Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ponudio je u ponedjeljak, na sastanku lidera opozicije i pokreta „Odupri se – 97.000“, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću plan o rješenju krize lokalne vlasti u Kotoru, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede koji su prisustvovali sastanku saopštili su da je Krivokapić ponudio Bečiću da gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić povuče podršku na akt Skupštine akcionara Luke Kotor o koncesiji, koji je potpisan sa Vladom Crne Gore.

“U tom slučaju SDP bi odustao od inicijative za smjenu predsjednika opštine”, citirao je izvor Pobjede Krivokapićeve riječi.

U slučaju da se ne desi povlačenje koncesije, Krivokapić je ponudio Demokratama rezervni plan – manjinsku podršku SDP-a za koalicionu vlast i podršku bilo kojem drugom kandidatu Demokrata. Uslov bi bio da Vladimir Jokić sam prethodno podnese ostavku. U SDP-u smatraju da su ovim prijedlogom maksimalno izašli u susret “mirnom razrješenju” krize vlasti u Kotoru.

Međutim, lider Demokrata Aleksa Bečić je odgovorio da su mu obje inicijative neprihvatljive i tražio je od Krivokapića zamrzavanje inicijative o smjeni Jokića.

Bečić, prema saznanjima Pobjede, nije nudio nikakvo drugo rješenje osim povlačenja inicijative SDP-a.

Preporuka ostalih učesnika je bila da Krivokapić i Bečić što prije riješe krizu lokalne vlasti.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su 25. marta ugovor o koncesiji za Luku Kotor, nakon što je takva odluka uz podršku Jokića zvanično zatražena na Skupštini akcionara.

Istog dana SDP i opozicione Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa podnijele su prijedlog za razrješenje Jokića zbog “nesprovođenja strateškog plana razvoja grada, uzurpiranja ovlašćenja Skupštine i samovlasnog donošenja štetnih odluka”.

Sjednica na kojoj će se odlučivati o smjeni Jokića zakazana je za 24. april.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve