Srijeda, 30 Novembra, 2022
Rubrika:

Oslobađanje SAO Budva: Crnogorci konačno rekli NE svetosavskoj hegemoniji

Crnogorski građani konačno su odlučili da sami reaguju, jer su shvatili da ne mogu da računaju na zadrigle i indolentne funkcionere kojima su fotelje i truli kompromisi važniji od države, nacije i slavne istorije. Uostalom, nameće se očiglednim da je za sadašnje svetosavske aktere prepravljanje crnogorske istorije stari i itekako važan domaći zadatak koji svako malo moraju iznova da obnavljaju.

Srpski ambasador u Podgorici Vladimir Božović pokušao je juče na poziv svog svetosavskog saborca, budvanskog tajkuna u ulozi predsjednika opštine Marka Bata Carevića da svečano obilježi nestanak Crne Gore i njenu okupaciju koja se desila 1918. godine.

FOTO: Facebook

Jasno je da je Božović logistički podržan od uzurpatora državnog zemljiša htio da legitimizuje falsifikovanje istorije čime bi samo nastavio brutalnu kampanju laži i kleveta koju posljednjih godinu punom snagom vode zvanični i nezvanični klerofašistički centri iz Beograda potpomognuti ispostavama u samoj Crnoj Gori.

Međutim, juče se dogodilo nešto što je Crna Gora čekala dugo vremena – Crnogorci su konačno digli glas i onemogućili promociju laži i istorijskih falsifikata koji klerofašistički velikosrpski krugovi sprovode već decenijama.

Ambasador Božović je došao da obilježi svoju teritoriju u SAO Budva kojom gospodari Carević, ali nije uspio u svojoj skandaloznoj namjeri. Crnogorci, ali prije svega Crnogorke, su konačno pokazali da i te kako mogu da se bore za svoju državu.

Veoma je važno što je glas za zaštitu države i crnogorske tradicije dignut baš u Budvi, jer je ova opština ostavljena na milost i nemilost svetosavskom tajkunu Careviću i crkvenim operativcima SPC.

Ovakvo stanje u nekadašnjoj prijestonici crnogorskog turizma nastalo je upravo zbog pasivnosti Crnogoraca, ali i zbog subverzivnog djelovanja grupe funkcionera bivše vlasti o čemu je portal Aktuelno već više puta pisao.

Pobjeda koju je juče izvojavala grupa hrabrih boraca za Crnu Goru značajna je iz više apsekata. Prije svega  poručeno je da građanska većina neće više ćutati dok se falsifikuje istorija i nameće retrogradni svetosavski klerofašizam kao uobičajeni obrazac ponašanja.

Još značajnije je što se ovakav otpor desio upravo u Budvi koja je od metropole turizma pod vlašću Carevića i njegovih saboraca iz SPC postala teokratska Srpska autonomna oblast u kojoj se strani državljani napadaju po prostorijama gradskih službi, popovi dovode da kade opštinske hodnike, uzurpira državno zemljište, izazivaju incidenti i slavi nestanak sopstvene države.

Perjanica velikosrpstva i gospodar SAO Budva Marko Bato Carevič i ambasador njegove matice Vladimir Božović nijesu imali hrabrosti da se juče pojave ispred zidina Starog grada

Podsjetimo, od kad su svetosavske stranke preuzele vlast u Budvi velikosrpsko šenlučenje postalo je uobičajeni oblik ponašanja.

Prije dvije godine Bato Carević je bio inicijator i domaćin obilježavanja događaja pod sloganom “Pokoljenja djela sude”, odnosno centralne proslave jubileja vijeka od, takozvanog, državnog ujedinjenja Boke Kotorske i Crne Gore sa Srbijom u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine.

Centralni skup povodom proslave 1918. godine, odnosno “jubileja” nestanka države Crne Gore održan je u Mediteranskom sportskom centru. Na skupu su glavni govornici bili političari i istoričari koji negiraju postojanje Crne Gore i Crnogoraca, a ovaj događaj je izazvao burne reakcije crnogorske javnosti i državnih institucija zbog velikosrpske i četničke retorike.

Bivša vast je bila nemoćna ili, pod uticajem pojedinih subverzivnih struktura koje su svesrdno podržale Carevića, nije ni željela da zaustavi manifestaciju kojom se izruguje dostojanstvo jedne suverene države.

Stoga je za jučerašnje gotovo spontano okupljenje i onemogućavanje nastavka velikosrpskog šenlučenja najbolji pokazatelj da se Crnogroci neće predati pred naletom teokratske pošasti.

Ono što je najvažnije u čitavoj priči je što su crnogorski građani konačno odlučili sami da reaguju, jer su shvatili da ne mogu da računaju na zadrigle i indolentne funkcionere kojima su fotelje i truli kompromisi važniji od države, nacije i slavne istorije.

Uostalom, nameće se očiglednim da je za sadašnje svetosavske aktere prepravljanje crnogorske istorije stari i itekako važan domaći zadatak koji svako malo moraju iznova da obnavljaju.

Ipak, jučerašnja poruka Crnogoraca i Crnogorki je bila jasna – “ustala je Crna Gora svetinja se branit’ mora”.

Ta svetinja nije transcedentni bog, lažna tradicija, oteta imovina, korumpirana crkva, niti falsifikovana istorija i kosovski mitovi – već država Crna Gora.

B.Knežević

 

Najnovije

U srijedu umjereno do potpuno oblačno

U Crnoj Gori će sjutra biti umjereno do potpuno oblačno, uglavnom tokom drugog dijela dana ponegdje sa slabim padavinama. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća...

Hitno zaustaviti eksploataciju šljunka iz korita Morače zbog uticaja na izdašnost izvorišta ”Bolje Sestre”

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje je 26. oktobra 2022. godine u hotelu CUE Podgorica u Podgorici organizovao Okrugli sto na temu „Trenutno stanje i mogućnosti...

Stoltenberg: NATO je budan i spreman da odbrani svaki pedalj svoje teritorije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je danas u Bukureštu da je vojna alijansa spremna da odbrani svaki pedalj svoje teritorije. Stoltenberg je, govoreći na...

”Policajci” na Sceni Studio

Predstava “Policajci” koju je po tekstu Slavomira Mrožeka režirao Aleksandar Jovanović biće izvedena u srijedu 30. novembra u 20 sati na Sceni Studio. Komad govori...

Abazović sa Blinkenom: Njegujemo izvanredne odnose sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima

Njegujemo izvanredne odnose sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima, poručio je kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, u toku susreta sa američkim državnim...

Najčitanije

Povezano

Jovanović: Zadovoljan sam što budvanski parlament većinom čine žene

Odbornici Skupštine opštine Budva jednoglasno su glasali za predsjednike i članove četiri skupštinska odbora, a apsolutnom većinom izabrani su i odbornici lokalnog parlamenta koji...

Božović: Vjerujem da će Bar nastaviti sa dinamičnim razvojem

Građankama i građanima opštine Bar čestitam 24. Novembar – Dan opštine Bar u znak sjećanja na oslobađanje Bara od okupatora u Drugom svjetskom ratu,...

Abazović: Nakon turbulentnog perioda, vjerujemo da je pred Budvom vrijeme političke stabilizacije i privrednog napretka

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Dan opštine Budva predsjedniku Milu Božoviću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Jovanoviću, odbornicima i građanima Budve. ,,Nakon ranijeg turbulentnog perioda,...

Demokarte Budva položile vijence na spomen obilježja ispred Starog grada

Delegacija Opštinskog odbora Demokrata Budve položila je vijence na spomen obilježja ispred Starog grada u Budvi, u Bečićima i na tvrđavi u Petrovcu, povodom...

Komentari

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
12.11.2020-08:03 08:03

U Budvi su vecinom zive grbljani i paštrovići.Oni su srbi isto ko mi rovcani. Stefan Mitrov Ljubisa je bijo srbin.

TV-EU
12.11.2020-09:12 09:12
Reply to  Rovca

…i brat XI je Srbin

Sara
12.11.2020-09:28 09:28
Reply to  Rovca

ROVCA,mozda sam lose procitao ,u tom slucaju moj komentar je ne vazeci.No na grobu Stefana kako ga ti zoves u Starom gradu Budve pise Stijepan

Rovca
12.11.2020-11:06 11:06
Reply to  Sara

Ja sam coban slabo radim na telefon.Jos smo na katun.Stepan Mitrov Ljubisa je bijo srbin i zastuponas je ta put u Zadru u srpskom saboru.Čik obori to.

Milun
12.11.2020-15:30 15:30
Reply to  Rovca

Ovce tvoje plaču bez tebe

Rovca
12.11.2020-17:06 17:06
Reply to  Milun

Ovce ne placu ovce bleje a krave riču.Ali ha ih ne ostavljam duze od 8 sati same. Skocim do Manastira Morače neđeljom jedinosam u Podgoricu bijo kad su bile litije.

Mira
12.11.2020-09:32 09:32

Ovaj period posle I svijetskog rata je vec dosadan, hajde malo da predjemo na Srednji vijek, on je zanimljiviji i sad je pravo vrijeme za to

Tihana
13.11.2020-03:45 03:45

A konačno, ima života i u Budvu! Živjeli i svaka vam čast što poćeraste te neljude!