za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

To što su poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Pavićević i Srđan Milić prekinuli bojkot Skupštine bez konsultacija sa partijom, a onda i izabrani za članove dva skupštinska odbora, zaista uopšte ne treba da čudi. Jer, koliko god članovi SNP-a potezali onu svoju devizu o “čestitoj partiji”, upravo iz njihovog pravca stižu stalna i sasvim izvjesna trvenja, sve do konačnih sukoba.

I tako zadnjih 18 godina.

Partiju je najprije, ostajući bez ozbiljne podrške, napustio još 2001. Momir Bulatović. Formirao je Narodnu socijalističku stranku. Njegov nasljednik Predrag Bulatović je zbog loših izbornih rezultata svoje mjesto prepustio upravo Srđanu Miliću. Loši rezultati i slabo povjerenje nije zaobišlo ni MIlića. Nešto kasnije će Predrag Bulatović, a u društvu Milana Kneževića, svoju sudbinu potražiti u osnivanju Demokratske narodne partije i Demokratskom frontu.

Nekoliko godina nakon toga Aleksa Bečić će sa Velizarom Kaluđerovićem i Nevenom Gošovićem, napustiti SNP i osnovati Demokrate.

Nedavno, Snežana Jonica je najavila da osniva sopstvenu partiju.

Sadašnji predsjednik SNP-a Vladimir Joković tvrdi da SNP ostaje u novoj opozicionoj koaliciji “Da svako ima”. Mada, za tu koaliciju bi se već sada moglo reći da i nije nekog naročito dugog vijeka.

Tek, nameće se utisak da je SNP laboratorija za uzgajanje crnogorske opozicije. Uz karakterističnu opozicionu sliku od stalnih neslaganja sve do konačnih sukoba.

Pa? Šta bi crnogorska opozicija bez SNP-a?

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta.   

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve