Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Damjanović: U ovom trenutku ne razmišljam o napuštanju SNP-a

Visoki funkcioner SNP-a Aleksandar Damjanović nema informaciju koju su pojedini mediji objavili da će na sjednici Glavnog odbora te partije koja je zakazana za nedjelju biti inicirano da napusti stranku.

– U ovom trenutku ne razmišljam o tome i dalje sam u konsultacijima sa brojnim članovima, a svoju odluku donijeću isključivo u konsultaciji sa članovima kojima vjerujem, a naravno mjera odnosa će biti i poštovanje prema programu koji sam uradio, kazao je Damjanović gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Dnevni list Dan juče je pozivajući se na neimenovane izvore objavio da će Glav­ni od­bor So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je ras­pra­vlja­ti na sjed­ni­ci za­ka­za­noj za ne­dje­lju o od­go­vor­no­sti funk­ci­o­ne­ra Alek­san­dra Da­mja­no­vi­ća za kr­še­nje sta­tu­tar­nih pra­vi­la i o nje­go­vom is­klju­če­nju iz stran­ke.

– Nepoznate izvore ne bih komentarisao. Radi se o nezrelim političkim ambicijama pojedinaca, koji putem ovakvih spinova nanose štetu stranci, kazao je Damjanović i dodao da iza ovakvih izjava treba da stanu imenom i prezimenom.

On je odgovarajući na pitanje zašto nije došao na posljednju sjednicu GO, kazao da u stranci dobro znaju razloge njegovog nezadovoljstva već pune dvije godine, navodeći da odluku o budućem djelovanju treba da donese članstvo a ne funcioneri.

Damjanović kazao je da je lider te partije Srđan Milić sa rukovodstvom zatvorio partiju i da ono što se govori na sjednicama Glavnog odbora stranke ne stiže do članstva i birača.

– Svoj sud o problemima treba da daju članstvo i birači, a ne grupa funkcionera koja je zatvorila partiju, rekao je Damjanović.

Komentrarisao je i večerašnju odluku SNP Kotor, koji je odlučio da ponudi manjinsku podršku Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu, Socijaldemokratskoj partiji i Građanskom pokretu URA za formiranje vlasti u tom gradu.

– Drago mi je što je došlo do toga, kao što sam i rekao prije mjesec, dobro je što se se stvari kreću u dobrom smjeru. Ovo je korak naprijed, nije mi drago što se izgubilo mjesec dana zbog nečije sujete i nedostatka političke mudrosti, zbog toga što je to predložio Aleksandar Damjanović, da građani Kotora trpe zbog neformiranja lokalnog Parlamneta, kazao je Damjanović.

Funkcioner SNP-a naveo je i da bi opozicija trebalo da razmotri i konsultuje se da li će bojkotovati izbore u Nikšiću, s obzirom na to da, kako je kazao državni udar nije ni blizu rasvjetljavanja.

On je naveo da bi dobar model za te izbore bio i da opoziciju predvodi nestranačka ličnost.

Upitan da li bi to mogao biti nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, Damjanović je kazao da ne vidi razlog zbog čega to Davidović ne bi mogao biti jedna od mogućnosti za nestranačkog nosioca liste za Nikšić.

Kazao je da ne zna da li je neko iz opozicije o tome razgovarao sa Davidovićem, ali i dodao da ne isključuje da takvih razgovora može biti.

Damjanović je rekao da, iako je premijer Duško Marković poručio da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, on očekuje da budu održani zajedno sa predsjedničkim izborima.

– Ukoliko ih ne bude zajedno sa predsjedničkim, opozicija treba da razmisli o zajedničkom kandidatu, ali ukoliko tada budu i parlamentarni izbori, biće više kandidata za predsjednika, rekao je Damjanović.

Komentarišući medijske navode o ujedinjenju SNP-a i DF-a, on je rekao da razgovora o ujedinjenju nije bilo, već da se može razgovarati o saradnji kada su u pitanju izjednačenje srpskog jezika sa crnogorskim, državnim simbolima i članstvu Crne Gore u NATO-u.

Damjanović je kazao i da je dobio poziv da prisustvuje obilježavanju 25 godina Republike Srpske, ali da u Banja Luku nije išao iz porodičnih razloga.

Dodao je da je za njega referendum iz 2006. gotova stvar, i da je za njega Crna Gora nezavisna država.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve