Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Za sanaciju Solane milion eura

Riječ je o višegodišnjem projektu iz kapitalnog budžeta.

Skupštinski Odbor za ekonomiju finansije i budžet podržao je zaključak amandmana poslanika SD-a kojim se, u budžetu za narednu godinu, obezbjeđuje milion eura za početak realizacije sanacionih radova na Ulcinjskoj solani. Riječ je o višegodišnjem projektu iz kapitalnog budžeta.

“Sredstva planirana kapitalnim budžetom za narednu godinu u iznosu od 50.000 eura odnose se na raspisivanje konkursa, izradu i reviziju tehničke dokumentacije, izvođenje radova i nabavku opreme za projekte izgradnje parkinga i saobraćajnice na lokaciji Kraljevo kolo, vodovodne mreže Ganovača, put za Hridsko jezero, rekonsturkciju vojne karaule u Plavu, izgradnja infrastrukture za mobilehome Lovćen”, navodi se u amandmanu zaključka koji je poslanik SD-a Boris Mugoša predstavio Odboru. Opredijeljena sredstva se odnose i na izgradnju saobraćajne, komunalne i elektroinfrastrukture u nacionalnim parkovima, i uključuju sanacione radove na ulcinjskoj solani.

Odbor je odbio 20 amandmana poslanika SNP-a Srđana Milića i Danijele Pavićević. Oni su predložili da se iznos za bruto zarade u zdravstvu poveća sa 113 miliona na skoro 120 miliona eura, kao i da se transferi za pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo smanje sa 29,3 na 22,4 miliona eura. Poslanice te stranke, između ostalog, predlažu i da se prihodi od PDV-a, koji su planirani u iznosu od 709,45 miliona eura, povećaju na 809,45 miliona eura.

Iako poslanici SDP-a nijesu bili na sjednici, u načelu je podržan njihov predlog da se iz budžetskih rezervi za narednu godinu izdvoji 100.000 eura za organizaciju manifestacije Beer fest na Cetinju. Odbor je podržao i amandman vladajuće koalicije kojim će se iz budžetske rezerve izdvojiti 44.000 eura kontribucije za članstvo u Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve