Nakon presude: DF razmatra da se poslanici zabarikadiraju u Skupštini

Više izvora lista bliskih DF-u je saopštilo da je o tom scenariju razgovarano i na zajedničkim sastancima lidera opozicije i organizatora protesta "Odupri se", ali da o tome nije postignuta saglasnost pa je DF odlučio da krene svojim putem

Demokratski front ozbiljno razmatra mogućnost da se u slučaju osuđujuće presude za Andriju Mandića i Milana Kneževića njihovi poslanici zabarikadiraju u zgradi parlamenta, saznaje Pobjeda.

Više izvora lista bliskih DF-u je saopštilo da je o tom scenariju razgovarano i na zajedničkim sastancima lidera opozicije i organizatora protesta “Odupri se”, ali da o tome nije postignuta saglasnost pa je DF odlučio da krene svojim putem.

“Ozbiljno se razmatra mogućnost da se napravi scenario po kome bi unutra, u zgradi parlamenta, bili zabarikadirani poslanici DF-a dok bi pristalice bile ispred parlamenta. To bi bila radikalizacija u slučaju osuđujuće presude za lidere DF-a”, rekao je izvor Pobjede blizak DF-u.

Izvori Pobjede su saopštili i da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić tu mogućnost pomenuo na sastanku lidera opozicije i predstavnika pokreta “Odupri se”.

“Scenario je sličan protestima iz 2015. godine i kasnijim dešavanjima u parlamentu”, citirao je izvor Pobjede Mandićeve riječi na sastanku opozicije i organizatora protesta.

Iz DF-a je juče potvrđeno da je postignut dogovor sa organizatorima protestaoko odgađanja mirnog protesta za 9. maj.

“Tog dana će DF imati svoje odvojene aktivnosti, sa jasnim, konkretnim i preciznim akcijama u slučaju politički motivisane presude liderima DF-a. Te aktivnosti će se značajno razlikovati od protesta koje je organizovala organizacija „Odupri se“, a odgovornost za taj dan će u potpunosti preuzeti DF i njegovi lideri”, ističe se u saopštenju DF-a.

Komentari

avatar