Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Panika crkvenih kmera

Panika crkvenih kmera uoči predsjedničkih izbora zorno se odslikava i u pokušajima da preduprijede posljedice poraza od Mila i nekako sklepaju vladu od restlova varljive ''parlamentarne većine''. I to ne jednu, nego dvije. Jednu priču ćera tzv. mandatar Lekić, ali ga je izgleda opet zajebala Ura, a drugu forsira DF sa spinom o rekonstrukciji Dritanove (piro)tehničke vlade. Zbog velikog straha od skorih vanrednih parlamentarnih izbora potpuno su se pogubili.

Za aktuelno.me

Piše: Goran Popović

Plejada crkvenih kmera sa izborne liste za predsjednika Crne Gore, koji su u minule dvije i po godine uspjeli ozbiljno da ugroze i potkopaju vrijednosne temelje države koju su „oslobodili“, sve je očiglednije, u velikoj su panici, jer, ni na domaćem, ni na međunarodnom planu, nemaju očekivanu podršku i logistiku.

„Nježni đed“ Andrija Mandić, klero-građanski Aleksa Bečić, klero-evropski Jakov Milatović i ujedinjeni kleronacionalista Goran Danilović, svi izmiljeli ispod popovskih mantija u nekoj parapolitičkoj crkvenoj  jazbini nakon 30. avgusta 2020. godine, već vide da im se u izbornom odmjeravanju sa Milom Đukanovićem ne piše dobro i da će im osnovna briga biti spriječiti ga da pobijedi već u prvom krugu.

Ovi crkveni kmeri pri tome svakako neće birati sredstva kako bi uspjeli u nastojanju da sa političke scene uklone čovjeka koji je tokom sumraka vladavine „oslobodilaca“ bio i ostao časni nosilac državne institucije predsjednika Crne Gore po kojoj se još jedino prepoznaje Crne Gora iz vremena prije kleronacionačističke pošasti koja je u svakom pogledu opustošila ovu zemlju.

Zato će Milo pobijediti na izborima, a crkvene kmere poslati na smetljište istorije, odakle su i dogmizali sa rusko-srpskom agendom pod rukom u kojoj Crna Gora ne postoji kao nezavisna, suverena, multietnička, građanska i proevropska država.

Milo Đukanović: Dugogodišnja opsesija političko-klerikalnih krugova koji bi Crnu Goru da vide kao izbornu jedinicu ”srpskog sveta”

Paniku crkvenih kmera otkrivaju i sve češći pokušaji da se na neki način zbuni i dezorijentiše biračko tijelo nabacivanjem građanske šminke kandidatima koji su do sada politički profitirali na kleronacionalističkim dogmama, a sad bi malo da se izmaknu. Jedan od najbizarnijih spinova na ovu temu je podrška Dritanove interesne grupe poznate pod nazivom Ura Aleksi Bečiću, zbog, je li, „okupljanja građanske Crne Gore“. A, nemoj, Dritane, časti ti! A ni ti, Aleksa, koji si samo prije nekoliko dana nudio svoju podršku Spajiću, odnosno Milatoviću, a oni ti lijepo rekli: Fuck off!

Milatović je, inače, bio na Cetinju, ali pošto trenutno nije u Dritanovoj volji, nije bilo suzavca, šok bombi i gumenih metaka da rašćeraju kivne Cetinjane, a za Jakova nije bilo ni pancira, ni helikoptera… Još je francuski ambasador sad vidio tamo „fašizam“ sa jednim kišobranom, ali nešto se čovjek ne može sjetiti njegove osude vojno-policijskog, klerofašističkog desanta na žene i đecu Cetinja prilikom istorijski nedostojne inauguracije Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Panika crkvenih kmera uoči predsjedničkih izbora zorno se odslikava i u pokušajima da preduprijede posljedice poraza od Mila i nekako sklepaju vladu od restlova varljive „parlamentarne većine“. I to ne jednu, nego dvije. Jednu priču ćera tzv. mandatar Lekić, ali ga je izgleda opet zajebala Ura, a drugu forsira DF sa spinom o rekonstrukciji Dritanove (piro)tehničke vlade. Zbog velikog straha od skorih vanrednih parlamentarnih izbora potpuno su se pogubili.

No, još su ovi preostali crkveni kmeri u boljoj poziciji od Zdravka Krivokapića kojeg njegovi rođeni crkvenjaci prekrečiše na fresci. A kolikim popovima je samo cjelivao i ruke i noge i sve ostalo…

Osim toga, crkveni kmeri mogu još malo da plove „Vasilijem“ i „30. avgustom“ preko „srpske Boke“, sve dok sasvim ne potonu…

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
13.03.2023-15:07 15:07

U panici ste jedino vi Milogorci jer sva istraživanja govore da gubite izbore ! :)

TV_EU
13.03.2023-16:46 16:46

Crkvena istraživanja fašističke SPC . Ovo vam je početak kraja !

Stipan
13.03.2023-19:08 19:08

Milo ce pobijedit malo śutra !

Uros
14.03.2023-00:58 00:58

Najvisw razloga za paniku ima Milo, jer posle ovih izbora nema vise imunitet, a onda ce polako mesjunarodni sudovi da ga dovesu poznaniju prava.