Ukoliko je uopšte potrebno obratiti se na ono što izjavljuje aktuelni ministar vojni Republike Srbije, Aleksandar Vulin, onda, prije svega, treba definisati ovu kontroverznu ličnost, koja, uglavnom, služi za sprdnju u brojnim srpskim medijima, a i šire. Čovjek koji nikad nije služio vojni rok, zbog velike dioptrije, tamo je danas ministar odbrane. U Srbiji je, inače, sve moguće!

Nekad odani član Mirjaninog JUL-a , danas je još odaniji član vlade Ane Brnabić, pod apsolutnom kontrolom Aleksandra Vučića, aktuelnog predsjednika Srbije i bivšeg odanog člana Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Dotični Vulin juče je izjavio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otkrivajući spomenik crnogorskim komitima u Nikšiću „poslao poruku, ne samo Srbiji, a Srbi su dobro razumjeli tu poruku da se smatraju okupatorima i neprijateljima, već šalje poruku i svojim građanima, trećini svojih građana koji žive u Crnoj Gori i govore za sebe da su Srbi, baštine baš tu kulturu i tradiciju protiv koje vi sada dižete spomenike i hvalite one koji su ubijali Srbe.”

Ko je koga ovdje u to vrijeme ubijao, ko je palio žene i đecu u kućama, dobro je poznato, no Vulin, kao i vazda, nema pojma o čemu govori. Teško je svakom normalnom čovjeku povjerovati da tako ozbiljna država, poput Srbije, može da za ministra vojnog ima Aleksandra Vulina, čovjeka koji ima ozbiljne mentalne probleme i koji, na primjer, izjavljuje kako onaj „ko povećava penzije može i da ih smanji“, ili da „Amerika puštanjem Šešelja hoće da sruši Vučića“, ili da „ naš premijer treba da razmisli o našoj spoljnoj politici“…

U nizu gluposti koje je emitovao Vulin možda je na prvom mjestu izjava: „Ko radi za svoju socijalnu pomoć, poštuje državu i društvo“?!

Prije mjesec on je još izjavio u vezi sa nezavisnom, međunarodno priznatom državom Crnom Gorom : “Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina dijelili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lažima da unosite mržnju među narodima koji su vjekovima maštali da žive zajedno i slobodno. Ako već ne umijete da se ponosite precima, ne prenosite mržnju na potomke.”

U svom bolesnom diskursu on juče izjavljuje “ da mu je žao što vidi da je u Crnoj Gori uspostavljena politika po kojoj sve što je antisrpsko i svako ko se borio protiv Srba, ima razloga da dobije spomenik i nagradu”.

Vrh Vulinovog političkog i svakovrsnog drugog idiotizma je jučerašnja njegova izjava upućena crnogorskom predsjedniku: “ Gori od Turčina je samo poturica.”

Šta će mu na to reći njegov predsjednik Vučić koji ima izuzetno dobre odnose sa Erdoganom, a Erdogan je Turčin! Zalutao je Vulin…

Potpuno je jasno da ovim želi da načini neku štetu Crnoj Gori, ali veću štetu čini Srbiji.

Ako je već potpuno jasno da Aleksandar Vulin ima ozbiljne mentalne probleme u vezi sa poimanjem istorijske i aktulene zbilje, nedovoljno je jasno zašto ga srpska vlada pušta da emituje ove notorne gluposti. Ili je to i njen stav?

U svakom slučaju, teško vladi u kojoj je ministar Aleksandar Vulin.

izvor: Dnevne novine / autor: Goran Popović

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve