Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučević: Izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice počinje u septembru

''Za taj projekat, od Evropske komisije, dobićemo najveći pojedinačni grant u istoriji Crne Gore: preko 200 miliona eura bespovratnih sredstava''

Izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice počinje u septembru, saopštila je Dragana Vučević, poslanice Pokreta Evropa sad.

“Za taj projekat, od Evropske komisije, dobićemo najveći pojedinačni grant u istoriji Crne Gore: preko 200 miliona eura bespovratnih sredstava. Ubrzanim tempom, već naredne sedmice, biće raspisan prekvalifikacioni tender za dionicu Mateševo – Andrijevica što znači da glavni tender možemo raspisati u junu”, kazala je Vučević.

Dodatno, ističe, planirano je i spajanje puta od Andrijevice do Boljara i znatno brže konekcije sa Srbijom i Centralnom Evropom.

“Nepravedno zapostavljena Andrijevica i sva okolna sela, biće povezana sa velikim logističkim i regionalnim centrima, što će uticati na ubrzani privredni i ekonomski rast. To će podstaći brojne mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje daljeg iseljavanja iz resursima bogate Andrijevice”, naglasila je Vučević.

Prema njenim riječima nastavak izgradnje auto-puta još jedan je dokaz da smo sposobni da ostvarimo velike rezultate kada radimo zajedno i vjerujemo u bolju budućnost.

“Sve što je obećala Vlada, na čelu sa Milojkom Spajićem, konkretnim djelima, a ne pričom, potvrđuje odgovoran odnos prema građanima koji žive i na sjeveru Crne Gore”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve