Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

XVIII Međunarodni kongres računovođa i revizora Crne Gore od 21. do 23. septembra

ema ovogodišnjeg Kongresa je ''Računovodstveno/revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja'', koja je privukla veliku pažnju i interesovanje, kako računovodstveno-revizorske profesije, tako i akademske zajednice, javnog sektora, bankarskog sektora i šire javnosti

Jedan od najzanačanih događaja za računovdstveno-revizorsku profesiju, XVIII Međunarodni kongres računovođa i revizora Crne Gore, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, održaće se u periodu od 21. do 23. septembra u hotelu „Azul Beach Resort Montenegro“ u Ulcinju. Tema ovogodišnjeg Kongresa je „Računovodstveno/revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja“, koja je privukla veliku pažnju i interesovanje, kako računovodstveno-revizorske profesije, tako i akademske zajednice, javnog sektora, bankarskog sektora i šire javnosti.

ISRCG ulaže znatne napore da isprati trendove na tržištu, a u tom smislu, svoje događaje posveti najaktuelnijim temama u cilju unaprijeđenja prvenstveno računovodstveno-revizorske profesije, ali i ekonomije i privrede u širem smislu.

U toku trodnevnog trajanja Kongresa, predstaviće se više stručnih/naučnih tema, implementiranih kroz prezentacije, od strane predavača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i predstavnika međunarodnih institucija, nadležnih za poslove računovodstva i revizije – Međunarodne federacije računovođa (IFAC), Evropske federacije računovođa (AE), Mediteranske federacije računovođa (FCM), IFRS fondacije, kao i međunarodnog Udruženja sertifikovanih licenciranih računovođa (ACCA).

Učesnike Kongresa će pozdraviti i aktivno na njemu učestvovati predstvanici nadležnih državnih institucija i regulatora – Vlade Crne Gore, Ministarstva finansija, Uprava prihoda i carina, Državne revizorske institucije, Privredne komore Crne Gore, kao i Centralne banke Crne Gore.

Najava Kongresa
Najava Kongresa

Sam događaj se organizuje hibridno, odnosno, učesnici će pored praćenja uživo, istom moći pristupiti i direktnim prenosom preko online platforme.

Napominjemo da ISRCG već osamnaesti put organizuje Međunarodni kongres računovođa i revizora, a pomenuti događaj, iz godine u godinu, privlači sve veći broj učesnika i predavača. Naime, na ovogodišnji Kongres očekuje se preko 400 prijavljenih učesnika, među kojima su: profesionalne računovođe iz zemlje i regiona, finansijski direktori, risk menadžeri, interni revizori, eksterni revizori, unutrašnji revizori, državni revizori, procjenjivači, računovođe u javnom sektoru, poreski inspektori i mnogi drugi.

Najava Kongresa
Najava Kongresa

Učesnici će, pored slušanja predavanja najeminentnijih predavača i networkinga, imati priliku da učestvuju i na panelima (okruglim stolovima), a organizovaće se četiri okrugla stola:

  • Crna Gora između sadašnjosti i budućnosti – Nova razvojna perspektiva, Moderator: Prof. dr Anđelko Lojpur;
  • Finansijska stabilnost i ekonomski oporavak u uslovima visoke inflacije, Moderator: Prof. dr Vinko Nikić;
  • Primjena vještačke inteligencije u računovodstvu i reviziji, Moderator: Prof. dr Dragoljub Janković;
  • Računovodstvo i revizija u privrednim društvima i javnom sektoru, tranzicija ka zelenoj ekomomiji i ESG ciljevima, Moderator: Prof. dr Milan Lakićević.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane osobe, da se prijave za učešće na XVIII Međunarodnom kongresu računovođa i revizora, a isto mogu učiniti preko njihove zvanične web stranice (www.isrcg.org) ili slanjem prijave na mail [email protected].

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve