Nešto kao fleš: Herojska molba

za aktuelno.me

piše Željko Vukmirović

Bilo bi totalno medijski dosadno da nema Demokratskog fronta. I oko toga uopšte nema pogađanja. Kako su se izbirikali, to je za priču.

A tek “partijske aktivnosti”, kako u zemlji, tako i u regionu… A bogami i po svijetu. Ovo bar tvrdi, sada već sputan uskraćivanjem slobode kretanja, jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

Plus, umješnost sjedenja na dvije stolice, koja ipak nije obavezujuća forma. Može to i sa tri. Čisto da predstava bude veselija. A i isplativija. Činjenice upućuju na učinak DF-a kao političke grupacije koja ostvaruje garantovane prihode od države svog porijekla Crne Gore, pa od države Srbije za čije se potomke deklarišu, te od države Rusije kao “prijateljske” adrese, odakle potiče više puta isticana podrška. Doduše i poneki nestali investitor, nestali agenti, nestali general u penziji, nestali medij, nestali analitičari i kompromitovani, skoro nestali, političari.

Tek, taj zabavno – rekreativni program počeo je još prije nekoliko godina, a eskalirao u vrijeme izbornog procesa i do tada nepojmljive predizborne kampanje 2016. godine. Iako je sve bilo odrađeno bez naročite duhovitosti, uz svakodnevne prijetnje, militantnu terminologiju, protesni hedonizam sa pivom i prasićima, cijela rekreacija je okončana nasrtajem na policajca i nekoliko mjeseci dobro reklamirane robije. Otpust sa uputstvom „zbog dobrog vladanja“ može se smatrati jedinim komičnim detaljem cijele priče.

I tako sve do ove nedjelje i pisma Milana Kneževića sutkinji Suzani Mugoši.

Indikativno definisano kao “formalno pravna molba”, pismo upućuje na niz razloga iz oblastii “partijska aktivnost” zbog kojih bi poslaniku Milanu Kneževiću morala biti omogućena sloboda kretanja. Osim sadržine koja predstavlja ličnu i partijsku promociju, ovo pismo raspolaže još samo optužbama. Doduše, ima tamo i malo strijepnje o tome kako će se završiti sudski proces u kojem je on jedan od glavnih aktera.

Jer, ipak je on jedan od “heroja”. Bar je tako njega i njegovog kolegu, valjda, častio nedavno na ručku u Beogradu ruski predsjednik Putin. Biće da su očekivanja sa te adrese velika. Nema zezanja.

Zato, “formalno pravna molba” jednog “heroja” ne treba da čudi.

Strah je pravo čudo.

Komentari

avatar