Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Od 17 kopilota Montenegro erlajnsa juče letio samo jedan

Avioni Montenegro erlajnza sa tivatskog i podgoričkog aerodroma juče su kasnili, a iz nacionalne avio-kompanije saopštili su da su razlozi kašnjenja operativni problemi i vremenske prilike.

Pobjeda, međutim, saznaje da je uzrok kašnjenja nezadovoljstvo kopilota kašnjenjem i selektivnom isplatom plata, zbog čega se većina juče naglo razboljela i nije radila.

– Saobraćaj se odvijao redovno uz određena kašnjenja, koja su uslovljena operativnim problemima i vremenskim prilikama. Činili smo sve, uprkos uslovima na koje ne možemo da utičemo, da kašnjenja ne budu velika i da građani putuju bez većih problema – saopšteno je Pobjedi iz MA.

Iz avio-kompanije poručuju da nema govora o štrajku kopilota.

Prema saznanjima Pobjede iz više izvora, od 17 kopilota MA juče je letio samo jedan, jer se ostalih 16 naglo razboljelo.

Zvanično oni nijesu u štrajku, ali su nezadovoljni zbog selektivnosti prilikom isplata zarada.

Jedan pilot i jedan kopilot su se juče javili u ambulantu, jer su imali visoku temperaturu.

Kopilotima je juće isplaćena oktobarska plata, piloti su dobili novembarsku, dok je menadžmentu i sekretaricama isplaćena decembarska plata.

Zbog selektivnih isplata ostavku je 9. januara podnio odgovorni rukovodilac u kompaniji, Darko Abramović.

Avion koji leti za Frankfurt kasnio je juče sedam sati, a iz kompanije tvrde da je iz “operativnih razloga” poletio u 17.40, umjesto 10.40. Zbog toga su čekali i putnici u Frankfurtu koji je istim avionom trebalo da polete ka Podgorici. Jedan od njih “Vijestima” je kazao da im niko nije objasnio o čemu je riječ. Putnicima su dali vaučer od 7 eura da “prezalogaje nešto”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve