Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Hoćete li to pristati da vas četnici „popisuju“, kuku vam u pamet!?

Svrha popisa nije ''da se izbrojimo'', nego da oni koji ga organizuju prevarama i falsifikatima preko noći naprave onaj procenat ''Srba'' koji je potreban velikosrpskom hegemonizmu da bi konačno sprštio Crnu Goru i Crnogorce!

Za aktuelno.me

Piše: Milenko A. Perović

Svaki građanin Crne Gore koji pristane da ga četnici „popisuju,“ zakucao je brokvicu u mrtvački kašet Crne Gore. Koji građanin pristupi „popisu,“ pristao je da mu četnici ukradu nacionalni, jezički i vjerski identitet!

Popis stanivništva u uslovima dominacije klerofašizma u Crnoj Gori mogu prihvatiti samo oni građani koji nemaju nikakve predstave o tome šta je velikosrpstvo i koje su mu strategijske i taktičke namjere. Popis je prihvatljiv samo političkim zamuženjacima koji još nijesu shvatili na šta su sve spremni ideolozi velikosrpstva kad ufursate.

Nepromišljeno i naivno, popis prihvataju Crnogorci i drugi građani koji ne znaju da je u ideologiji velikosrpstva ukorijenjeno uvjerenje da ono što se ne može postići golim nasiljem, ratom i noževima, lako se postiže asimilacijama i popisnim falsifikacijama. Poslije popisnih manipulacija u organizaciji velikosrba, mnogi su diljem nekadašnje domovine osvitali kao „Srbi,“ čak i ne znajući da su u državnim popisnim dokumentima doživjeli nacionalnu, jezičku i vjersku konverziju!

Ima onih s teškoćanja u korišćenju misaonih sposobnosti koji su nesvjesni pod čiju su vlast dopali, pa se još i junače pa kazuju: „Da se izbrojimo pa da se vidi koliko nas ima!“ Ne mogu oni zaključiti ni toliko da neće oni, nego velikosrbi „brojati“ rezultate popisa! Bolje bi im bilo da dobro naćule uši i čuju šta im govore pametniji ljudi!

A govore im da popis stanovništva u Crnoj Gori neće biti pošteno ni profesionalno obavljen. Govore im da svrha popisa nije „da se izbrojimo,“ nego da oni koji ga organizuju prevarama i falsifikatima preko noći naprave onaj procenat „Srba“ koji je potreban velikosrpskom hegemonizmu da bi konačno sprštio Crnu Goru i Crnogorce!

Ako ne vjeruju dobronamjernim ljudima, neka se raspitaju kako su i s kojom svrhom obavljena dva potonja popisa stanovništva u Srbiji! Ultranacionalisti su u Srbiji i popis stanovništa učinili sredstvom velikosrpske ekspanzije! Takvu ideologiju popisa smislio im je Dobrica Ćosić. Ona sadrži dva bitna cilja: tiho „administrativno“ etničko čišćenje Srbije od nesrba i nacionalno konvertovanje nesrba u Srbe!

Ćosić je napućivao svoje brojne sljedbenike u „svim srpskim zemljama“ na etnička čišćenja od nesrba. No, ova najumnija srpska glava veliku je brigu brižio što u Srbiji za jugoslovenskog zemana pored Srba živi trećina stanovnika koji nijesu Srbi! Ćosić je smislio i otvoreno proklamovao „konačno rješenje“ u „oslobađanju“ Srbije od nesrba. „Oslobađanje“ je smatrao neophodnim, jer nesrbi „Srbima zagađuju slobodu“ na „iskonskim srpskim zemljama.“

Srpske vlasti su na dva potonja popisa stanovništva vrijedno radile da se Ćosića ideologija popisa pretoči u zbiljnost. Uspjele da prepolove broj nesrba koji žive u Srbiji, s tendencijom njihovog daljnjeg smanjivanja. Od velike pomoći u tom „uspjehu“ bila im je strategija zastrašivanja nacionalnih manjina. Njihovi pripadnici su bježali iz Srbije glavom bez obzira. Neki su se opredijelili za nacionalnu mimikriju. Tako to rade Vlasi u istočnoj Srbiji već stotinu i pedeset godina. Neki su „pobjegli“ u popisnu rubriku „neizjašnjenih o nacionalnoj pripadnosti“ ili su – iz teškoga dišpeta – opet postali Jugosloveni! Srbija je „na dobrom putu“ da postane etnički čista država srpskoga naroda!

Klerofašisti u Crnoj Gori svoju zlu nauku primili su od Dobrice Ćosića i Nikolaja Velimirovića. Kad su zagospodarili 2020. godine, odmah su obnarodovali namjeru da Ćosićevu ideologiju popisa stanovništva primijene u crnogorskim uslovima. Glavni cilj te ideologije je stvaranje etnički čiste „srpske Crne Gore“. Odredili su i glavne strategijske zadatke u udaru na Crnu Goru. Zadaci su: denacionalizacija Crmogoraca, njihova konverzija u Srbe i nametanje Srba kao većinske nacije u Crnoj Gori. Tada bi se ostvario glavni uslov da se Crna Gora de facto i de iure uspostavi kao „srpska država!“

Srbizacija Crnogoraca i Crne Gore od AB kontrarevolicije nije bila oficijelna državna politika. No, učinci srbizacije na terenu bili su veći nego da ju je provodila najperfidnija državna politika! Na te učinke oslonili su su klerofašisti kad su 2020. godine došli na vlast. Srbizaciju Crnogoraca i Crne Gore oni su učinili državnom politikom, ali su joj efekti na terenu ipak bili manji nego što su očekivali ideolozi srbizacije!

Čini se da su oni i njihove beogradske gazde shvatili da su dostigli limite u srbizaciji Crne Gore i Crnogoraca. Pokazali su to i rezultati potonjih parlamentarnih izbora! Kao spasonosnu formulu za probijanje tih limita i novi veliki zamah u rastu „srpskog nacionalnog elementa“ u Crnoj Gori našli su u prevarantski smišljenom i na brzu ruku organizovanom popisu stanovništva.

Kako oni misle da se može izvršiti proboj limita u srbizaciji Crne Gore?

Očito je da se limiti srbizacije ne mogu bitno prekoračiti propagandom, parama, radnim mjestima, partijskim zapošljavanjem, korumpiranjem ni zastrašivanjem! Ne mogu ni tradicionalnim sredstvima hibridnog rata Srbije protiv Crne Gore. Ne mogu ni punom regrutacijom četničkih stranaka u Crnoj Gori. Ne mogu ni zlim radom kvislinške  i marionetske vlasti u Podgorici. Najposlije, ni srpski popovi ne mogu raditi preko propisane norme!

Za proboj limita srbizacije preostao je još samo popis stanovništva! Zato ga na brzu ruku – „dok je još na vlasti“ – organizuje kvislinška Vlada u Podgorici, jer se ne zna kakva će biti sljedeća državna vlada!

Ubrzanim radom na popisu, kvislinška vlast pokazuje da nema časne namjere! Po prijetnjama građanima da će iskusiti nekakve kazne ako odbiju da se popišu, jasno je da se kvislinška vlada boji bojkota popisa! Po horskoj pjevaniji svih četničkih stranaka da se popis mora obaviti „odmah i sad,“ jasno je da pripremaju krivotvorenje rezultata popisa!

Klerofašistički vlastodršci nemaju nikakvih ideoloških, političkih ni moralnih kočnica u namjeri da „popisno“ srbiziraju Crnu Goru! Kakve se moralne kočnice mogu očekivati od ideoloških potomaka onih koji su etnički čistili BiH od 1991. do 1995. godine! Zar se zaboravilo kako su im ideološki očevi pokušali za sva vremena „etnički očistiti“ Kosovo 1999. godine od albanskog stanovništva! Ko je zaboravio kako su im najbliži ideološki rođaci etnički očistili „Republiku Krajinu“ od hrvatskog življa!

Ima li ikoga razumnoga ko bi povjerovao da četničke jurišlije u službi velikosrpstva neće krivotvoriti rezultate popisa stanovništva! Kakav je problem ovim jurišlijama – vaspitanih na „tradicijama“ klerofašizma – da „štimanjem“ rezultata popisa etnički očiste Crnu Goru! Kakav je njima problem da ukradu jedan dio crnogorskog nacionalnog korpusa i prebace ga u lupešku torbu „srpstva“!  Zar se može ozbiljno vjerovati da će četničke jurišlije koje su zauzele sve državne institucije Crne Gore pošteno i transparentno provesti popis!

Jedini izlaz je bojkot popisa stanovništva! No šta no bojkot!

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

19 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
30.09.2023-12:15 12:15

Svaka cast Profesore. Respekt!

Dpero
30.09.2023-13:34 13:34

Mene i moju porodicu ova popovsko-cetnicka vlast nece popisivati!!

Tara
30.09.2023-13:44 13:44

Cista prevara…to ne smijemo dozvoliti…da nas cetnici-primitivci i srbijanski fasisti prebrojavaju..u korist tudje drzave Serbije..

Lada
30.09.2023-13:52 13:52

Tačno. Ko razuman može pristati da ga četnici popisuju?

pokrenitese
30.09.2023-14:38 14:38

a ako ne izađemo na popis pisaće d aje četnika 50 posto?ne razumijem. vi svi samo cekate i sjedite

mladen
07.10.2023-09:38 09:38
Reply to  pokrenitese

tačno,zato izlazimo da zgazimo te pacove

Vrbas
30.09.2023-15:39 15:39

Da li je profo miljenko, u popisivačkoj komisiji mirko zečević ništarija koja je u Vrbasu napravila nacionalni savet Crnogoraca na falsifikatu, i to naplatili enormnim sumama novca, glumeći , ono što je, ništavilo Crnogorsko, sa svojih nekoliko ništavila…!!! ?

Ante
30.09.2023-16:31 16:31

Kako ide ona:

Prvo su Miloševićevi fašisti
došli po Hrvate,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Hrvat..

Zatim su došli po Bošnjake,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Bošnjak.

Zatim su došli po Albance,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Albanac.

Zatim su Vučićevi fašisti
došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni!.

Nadajmo se da neće biti tako
i da će CG opstati!
Smrt fašizmu!

Parizer
30.09.2023-19:09 19:09

Jeste li vidjeli kucu vucicevog teroriste radoicica sa kosmeta ono kosta desetine miliona eura a to je sitinica koliko vucic milijardi obrce preko droge,znamo da je namjera popisa da se kupi 5,6% labilnih Crnogoraca i time pokrene mijenjanje ustava za bosnizaciju i razvaljivanje Cg,znamo da dosta Crnogoraca trguje identitetom ka na pjacu za pozicije i srebrenjake to se da primijetiti u zadnje tri godine,vucicu je nista da potrosi 100 miliona eura na popis ljudi pa oni imaju milijarde od sverca u pamet se preostali neprodani casni Crnogorci

Nikola
30.09.2023-19:26 19:26

Bravo profesore, osim priča ođe nikonema m…
Sve sami papučari

Boj
30.09.2023-20:14 20:14

Kad je tako, zamolite ove svoje iz dps-a da ne izlaze na sledece izbore – lažnjaci.

Lea
30.09.2023-22:45 22:45

Dajte neki savjet ovima koji su mocni , da ucine nesto za ovaj narod da bi mu ova mala napacena zemlja bila milija da se osjeca srecan i ponosan sto mu je to domovina .

neko
01.10.2023-02:15 02:15

Gdje živite vi? Hoće li vas popisivati? Razumijem vašu brigu, no pitajte DPS kako je kancer srpstva bujao za njihova zemana i kako su sa svim polugama vlasti u rukama, lagano predali ključeve sudbine egzekutorima postojanja Crne Gore? Ostavite nas na miru. Možda jesu lakomi na novac i vlast, ali nijesu glupi Crnogorci. Razmisliće i uradiće kako im savjest i instinkt za opstanak nalaže. I neće pogriješiti. Opstaće k'o i dovijek što su. Ne zapomažite više. Pretjerali ste.

Bijeli Pavle
01.10.2023-06:02 06:02

Kako kontaktirati sa genocidašima, litijašima, grobolopinašima, sotonašima jednom riječju četnicima

JASMINA
01.10.2023-08:05 08:05

Kako su uzvijale ove posrbice profesore ima ih ko murava!

Anthropos
01.10.2023-09:34 09:34

Bojkot bi defintivno bio najadekvatniji odgovor na srpski “popisni apartheid” prema Crnogorcima u CG? No, pitanje je da li ga je moguće efektivno i efikasno organizovati? Možda je ipak efikasnije u dane popisa blokirati crnogorske gradove mirnim, nenasilnim, protestima građana CG – svih nacija i vjera? Jer o građanskoj CG se radi- “No man is an island” (Čovjek nije ostrvo, izolovana jedinka)

TODOR
01.10.2023-14:49 14:49

TI “NEKO” IZ ZASJEDE UPRAVO SI HRABAR KAO I DANAŠNJI CRNOGORCI ILI VECINA NJIH.. PEROVIC PIŠE POD SVOJIM IMENOM A TI SKRIVEN SE KURČIŠ KAO I VECINA KOMENTATORA KOJI BLATE LJUDE POKRIVENI “NIKOM”KAO DZUPOM .ALO TO JE VEC ODGOVORNOST UREDNIKA PORTALA!
ŠTA BI TI ANONIMUSU DA USKRATIŠ PROFESORU DA IZNESE SVOJE MIŠLJENJE.
TI SI MENTALNO ČETNIK!

neko
03.10.2023-00:12 00:12
Reply to  TODOR

Ene, čuš..Lupate. Profesor ne patiše. Cijenim njegovo mišljenje, rado čitam kolumne, samo mislim da ovog puta taktika koju predlaže nije dobra. O meni ne znate ništa, i ne treba. Ne bacaju se biseri pred svinje.

Zivko
02.10.2023-11:02 11:02

Mislis ima vas ko’ mrava u Srbiji.