Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Klasteri bitangi i domaćih izdajnika

Saopštenje Mandićeve Nove srpske demokratije, u kojem su Đukanovića nazvali "bitangom i Turčinom", samo zbog pristojnog čina zahvalnosti za humanitarnu pomoć turskog predsjednika, autoprojekcija je njihove vlastite gubitničke frustracije i kratke pameti.

Piše: Goran Popović

Naporedo sa klasterima infekcije korona virusom, posljednjih dana detektovani su na domaćoj javnoj sceni i klasteri političkih i medijskih bitangi i izdajnika, domaćih i importovanih, zaraženih naci-fašističkim ideološkim premisama i patologijom laganja.

Evo eklatantnog primjera medijskog klastera patologije laganja: Srpski tabloidi i pročetnički portali u Crnoj Gori, sa posebnom “profesionalnom” strašću, objavili su kako je predsjednik Đukanović “zaražen korona virusom, u teškom stanju, tražio pomoć iz Rusije i Francuske”. Bolesna laž da “Milo leži bolestan od korona virusa već dva dana i u veoma teškom stanju” dosoljena je “analitičkom” glupošću da se to krije jer bi “dodatno oborilo njegov politički rejting, inače ugrožen nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti”?!

To nas upućuje na klaster političkih i klerikalnih bitangi i domaćih izdajnika koji već izvjesno vrijeme, naci-fašističkom retorikom, zagađuju javni prostor Crne Gore, organizujući državne udare sa ruskim špijunskim službama i političke litije Srpske pravoslavne crkve, kao koordinatora velikosrpske opcije svuda okolo, pa i u Crnoj Gori.

Saopštenje Mandićeve Nove srpske demokratije, u kojem su Đukanovića nazvali “bitangom i Turčinom”, samo zbog pristojnog čina zahvalnosti za humanitarnu pomoć turskog predsjednika, autoprojekcija je njihove vlastite gubitničke frustracije i kratke pameti. Jer, samo prije godinu i po njihov “ktitor” i politički spiritus movens Aleksandar Vučić je, nakon zagrljaja sa turskim predsjednikom u Beogradu, izjavio kako je “Erdogan najzaslužniji za zbližavanje i pravljenje mostova na Balkanu” i da je “ponosan na prijateljstvo sa predsjednikom Turske”. Nijesu tada klicali: Vučiću, bitango i Turčine! Niti će!

Ali, zato će prekoriti Mila što “nije zahvalio i tradicionalnim prijateljima Srbiji i Rusiji”. Zašto? Srbiji, jer nije dala da preuzmemo naše respiratore i Rusiji što je organizovala državni udar 2016?!

No, to nije kraj lažave ekvilibristike političkih bitangi i domaćih izdajnika. DF je, u svom profašističkom maniru, saopštila još da su “Romima i Albancima, za neodgovornost koju su pokazali, dodjeljivani paketi pomoći, a prema Srbima, koji nijesu nikoga zarazili, sprovode brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao kriminalci”. Koji to Srbi nijesu nikoga zarazili? Koji su to Srbi pohapšeni? Kad bitange lažu, najveći su im neprijatelji činjenice.

A činjenice su sljedeće: Milo Đukanović je, istog dana, kad su ga bitange i izdajnici proglasili bolesnim, bio u Tuzima, sredini u kojoj je, poslije Podgorice, najviše inficiranih korona virusom. Prethodno je posjetio Klinički centar u Podgorici, i Berane.

Iz postelje u “kojoj leži već dva dana u veoma teškom stanju” isti Milo je završio da se u Berane, gdje su na vlasti prosrpski političari, dopremi pomoć od 4.641 paketa prehrambenih i higijenskih artikala. Usput, u Berane je stigao i respirator iz fundusa zdravstvenog sistema Crne Gore, a ne iz Srbije… Šta reći?

P.S. U Crnoj Gori inficirano je trenutno tek 40 promila ukupne populacije, a smrtnost zaraženih je 0,8 odsto, najmanja u svijetu! Zato su bitange i izdajnici nervozni.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kuma
11.04.2020-15:27 15:27

Vojvoda od koljenice i njegova skupina buncaju kao da su na aparatima i nedostaje im vazduha. Corona ih je u političkom smislu ubila. Nemaju više ni ideja ni moći da nešto razumno kažu. Bleje oko Erdogana, a rado bi otišli kod njega ako bi mogao da im pomogne da oni valadaju sa CG kao srpskom državom, jer oni to na izborima nikada neće moći ostvariti.

poiv
14.04.2020-08:33 08:33

recept.. kad pocne da ublaznjava ovaj virus zabraniti sva javna okupljanja,koncerte,litije i sva slicna okupljanja i tako ce ovi besramni izdajnici otici u sramni i tamni dio istorije i naravno kad iscrpe sve pravne ljekove poslati ih na robiju koju su zasluzili Kome nije sad jasno nikad nece ni biti.. Sve ove iz susjednih drzava koji tu godinama i decenijama rade a mrze nasu drzavu polako pokazati put kuci u njihovu republiku suimsku,srbijicuj,rusiju,ukjrajinu i slicno Ogroman broj ih radi po kafanama,kaficima,kazinima,kockarnicama,i slicnim ustanovama a sve to mogu raditi nasi ljudi a plate su vise nego pristojne ali od ovih se… Pročitaj više »

poiv
23.05.2020-11:09 11:09

treba stampati pamflete sa odlukama pg skupstine iz 1918 narocito one oko svetaca i krune crnogorske ,praviti razne naljepnice sa istom temom i dijeliti i lijepiti svuda i na svakom koraku,banderi,ulazima,mostovima,haustorima,,,jednostavno svuda da bi se konacno jednom zavrsili sa ovom pricom,samo ostro sa njima treba da ih konacno porazimo ,naravno sve demokratski i ljudski