Piše: Goran Popović

Naporedo sa klasterima infekcije korona virusom, posljednjih dana detektovani su na domaćoj javnoj sceni i klasteri političkih i medijskih bitangi i izdajnika, domaćih i importovanih, zaraženih naci-fašističkim ideološkim premisama i patologijom laganja.

Evo eklatantnog primjera medijskog klastera patologije laganja: Srpski tabloidi i pročetnički portali u Crnoj Gori, sa posebnom “profesionalnom” strašću, objavili su kako je predsjednik Đukanović “zaražen korona virusom, u teškom stanju, tražio pomoć iz Rusije i Francuske”. Bolesna laž da “Milo leži bolestan od korona virusa već dva dana i u veoma teškom stanju” dosoljena je “analitičkom” glupošću da se to krije jer bi “dodatno oborilo njegov politički rejting, inače ugrožen nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti”?!

To nas upućuje na klaster političkih i klerikalnih bitangi i domaćih izdajnika koji već izvjesno vrijeme, naci-fašističkom retorikom, zagađuju javni prostor Crne Gore, organizujući državne udare sa ruskim špijunskim službama i političke litije Srpske pravoslavne crkve, kao koordinatora velikosrpske opcije svuda okolo, pa i u Crnoj Gori.

Saopštenje Mandićeve Nove srpske demokratije, u kojem su Đukanovića nazvali “bitangom i Turčinom”, samo zbog pristojnog čina zahvalnosti za humanitarnu pomoć turskog predsjednika, autoprojekcija je njihove vlastite gubitničke frustracije i kratke pameti. Jer, samo prije godinu i po njihov “ktitor” i politički spiritus movens Aleksandar Vučić je, nakon zagrljaja sa turskim predsjednikom u Beogradu, izjavio kako je “Erdogan najzaslužniji za zbližavanje i pravljenje mostova na Balkanu” i da je “ponosan na prijateljstvo sa predsjednikom Turske”. Nijesu tada klicali: Vučiću, bitango i Turčine! Niti će!

Ali, zato će prekoriti Mila što “nije zahvalio i tradicionalnim prijateljima Srbiji i Rusiji”. Zašto? Srbiji, jer nije dala da preuzmemo naše respiratore i Rusiji što je organizovala državni udar 2016?!

No, to nije kraj lažave ekvilibristike političkih bitangi i domaćih izdajnika. DF je, u svom profašističkom maniru, saopštila još da su “Romima i Albancima, za neodgovornost koju su pokazali, dodjeljivani paketi pomoći, a prema Srbima, koji nijesu nikoga zarazili, sprovode brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao kriminalci”. Koji to Srbi nijesu nikoga zarazili? Koji su to Srbi pohapšeni? Kad bitange lažu, najveći su im neprijatelji činjenice.

A činjenice su sljedeće: Milo Đukanović je, istog dana, kad su ga bitange i izdajnici proglasili bolesnim, bio u Tuzima, sredini u kojoj je, poslije Podgorice, najviše inficiranih korona virusom. Prethodno je posjetio Klinički centar u Podgorici, i Berane.

Iz postelje u “kojoj leži već dva dana u veoma teškom stanju” isti Milo je završio da se u Berane, gdje su na vlasti prosrpski političari, dopremi pomoć od 4.641 paketa prehrambenih i higijenskih artikala. Usput, u Berane je stigao i respirator iz fundusa zdravstvenog sistema Crne Gore, a ne iz Srbije… Šta reći?

P.S. U Crnoj Gori inficirano je trenutno tek 40 promila ukupne populacije, a smrtnost zaraženih je 0,8 odsto, najmanja u svijetu! Zato su bitange i izdajnici nervozni.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
kuma
kuma
11.04.2020-15:27 15:27

Vojvoda od koljenice i njegova skupina buncaju kao da su na aparatima i nedostaje im vazduha. Corona ih je u političkom smislu ubila. Nemaju više ni ideja ni moći da nešto razumno kažu. Bleje oko Erdogana, a rado bi otišli kod njega ako bi mogao da im pomogne da oni valadaju sa CG kao srpskom državom, jer oni to na izborima nikada neće moći ostvariti.

poiv
poiv
14.04.2020-08:33 08:33

recept.. kad pocne da ublaznjava ovaj virus zabraniti sva javna okupljanja,koncerte,litije i sva slicna okupljanja i tako ce ovi besramni izdajnici otici u sramni i tamni dio istorije i naravno kad iscrpe sve pravne ljekove poslati ih na robiju koju su zasluzili Kome nije sad jasno nikad nece ni biti.. Sve ove iz susjednih drzava koji tu godinama i decenijama rade a mrze nasu drzavu polako pokazati put kuci u njihovu republiku suimsku,srbijicuj,rusiju,ukjrajinu i slicno Ogroman broj ih radi po kafanama,kaficima,kazinima,kockarnicama,i slicnim ustanovama a sve to mogu raditi nasi ljudi a plate su vise nego pristojne ali od ovih se… Pročitaj više »

poiv
poiv
23.05.2020-11:09 11:09

treba stampati pamflete sa odlukama pg skupstine iz 1918 narocito one oko svetaca i krune crnogorske ,praviti razne naljepnice sa istom temom i dijeliti i lijepiti svuda i na svakom koraku,banderi,ulazima,mostovima,haustorima,,,jednostavno svuda da bi se konacno jednom zavrsili sa ovom pricom,samo ostro sa njima treba da ih konacno porazimo ,naravno sve demokratski i ljudski