažu kao oazu demokratije u kojoj je sve funkcionalno. Bojkot je stvorio atmosferu u kojoj građani počinju da podržavaju opoziciju da bude odlučna i istraje u svojoj namjeri, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve