Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zaposleni se spremaju za štrajk, Vladina komisija u posjeti Institutu

Vladina komisija ranije je najavila da čine sve što je u njihovoj moći da nađu rješenje za prvi korak za spas Instituta ''Igalo''

Vladina komisija za rješavanje statusa Instituta “Dr Simo Milošević” u posjeti je ovoj zdravstvenoj instituciji, čiji se zaposleni spremaju za štrajk jer im se duguju tri plate. Vladinu delegaciju predvode ministar Vojislav Šimun i predsjednik komisije Srđan Pavićević, a sastanku prisustvuju predstavnici zaposlenih i menadžmenta, javlja TVCG.

Vladina komisija ranije je najavila da čine sve što je u njihovoj moći da nađu rješenje za prvi korak za spas Instituta “Igalo”.

Oni su istakli da bi najbrže rješenje za Institut bilo da se postigne dogovor sa stečajnom Agencijom iz Beograda oko vraćanja duga.

Sektor ugostiteljstva Instituta “Simo Milošević” je, zbog neisplaćenih zarada, predao prošle sedmice menadžmentu dopis u kojem od četvrtka najavljuju štrajk uz minimalni proces rada.

Ukoliko se i ostali sektori pridruže štrajku, biće ugrožen prijem pacijenta, o čemu će sindikalna organizacija donijeti odluku u narednim danima.

“Zaposleni su sa prošle sedmice menadžmentom održali zbor radnika, na kom je konstatovano da je stanje izuzetno teško, da radnici nemaju odakle da namire račune i rate za kredite, ali i da je ugrožen rad pojedinih odjeljenja, zbog čega će biti smanjen ili obustavljen prijem pacijenata”, kazala je predsjednica Sindikata Marija Obradović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve