za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Parlamentarni i lokalni izbori u zemljama Zapadnog Balkana postaju sve zanimljivije štivo. Naročito nakon uplitanja pandemije, te stvaranja šlagvorta za opozicione partije o tome kako ne postoje regularni uslovi za njihovo održavanje. Ipak, a baš kao i svih prethodnih godina, tako nešto se već sada ispostavlja kao prsla priča.

Iako je ideja o bojkotu izbora u Crnoj Gori potekla iz redova prosrpske opozicije šanse za tako nešto su apsolutno nikakve. Posebno nakon što je njihov pokrovitelj, srpski predsjednik Aleksandar Vučić, najavio da u Srbiji nikakvog pomjeranja izbora nema, da će izbori biti održani već u junu, bez obzira što tek ovih dana planiraju da ukinu vanredno stanje. Uostalom, Vučić je za razliku od svih aktuelnih balkanskih političara na vlasti vrijeme pandemije iskoristio za itekakvu promociju svoje partije, ne skidajući se sa televizijskih ekrana i naslovnica. I ne pada mu na pamet da to protraći.

Njegovi sljedbenici u Crnoj Gori, baš oni koji su se vozikali avionom srpskog predsjedništva na liniji Beograd  – Podgorica i kojima nad glavom visi presuda o izdržavanju zatvorske kazne zbog umiješanosti u pokušaj državnog udara 2016. godine, toliko su istrošeni svojim praznim pričama o ovdašnjem jadu i beznađu da im ništa drugo i ne preostaje do još malo izlizivanja priče o uslovima za održavanje izbora. Pa, makar izbori bili zakazani i za neki kraj novembra, svejedno.

Uz to, njihov najveći saveznik, Srpska pravoslavna crkva, prilično je pritisnuta činjenicama o posjedovanju crkvene imovine u Crnoj Gori da postoji sasvim izvjesna mogućnost njenog kalkulantskog držanja po strani. Ka’ i vazda. Sa njima je bar jasno. Oni brinu samo o sebi.

Tek, prema svemu sudeći, izgleda da će neka zabava za pučanstvo očigledno izostati.

Slijedi gnjavaža.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

0 0 vote
Article Rating
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
Nikola
06.05.2020-07:30 07:30

Pravo u metu,bravo za izvjestavanje. Goveda ce se malo kurobecati i srbijanciti po Skupstini ne bi li se ulizali gazdi za malo pomija………a sotona ce dobiti par parcela da upise u vlasnistvo i srbistanci veseli pa opet u nove baljezgarije :))))

gagi
gagi
07.05.2020-07:02 07:02

Lijepa ova crna trojka na slici. Da se digne Rade Tomov,pa da vidi sto sve sudi,ova grupa nista ljudi. Njegosu je SVAKA bila SVETA.