Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Principijelna lažavina

Junski izbori, dakle, ništa nam novo nijesu donijeli. Lažavina i politička prostitucija ostaće osnovni principi djelovanja i trgovanja onih što bi da se uhljebe u vlasti. Po visini, širini i dubini.

Za aktuelno.me

Piše: Goran Popović

Dritan Abazović, najdugovječniji smijenjeni premijer koji je ostao na vlasti u dosadašnjoj praksi savremenih političkih sistema, a koji je u kriminalnim krugovima poznat pod kodnim imenom brat Abaz, za svog regularnog, a posebno neregularnog mandata, postao je prvak svijeta u lažavini. Iz sata u sat, iz dana u dan…

U posljednje vrijeme dobio je ozbiljnu konkurenciju u liku i djelu Mikija Spajića, koji je trenutno projektovan da sastavi novu vladu, nakon junskih parlamentarnih izbora. Pomenuti Milojko, međutim, učinio je napor da svoje aktuelne, ali i sve buduće lažavine zasnuje na nekim principima koje je ovih dana objavio. Biće to, dakle, sasvim principijelna lažavina!

Ogledni primjer te principijelne lažavine jeste uključivanje ostataka Demokratskog fronta, odnosno A. Mandića i M. Kneževića u pregovore o formiranju nove parlamentarne većine i, naravno, vlade. Spajić je, samo da podsjetimo, još u izbornoj noći izjavio da nikako neće pregovarati sa navedenim političarima o formiranju nove vlade jer sa njima „ne dijeli iste vrijednosti“. No, treba napomenuti da u to vrijeme nije bilo Mikijevih 10 principa, koji su, usput budi rečeno, i sada mnogo daleko od politike i „vrijednosti“ za koje se zalažu ostaci Demokratskog fronta.

Milan Knežević i Andrija Mandić se guraju da uđu u vladu

Uz te principe, a posebno uz „principijelne“ sugestije Ivice Dačića i još nekih Vučićevih seiza iz srpske vlasti, a o čemu se pričalo i „na marginama sastanka“ u Beogradu sa nesrećnim nam Jakovom, Milojko je dobio sasvim uvjerljive „argumente“ za inovirani model političkog djelovanja uz primjenu principijelne lažavine kao osnovnog alata.

Kako će se dalje odvijati pregovori o formiranju nove vlade na osnovama principijelne lažavine teško je predvidjeti, jer moguća su tu razna iznenađenja. Hoće li Milojku od nepoželjnog partnera možda i brat Abaz postati poželjan? Ili omraženi DPS? Hoće li uopšte principijenom lažavinom moći da dođe do uloge mandatara? Hoće li pribjeći modelu manjinske vlade? Brojna su otvorena pitanja na koja još niko nema odgovore, tako da je, kako sada stvari stoje, baš daleko do murava!

Adžić i Abazović: Samoproklamovani borci protiv organizovanog kriminala koji sebi prisvajaju zasluge za tuđi rad

Junski izbori, dakle, ništa nam novo nijesu donijeli. Lažavina i politička prostitucija ostaće osnovni principi djelovanja i trgovanja onih što bi da se uhljebe u vlasti. Po visini, širini i dubini. Jedino osvježenje koje su ti izbori donijeli jeste to da u poslaničkim klupama više nećemo gledati, a na svu sreću ni slušati, Boženu, Suadu i onog doktora sa 55 inča, kao ni Meda, profesora Radulovića i B. Bošnjak. Bivša poslanica Jelušić usput je izjavila da je „na odmoru i da nema vremena da gleda šta rade Abazović i Adžić“.

Rade isto ono, gospođo Jelušić, što su činjeli i dok ste ih vi u parlamentu pokrivali svojim „konstruktima, narativima“. Tako da ne brinite: nastavili su da razaraju sve vrijednosti na kojima je počivala savremena Crna Gora.

Milojko Spajić, jedan od ekspertskih apostola Zdravka Krivokapića, ako ga zapadne da postane premijer, uz već promovisanu principijelnu lažavinu, jednako ima sve potrebne kvalifikacije da dodatno unaprijedi Dritanovo i Filipovo djelo, te revnosno nastavi sa destrukcijom ove zemlje. Tako mu bog pomogao…

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.07.2023-13:49 13:49

Oštra poslanica svetog Petra Cetinjskog upućena katunjanima u kojoj on izražava sumnju u praktičnu mudrost, pa i prirodnu razboritost Crnogoraca da prepoznaju slatkorečive lažove kao i da ih razlikuju od dobroželatelja. ,,Vi činite ono što znate, no ne znate ono što činite. Vi nikog ne slušate ko za dobro vaše radi i govori, a neka dođe koji lažac među vama, sve će te mu vjerovati što vi reče, koji će biti od vas poštovat kao što su prvi poštovani bili, neki za cara, neki za proroka a neki za svetitelja i za čudotvorca, no istina i pošten čojek ne ima… Pročitaj više »