Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Treba li bojkotovati popis stanovništva?

Može li kvislinška vlast na zakonit način provesti korektan i transparentan popis stanovništa? Ne može! Ona je kvislinška vlast u službi Beograda. Ona slijedi velikosrpsku politiku stvaranja ''velike Srbije'' u kojoj je Crna Gora osuđena na propast. Njena politika je anticrnogorska, određena starim planovima anihilacije Crnogoraca! Treba očekivati da će se ta vlast služiti svim, osobito nezakonitim sredstvima da načini popisne rezultate koji odgovaraju velikosrpskom hegemonizmu! Kao što je i do sada bila sklona teškom bezakonju, i kod popisa stanovništva biće spremna na svakakva bezakonja i falsifikovanje njegovih rezultata!

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Crnom Gorom vlada marionetska, kvislinška velikosrpska vlast. Od „oslobođenja“ 2020. godine, ona jasno pokazuje svoj klerikalni i fašistički karakter. Njegovo najbitnije obilježje je anticrnogorstvo. Apsolutno je ona netrpeljiva prema crnogorskoj naciji, državi, jeziku, kulturi, povijesti, obrazovanju i religiji.

Bezbroj puta su predstavnici te vlasti – kao i njeni ideolozi i podržavaoci, posebno, njeni beogradski gospodari i mentori – otvoreno izražavali želju da crnogorska nacija nestane s lica zemlje. Nijesu oni ostajali na želji, nego su se svojski trudili da je što prije ostvare. Na svaki način su đavolisavali crnogorsku naciju i državu.

Gospodarima kvislinške Vlade čini se da nijesu dovoljno oštetili Crnu Goru sklapanjem tzv. „temeljnog ugovora“ s tuđom crkvom iz tuđe države. Malo im je što su raščerečili sakralni i teritorijalni integritet Crne Gore „ozakonjivanjem“ milenijumske pljačke njenog cjelokupnog pravoslavnog blaga.

Dok je ne zamijeni neko novo samaštanije od državne vlade, gospodari ove Vlade pohitali su da najavljenim popisom stanovništva načine najteži tektonski poremećaj. Oni hoće da razore temelje Crne Gore razaranjem crnogorske nacije kao najvažnijeg činioca njenog državnog samoodržanja!

Zašto je predstojeći popis stanovništva svjesno planirano anticrnogorsko zlo? Šta on drugo može biti nego zlo u postojećim istorijskim i političkim uslovima? Nijesu li s njim vrlo jasne anticrnogorske namjere kvislinške Vlade?

U politički stabilnim državama popisi stanovništva su poglavito statističke operacije. Crna Gora nije stabilna država, jer je pod teškim udarima klerofašističke agresije velikosrpstva. U ovom vremenu, u njoj popis stanovništva nije statističko ni političko pitanje, nego je instrument kojim se udara protiv samoodržanja crnogorske nacije! „Kreatori“ popisa stanovništa imaju namjeru da dovedu do kraja proces radikalne srbizacije i svetosavizacije Crne Gore!

Kako mogu popisom stanovništva „prepraviti“ Crnogorce da više ne budu ono što su oduvijek bili, nego da postanu materijal za pravljenje jedne od „srpskih država?“

Za „prepravljanje“ su u njihovim rukama svi instrumenti ideološke, političke, finansijske i medijske moći. I do sada su takvim instrumentima – dio po dio – uspijevali navesti mnoge Crnogorce na nacionalnu konverziju.

Za rad na „metamorfozi“ Crnogoraca velikosrbi imaju na raspolaganju Crkvu Srbije i njene mnogobrojne „duhovnike!“ Kao kakav Sedmi bataljon u mantijama, oni su premrežili cijelu Crnu Goru. Ne trebaju im više kalašnjikovi. Pare, kletve i igre na kartu glupog crnogorskog sujevjerja efikasno ubijaju crnogorski identitet i izazivaju mutaciju Crnogoraca u velikosrbe.

Srpski popovi su popisna prethodnica za nacionalno i vjersko ošamućivanje Crnogoraca, kao što su bili ideološka prethodnica fašističko-četničkih falangi na izborima 2020. godine. Neće srpski popovi imati težak zadatak da mnoge lakome, sujevjerne i primitivne Crnogorce „zakunu“ da će se na popisu „pisati kao Srbi i pravoslavci.“

Popisni „prepravljači“ Crnogoraca imaju moćnu medijsku „logistiku“ za podlu kampanju da se Crnogorci „pišu kao Srbi i pravoslavci.“ Gotovo svi mediji u Crnoj Gori i u Srbiji i do sada su provodili permanentnu nacionalističku i klerikalističko-fašističku kampanju protiv Crnogoraca. Pred popis stanovništva može se očekivati da do usijanja dovedu histeričnu kampanju za njihovo nacionalističko konvertitstvo u velikosrbe.

„Prepravljači“ raspolažu „logistikom“ države Srbije. Njeno vođstvo će, bez sumnje, svim službama i sredstvima raditi da na popisu po svaku cijenu „napravi“ potrebni broj  nacionalno deklarisanih „Srba.“ Njihov željeni visoki procenat treba da stvori osnov za političke, ustavne i statusne zahtjeve prema kojima bi se Crna Gora napokon učinila „državom srpskoga naroda!“

Imaju „popisivači“ – kao i do sada – na raspolaganju onaj tip Crnogoraca koji su „dvojnoga identiteta“ ili o identitetu imaju svijesti koliko i niži oblici života! Njih će lako konvertovati u „Srbe.“ Po starim istorijskim navikama, najlakše će s onima koji su spremni da nacionalni identitet prodaju za vreću mekinja.

Od AB kontrarevolucije u Crnoj Gori je enormno rastao broj prodavaca „vjere za večeru.“ Oni su stvorili „solidnu bazu“ za suicidno napredovanje Crne Gore u velikosrpstvu. Mnogi Crnogorci uvijek su se ravnali prema zahtjevima „današnjice,“ tj. onih koji su na vlasti – a ona je od „oslobođenja“ 2020. godine učinila poželjnim da se „pišu kao Srbi“ – popis stanovništva je živa zgoda da daljnje „omasovljivanje“ velikosrpstva!

Zar nije demokratsko pravo svakoga čovjeka da se nacionalno i vjerski „piše“ kako mu je volja?

Jeste! Političko je pravo svakoga čovjeka da se o svemu što je pitan u političkim procesima izjašnjava po svom nahođenju. No, njegovo pravo nije apsolutno! Više je i starije pravo nacionalnog i državnog samoodržanja jedne zajednice! Na osnovu toga prava, legitimno je upozoravati da se popis stanovništva u Crnoj Gori ne odvija u demokratskim, nego u svojevrsnim okupaciono-kvislinškim uslovima! Legitimno je protiv individualnog političkog prava – korumpiranog teškim manipulacijama – istaći demokratsko pravo odbrane vlastite nacije i države od neprijateljskih posezanja! Nikome ne može biti priznato slobodno pravo kad namjerava uništavati sebe i vlastitu državu! Države američke Unije zavrgle su građanski rat protiv onih koji su mislili da im individualno i parcijalno kolektivno pravo daje osnov za uništavanje vlastitre države!

Može li kvislinška vlast na zakonit način provesti korektan i transparentan popis stanovništa?

Ne može! Ona je kvislinška vlast u službi Beograda. Ona slijedi velikosrpsku politiku stvaranja „velike Srbije“ u kojoj je Crna Gora osuđena na propast. Njena politika je anticrnogorska, određena starim planovima anihilacije Crnogoraca! Treba očekivati da će se ta vlast služiti svim, osobito nezakonitim sredstvima da načini popisne rezultate koji odgovaraju velikosrpskom hegemonizmu! Kao što je i do sada bila sklona teškom bezakonju, i kod popisa stanovništva biće spremna na svakakva bezakonja i falsifikovanje njegovih rezultata!

Šta se može učiniti da se blokiraju ovakve namjere kvislinške vlasti?

Moguć je bojkot popisa! Uistinu, samo potpuni politički amateri mogu pristati na popis u uslovima sveopšte velikosrpske ofanzive protiv Crne Gore i Crnogoraca. Samo teški ignoranti mogu pristati na popis koji ne mogu kontrolisati u svim fazama ni uvjeriti se u vjerodostojnost njegovih rezultata. Ko bi razuman pristao na popis ako zna da su njegovi organizatori zainteresovani za falsifikovanje podataka o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti građana!?

Ko i pod kojim uslovima ima mogućnost da organizuje uspješan bojkot popisa?

Imaju ga suverenističke partije, slobodno građanstvo, pripadnici crnogorske nacije, ali i pripadnici drugih nacionalnih zajednica za koje je – koliko i za Crnogorce – sudbinski opasno bujanje velikosrpstva u Crnoj Gori!

Prije proglašenja bojkota ove političke i građanske grupacije trebale bi pred kvislinšku vlast da postave jedan uslov. Svoj pristanak da pozovu građanstvo da pristupi popisu trebalo bi da uslove uklanjanjem dva pitanja iz popisnim materijala: pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti!

Na prihvatanju ovoga uslova lomi se cijela velikosrpska popisna strategija srbizacije i svetosavizacije Crne Gore!  Njihovom neprihvatanjem lomi se sâmi popis stanovništva! Malo je vjerovatno da bi kvislinška vlast prihvatila ovaj uslov i uklonila pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti! U tom slučaju, potpuni bojkot popisa je legitiman i apsolutno opravdan! Neka onda velikosrbi popisuju sami sebe!

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

65 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
23.09.2023-08:24 08:24

Polaziš od sebe da bi krao, pa misliš i drugi će da kradu. Zašto te je strah da vidimo koliko građana govori srpskim jezikom, koliko je vernika SPC, itd.? Bojkotovao bi demokratsku tekovinu koja se sprovodi svakih 10 godina.

Kortomalteze
23.09.2023-14:10 14:10
Reply to  SuperHik

Besprekoran intelektualac,koji prvo i pr tovo ne mrzi nikoga,vec svojim cinjenjem ukazije koje nas mracnjastvo okruzuje.Posrbice ga zdusno mrze,sto samo dokazuje da je u pravu.Sto se tebe tice botu,ima stih majmun gleda sebe u zrcalo,slijedi nagrada ako pogodis autora.

SuperHik
23.09.2023-18:55 18:55
Reply to  Kortomalteze

Taman posla da vas bilo ko mrzi, samo ste za žaljenje. Bežite od popisa kao đavo od krsta jer znate da vas narod neće i ne želi.

Tara
24.09.2023-10:14 10:14
Reply to  SuperHik

Popisi ce biti prevara..njihov cilj..je taj da upisu sto vise izbjeglica -srbijanaca i posrbica…

Čevo ravno
23.09.2023-22:52 22:52
Reply to  Kortomalteze

Za nas Crnogorce, nekada velike majstore usmene i pisane riječi (pogledaj samo Njegoša) odavno ne važi “ubi me prejaka riječ”. Tako da jedan “profesor” (najbolja potvrda one narodne: nema budale bez školovane budale) može bez posljedica i dostojnog odgovora mjesecima baljezgati i u mirnodopsko vrijeme frljati se sa izrazima: “marionetska, kvislinska, klero-fašistička, velikosrpska vlast, anihilacija Crnogoraca, srbizacija i svetosavizacija…”. On čak ne vidi da sadašnji popisni upitnik najviše odgovara tzv. Novocrnogorcima. Umjesto izbora ili Crnogorac ili Srbin, pravi izbor na popisu bi bio: “Crnogorac-Srbin”, onaj koji ima osjećaj da u nekoj sledećoj ravni/instanci pripada i srpskom narodu i “Crnogorac-Antisrbin”, gdje… Pročitaj više »

MEGRE
24.09.2023-06:29 06:29
Reply to  Čevo ravno

Dovoljno je analizirati ovu budalaštinu ovoga idiota pod ovim lažnim “nikom” “Čevo ravno “čiji IQ ne prelazi 45. Ovo je veliki evropski intelektualac UMBERTO EKO,nazvao idiotizacijom ,misleći na društvene mreže,koje su izjednačile nobelovca i idiota.Ovo nije komentar nego dijagnoza ,čovjek priznaje javno da je nacionalni hemafrodit,Srbin -Crnogorac. U razgovorima sa pravim Srbima iskreno se stidim ovakvih primitivaca iz Crne Gore.

Anthropos
24.09.2023-08:45 08:45
Reply to  Čevo ravno

“Crnogorac-Srbin” – politički transgender?

1ss
23.09.2023-23:53 23:53
Reply to  Kortomalteze

naravno kao i Crnogoraca na baterije postoje i Srbi na baterije . Ja tu ne pravim razliku. Samo pricam cinjenice da u krajevima sjeverno od Niksica po logici stvari ne bi trebalo da zive Crnogorci. Jer u te krajeve se nikad nije naseljavalo sa juge vec obrnutno. A ako ti je argument da je prije 100 godina bilo 90 posto Crnogoraca , to je zato jer u to vrijeme nacionalna svijest je bila vrlo slaba i ljudi nisu bili kao danas. U to vrijeme si imao i Hercegovce pa danas im se ne priznaje nacija. Prije 100 godina se nacija… Pročitaj više »

PAJO
23.09.2023-17:06 17:06
Reply to  SuperHik

PEROVIĆU ,KAKO NAS MRZE OVE POSRBICE,JA LIČNO UŽIVAM U NJIHOVIM MUKAMA! POJEŠĆE IH NJIHOV JAD ! TVOJI TEKSTOVI SU ZA NJIH BOJNI OTROV!

SuperHik
23.09.2023-18:56 18:56
Reply to  PAJO

Jeste, svi ga mrze, pa mu dali posao u Srbiji, školovali ga, nahranili, lečili a sada prima penziju od 1200 evra. Hrani kuče da te ujede ….

Tara
24.09.2023-10:19 10:19
Reply to  SuperHik

Taj dio je bio Madjarska..koliko ima izbjeglica-srbijanskog roda u CG..koje smo pomogli i nahranili..a oni sad jurisaju sa srbijanskim barjakom..na Skupstinu drzave CG… Bolje cuti..fasisto!

Max
24.09.2023-01:40 01:40
Reply to  SuperHik

i sve to vrijeme živi u Novom Sadu u mrskoj mu Srbiji.

Tara
24.09.2023-10:20 10:20
Reply to  Max

Tu zive vecinom Crnogorci..posto su ih srbijanci 1918 g.istjerali iz rodjene zemlje..vi ste taka rasa..

dragan
23.09.2023-08:34 08:34

Svaka cast Profesore! Respekt!

neko
23.09.2023-13:12 13:12

Možda ste dalekovidiji od mene, profesore, ali bojkot nam neće pomoći.
Propustili smo decenije da radimo na sebi i da čuvamo i održimo živim tekovine naših civilizacijskih i nacionalnih dostignuća. Možda su pobijedili ovog puta, što se prije suočimo s porazom, otpor će prije početi. A, trebaće vremena. Sačekaće neke nove, bolje, pametnije i hrabrije generacije.

Tara
23.09.2023-15:42 15:42
Reply to  neko

Sta smo propustili decenijama DPS je izvojevao suverinitet nase drzave CG…najvece dostignuce u nasoj drzavi CG..Sad su dosli klerofasisti srbijanske vjere..zasto sad ne branimo drzavu..no cutimo..kao jeftina prostitutka..

SuperHik
23.09.2023-18:58 18:58
Reply to  Tara

80% građana CG su vernici SPC, kao i tvoji preci koji su se poturčili..Njegoš vas je lepo opisao u svojim delima….

Tara
23.09.2023-19:27 19:27
Reply to  SuperHik

vas nije ni bilo kod nas..

PAJO
23.09.2023-20:00 20:00
Reply to  SuperHik

KLJUNASTI ti se”razumeš” u NJEGOŠA kao Mara u kriv kurac. Nemoj da te vratim da ponovo vodaš turske opanke1

BobZeković
23.09.2023-15:23 15:23

Popis ne treba bojkotovati! Srbija i srpski političari iz Crne Gore će nastojati da falsifikuju popis. Već su preuzeli upravljanje Monstatom, stručnjacima iz Beograda, a podaci će se obrađivati u Beogradu! Crnogorski intelektualci, crnogorske institucije, crogorske političke partije, crnogorska pavoslavna crkva treba da pronađu način da dopru do svakog građania CG i objasne mu značaj izjašnjavanja po nacionalnom pitanju. CRNOGORSKA! Unošenje dileme oko bojkota, samo rasplinjava maksimalni otpor CRNOGORACA OMRAŽENOM SRPSKOM OKUPATORU, zbunjuje građane i ukupnu borbu protiv srpskog okupatora čini neefikasnom! ZBOG OČIGLEDNIH PRIPREMA ZA ZLOUPOTREBU POPISA, POPIS VEĆ SADA NE TREBA PRIZNAVATI KAO ZAKONIT I PRAVILAN. ISTO KAO… Pročitaj više »

SuperHik
23.09.2023-19:00 19:00
Reply to  BobZeković

Zašto bi bilo šta krali kada za tim nema potrebe ? Polaziš od sebe jer ste pokrali referendum, krali ste svake izbori, dovlačili glasače sa Kosova, Albanije i dijaspore…Neće ves narod ….Prepali ste se istine i realnosti koliko vas je u Crnoj Gori ….

BobZeković
23.09.2023-20:49 20:49
Reply to  SuperHik

prljava lažovčino!

dpero
23.09.2023-23:33 23:33
Reply to  SuperHik

Cetnocino glibava vi kradete od nas Crnogoraca istoriju ,kuluturu….. ali doci ce i to na napaltu!!

Tara
24.09.2023-10:24 10:24
Reply to  SuperHik

Super Hik je Merlin..Artur..itd..to je srbijanski fasista…koji lize cetnicke-popovske guzice..

Tara
23.09.2023-15:39 15:39

G-dine Perovicu…sve je tacno..sto ste napisali i rekli..pitam se,dje su Crnogorci..dje su auto-litije..dje je Odbrana..Dritanka koja je potpisala nase crnogorsko nasledstvo tudjoj zemlji Srbiji..kaze:niko se nije bunio..svi su bili mirni(misli na nase crnogorce)znaci bilo je sve uredu..i projekat je uspio..sto mu dajem za pravo…Crnogorci..sram vas bilo…!

Vrbas
23.09.2023-15:53 15:53

Profo, može biti da su tačni neki delovi vašeg izlaganja, ali vi ste ljudski neiskren čovek koji, primera radi, je bojkotovao popis Crnogoraca u Srbiji I zato uzeo enormne svote evra sa svojim bitangama oko sebe pr. Mirko zečević, bitanga advokatska iz Vrbasa.. božonja…i da ne nabrajamo, i sveo Crnogorace u Srbiji na statistiku greška. Marš fukare sa vašim pisanijama. Marš zekonjo ljudsko ništavilo..

Tara
23.09.2023-19:31 19:31
Reply to  Vrbas

srbijanac..za tebe je cetnicka srbija..izgleda da si zalutao na ovom crnogorskom sajtu…

Lovćenac
23.09.2023-16:18 16:18

Sve što si rekao si slagao da ne nabrajjam
pojedinačno plaćeni nesoju.

Bata
23.09.2023-16:22 16:22

Apsolutno saglasan sa našim profesorm gosp. Perovićem.
Nema jedne riječi koja nije istinita i utemeljena u prevarantskoj igri vlasti i crkve Srbije.
Zato : nam je ostalo samo Bojkot.
Da je vječna Crna Gora..

Kotoranin
23.09.2023-16:23 16:23

Znači – Bojkot- prihvatam.

Peko
23.09.2023-16:30 16:30

Na Zlodan bojkot. Ne otvarajte vrata. No Zlodan nesmije se ni dogoditi ,jer ce biti zloupotrebljen ko Podgoricka 18 ste.
Osim toga zamislili su kazne od sto do petsto e.Pametni Damjanovic,
Pa onda ? Sablja mi je u kucu pobratima Marka Miljanova. Dobro je ulastena..
A Kekovicu generalni strajk.? Nije Sindikat sam za zimnicu vidis da nas je partitokratija na brisano izvela..imate dug od Zute grede.

SuperHik
23.09.2023-19:02 19:02
Reply to  Peko

Prepao si se popisa junačino ? Da vidimo koliko koga ima…

Tara
23.09.2023-19:33 19:33
Reply to  SuperHik

ovaj popis ce biti falsifikat..bolje bi bilo da se gradjani pitajiu dje si rodjen..i pokazu svoju licnu kartu…

neko
23.09.2023-19:50 19:50
Reply to  SuperHik

Ima nas dosta, taman koliko treba, ne brinite!
E, sad imamo li svi kuraži reći ko smo i što smo-to je drugo pitanje.
Nekada se nijesmo bojali. Slobodu smo zato i imali.
Jesmo li poklekli? Pokazaće vrineme.

Miloš
23.09.2023-16:34 16:34

Koju fukarsku tekovinu i laži svetosavske sekte spominješ? Vi ste civilizacijski sunovrat Balkana i ne samo njega. Još ste nijesto opametili,
A trebalo bi da jeste. Malo vi je kosovskih pogibija i Srebrenica a svudje su vaše popovi predvodili i zla koja su dolazili za njima.

SuperHik
23.09.2023-19:03 19:03
Reply to  Miloš

Nisi ti Miloš već neki Mujaga …

Tara
23.09.2023-19:34 19:34
Reply to  Miloš

Bravo Milosu…ziva istina..

Trikotaža
23.09.2023-17:14 17:14

Ko god u Srbiji zna išta o crnogorskoj priči, zna da se ovaj profa sa ljudskim ništavilom i srpsko-ruskim agentom Mirkom zečevićem bavio švercom crnogorskog identiteta, pljuvanjem Crnogoraca u Srbiji, razbijanjem njihovog korpusa i sveo ih po nalogu udbe na nebitan i neuticajan broj. Za to su uzeli enormne novce i strpali u svoje udbaške džepove. Ništavila, ostaju ništa, jer su isto radili u Srbiji sa Crnogorcima kao sa crkvom u C.gori. Pih !!

Tara
23.09.2023-19:35 19:35
Reply to  Trikotaža

Suti posrbico-izdajnice!

Lovćenac
23.09.2023-17:52 17:52

Što ti administratore mrziš Crnogorce pa prikrivas komentare istine o ovom profu i Mirku Zečeviću i njihovim pljačkaškim nedelima U Srbiji . Oni su tamo oformili ekipu za uzimanje evra u ima zaštite Crnogoraca, pa da vidimo dokle su stigli kada su Crnogorci u Srbiji u pitanju. ?? Šta vam ovo znači na ovom portalu, da ste vi uzeli tapiju na crnogorsku zbilju, prikrivate ove fukare, pa ostali ne postoje. Pa da vidimo da li je tako..!!!

Tara
23.09.2023-19:36 19:36
Reply to  Lovćenac

Srbijanac..bolje suti..ti ne pripadas crnogorskoj postenoj naciji..

MEGRE
24.09.2023-00:55 00:55
Reply to  Lovćenac

MEDOJEVIĆU KOKOŠARU NEMOJ DA TI PADNE NA PAMET DA DIGNEŠ RUKU NA SEBE.ZABORAVIĆEŠ DALEKOVOD ODAKLE SI KRAO STRUJU,

Ćalmil
23.09.2023-19:03 19:03

U popisnoj listi je velikosrpska podvala, Izjašnjavanje o; etničkoj,vjerskoj i jezičkoj pripadnosti. Nema nacije. A jedan jezik ima mnogo nacija, jednu vjeru ima mnogo nacija i jedno etničko prijeklo ima mnogo nacija. A ovdje nema pitanja o nac. pripadnosti. Crnogorci ako vam je milo što ste Crnogorci, prepoznajte podvalu i ne dozvolite prevaru! Ne dozvolite da vas Tamni Vilajet Palanke Zla prebrojava- jer vas neće biti!

Tomo
23.09.2023-21:49 21:49
Reply to  Ćalmil

Oni ne razlikuju etnos od nacije ,to su svakako neobrazovani primitivci za njih je to isto.

Dara
23.09.2023-19:03 19:03

Kako se kvalifikuju srbi iz Cg na popis?koja je to kategorija?

Te kategorije nema ni u Kritici cistog uma od Kanta e kuku

Vito Jauković
23.09.2023-19:09 19:09

Poštovani, čitam ove komentare i moram reči da poprilično znam o ambijentu Crnogoraca u Srbiji, i znam da im nije nimalo lako , ne samo zbog odnosa vladajućih struktura prema njima već i zbog odnosa nekih koje je matica C.gora delegirala, a koji se spominju u komentarima( zecevici, boze, .profe…), radi izazivanja podela , razdora i progona pojedinaca i njihovih porodica. Sta je cilj takvog odnosa matice, možemo slutiti, ali saznaće se jasno zasto je to rađeno i zbog čega se to nastavllja. Sve će na videlo biti pre ili kasnije.

NIKOLIĆ
23.09.2023-21:51 21:51
Reply to  Vito Jauković

ŠTA TI ZNAŠ BUDALO,MISLIŠ DA JE TEŠKO ZNATI KO SI?

MEGRE
23.09.2023-22:36 22:36
Reply to  Vito Jauković

VITO PRIPREMI UŠI ,ALI NE DA ČUJEŠ NEGO MALO DA IH PRODUŽIMO DA BUDEŠ LJEPŠI.. TI SI “BOT” AMATER. NEMOJ VIŠE DA KRADEŠ STRUJU SA DALEKOVODA!

MAJA
23.09.2023-19:11 19:11

Profesore svakako treba razmisliti.

Verica N.sad
23.09.2023-19:35 19:35

Ima jedan lik koji je vlasnik navodno udruženja Crnogoraca u N.Sadu. Takvog podmetnutog udbinog lika i mutikaše, za kompromitaciju crnogorske priče u Srbiji, teško je naći na ovim prostorima. Sve je naplatio taj ,vukovarac, Boža Marković. Zida građevinu nesmetano gde stigne po Vojvodini. Isplati se valjda, a za uzvrat podmeće Crnogorcima, takođe gde stigne.

KSENIJA
23.09.2023-20:34 20:34

Bijedni “botu”pa ti to pokušavaš da radiš.Koliko te placa Vučić, koliko sendviča možeš kupiti.

Mirko gazimestanac
23.09.2023-20:49 20:49

Iza imena ovog ćamila se sakriva jedna jedinstvena fukara na svim portalima u C.gori.. udbaš srpsko- ruski Zekonja mirko

JELENA
23.09.2023-21:42 21:42

KAKVA SI TI LJUDSKA BALEGA TI NEKOME NEŠTO DA KAŽEŠ. IZA ĆEGA SE TI KRIJEŠ GNJIDO! ?

MOMO
23.09.2023-22:05 22:05

Čini mi se da si se malo zajebao,taj se ne krije,ti se kriješ duhovni bogalju. Ne bio ja u tvojoj koži!

1ss
23.09.2023-23:49 23:49

kad ga Srbi 30 godina nisu bojkotovali nego pod onom torutom nas sve vise i vise, daj i vi sad malo zube pokazite. Bog sami zna , a znam i ja koliko je samo ljudi iz ovih sjevernih krajeva nase drzave primalo pare da se pise kao Crnogorac. Mozete vi to da osporite , ja to znam iz prve ruke.

1ss
23.09.2023-23:51 23:51

prpa sad. Koliko ce samo “Crnogoraca” na baterije sad kad ne dobijaju pare da budu Bosnjaci , Srbi , Hrvati. Realno mozete biti vecina samo u iskonskoj CG a to su Cetinje, Podgorica i okolina tu do kolasina i dolje malo juznije. Svi ostali krajevi drzave su pukim slucajem tu dje jesu i nikakve veze sa Crnogorcima nemaju ni istorijski ni kulturno . Po CG da se gleda istorijski bi trebalo sto Bosni sto Srbiji da pripadne

1ss
23.09.2023-23:55 23:55

sto je lijepo cuti kad ti neko kao Tara kaze da si izdajica . Izdati nesta sto nisi nikada bio i neces biti da bi se dodborio tebi i tebi slicnima ? Izdajica nananaanananna naanananana

Crni_crnogorac
24.09.2023-00:30 00:30

Popis je u rukama neznalica,šovinista i kukavica.Organizovan pod politickim pritiskom Srbije i zelje da ih ima 50% i vise. Monatat prodat Srbiji za 1 euro

Filip
24.09.2023-03:17 03:17

Ne no cemo tebe da slusamo da nam objasnis sta smo. Demokrstska zemlja, demokratsko izrazavanje. Ako ocu da se pisem kao Meksinac pisacu se. Krivo vam jer ce Srba biti skoro koliko Crnogoraca. Srpske stranke u CG nikakavu moc nemaju sem na lokalu isto kao i DPS. Kakav je to Crnogorac ili Srbin koji ce uz pritisak da se lise drugscije nego sto osjeca? Dodje ti covjek na vrata i pita fe kako se izjasnjavas. Sve sto vam ne kde na ruku je falsifikat. Ali zato od referenduma pa preko popisa 2011 pa preko ukidanja drpskog jezika to je sve… Pročitaj više »

Filip
24.09.2023-03:21 03:21

A ova depublika Crna Gora nikada nece biti kakvom je zamisljaju komiti. Pogledaj malo kartu zemlje. Podjeljeni smo nacionalno i to vidno. Ovakva prica pije vodu na Cetinju Baru, pomalo u PG i tako. A ako ocete iskonsku staru CG Petrovica i Balsica , staru cuvenu Duklju i Zetu cenkgorsku, daj pustite nas iz Sandzaka i Hercegovine jer nemamo veze sa vama da zivimo ko ljudi , preko glave ste vise

Filip
24.09.2023-03:23 03:23

Vi na Cetinju crnogorcite do sjuta a nas u krajevina Hercdgovine i Sandzaka pusfite da zivimo u miru i bez tenzija. Da je srece razisli bi smo se i sve top. Prije bih volio da pripadamo Bosni ili Srbiji nego da nas neko vezuje sa vama kretenima i da nam soli pamet ko smo i ata smo a 2 cuke o istoriji nema. Takozvani profesor. Kurac lipovi

Lea
24.09.2023-07:47 07:47

Odavno je pocela ova igranka sa vatanjem za guse , i naravno posto ljudi vecinom nijesu bas razboriti , lako ih je zavaditi . Popis mora biti , cista administracija i brojke , vlast je uvijek bila u stuaciji da utice , ali ono sto me brine je kad ljudi pokusavaju da zloupotrebe cak i vjerska osjecanja i tu se umijesaju .

Anthropos
24.09.2023-08:42 08:42

Bojkot – kao način nenasilnog protesta – DA! No, pitanje je da li je to izvodljivo? Ko, kako, u kojoj formi,… može, u tako kratkom roku, organizovati podršku značajne većine građana? Jer, bez “opšte” podrške rezultat može biti katastrofalan? Sjetimo se bojkota izbora u Srbiji (“belih listića”) koji su doveli srbijanske klerofašiste na vlast? Do Srbije AV danas? Možda je efikasnije tražiti da se proces popisa – u najvećoj mogućoj mjeri – vrši uz kontrolu OEBS-a? Kao i da se analiza odgovora, odnosno, utvrđivanje rezultata, vrši od strane specijalizovane organizacije u okviru EU ili OEBS-a? Mada je i to nedovoljno?… Pročitaj više »

Lada
24.09.2023-10:38 10:38

Naravno, ništa nego bojkot. U profesorovom članku sve je jasno objašnjeno.” Neka onda Srbi popisuju sami sebe.”

Lada
24.09.2023-19:34 19:34

Niko vam ne brani da živite ko ljudi, budete ljudi i to što jeste. Ali ne možete prekrajati državne granice kako vam se cefne. Pokušali ste to u Hrvatskoj i Bosni pa znate kako je bilo i kako se završilo.Zar vam nije dosta?