Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Telekom otvorio donatorsku liniju 1511 za potrebe Teletona

Telekom je obezbijedio humanitarni broj 1511 za potrebe prvog crnogorskog Teletona koji će se održati 15. februara, u organizaciji šest crnogorskih televizija.

Sav prikupljeni novac biće uplaćen fondaciji „Budi human“ za liječenje djece oboljele od karcinoma. Broj će u toku trajanja Teletona biti aktivan za pozive iz fiksne i mobilne mreže Telekoma, a biće otvoren i za pozive iz drugih mreža u Crnoj Gori.

Pozivi ka broju 1511 se tarifiraju po cijeni od 1 euro za svaki započeti minut, Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a.

Prvi crnogorski Teleton je jedinstven po tome što ga organizuje zajedno šest televizija, pod sloganom „Podrži, pobijedi“. U programu koji će ići uživo počev od 20 časova na RTCG, TV Vijesti, Prva, Atlas, Pink M i TV 777, učestvovaće velik broj poznatih ličnosti koje će dati doprinos prikupljanju novca za liječenje djece koja se bore sa karcinomom i moraju na liječenje u inostranstvo, a troškove, iz bilo kog razloga, ne pokriva Fond zdravstva.

Osim pozivom ka broju 1511, korisnici mogu dati doprinos i slanjem poruke sadržine 5 na 14543. Ovu liniju, Telekom je ranije pokrenuo u saradnji sa Fondacijom “Budi human”, za pomoć građanima Crne Gore kojima su potrebna sredstva za liječenje, a koja nijesu u mogućnosti ostvariti kroz redovan zdrastveni sistem. Riječ je o projektu koji je dobio podršku u okviru Telekomove inicijative “Za svako dobro” i koji je zamišljen kao platforma za povezivanje donatora i građana kojima je pomoć potrebna.

Cijena poruke ka broju 14543 je 1 euro. Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a, kao i u slučaju poziva. Broj je takodje aktivan i kod drugih mobilnih operatora u Crnoj Gori.

Novac koji bude prikupljen preko linija 1511 i 14543 (poruka sadržine 5), biće uplaćen na račun fondacije “Budi human” koja je u direktnoj komunikaciji sa porodicama koja je pomoć potrebna.

Pojektom “Budi human” je predviđeno i kreiranje web sajta na kome će biti objavljivani podaci osoba kojima je potrebna podrška u prikupljanju sredstava, informacije o prikupljenom novcu i načinu na koji je on raspodijeljen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve