Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Žugić na godišnjem sastanku Banke za međunarodna poravnanja

''Na godišnjim sastancima BIS-a, kojima prisustvuju guverneri centralnih banaka i predstavnici međunarodne finansijske zajednice, razmatraju se aktuelne teme iz oblasti bankarstva i finansija''

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić prisustvovao je godišnjem sastanku Banke za međunarodna poravnanja (BIS) koji je održan u Bazelu, 24. i 25. juna.

“Na godišnjim sastancima BIS-a, kojima prisustvuju guverneri centralnih banaka i predstavnici međunarodne finansijske zajednice, razmatraju se aktuelne teme iz oblasti bankarstva i finansija”, saopšteno je iz Centralne banke.

Na junskom sastanku su razmatrani glavni zaključci godišnjeg ekonomskog izvještaja Banke za poravnanja, a održana je i posebna sesija na temu upravljanja rizicima u vezi sa kripto imovinom i digitalnim finansijama. S tim u vezi, guverneri su diskutovali o iskustvima centralnih banaka, kao i o mogućnostima intenziviranja međunarodne saradnje u ovim oblastima.

“Kao najstarija međunarodna finansijska institucija, BIS podstiče međunarodnu monetarnu i finansijsku saradnju i posreduje u finansijskim transakcijama između centralnih banaka”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve