Vlada Crne Gore investiraće blizu 4,3 miliona eura za realizaciju tri projekta u Nikšiću i Rožajama, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima.

Dom za stare u Nikšiću, idejno rešenje

Sa podgoričkim preduzećem “Novi Volvoks” Uprava javnih radova ugovorila je drugu fazu izgradnje Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u vrijednosti od oko 2,4 miliona eura i rokom završetka radova 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Prva faza radova na objektima u bivšem vojnom kompleksu Trebjesa, koji će biti adaptirani za potrebe Doma starih, počela je polovinom septembra, a realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru. Vrijednost obje faze iznosi oko 5,2 miliona eura, a završetkom kompletnog posla Nikšić će dobiti savremeno i funkcionalno zdanje kapaciteta 208 mjesta za najstariju populaciju.

U Rožajama preduzeće “Tehnogradnja” uskoro počinje izgradnju sportske sale Gimnazije i Srednje stručne škole, za koju će Vlada opredijeliti blizu 1,63 miliona eura.

Sportska sala u Rožajama, idejno rješenje

Projektom je planirano rušenje postojeće fiskulturne sale i dogradnja novog objekta, površine oko 1.500 metara kvadratnih, sa prizemljem i dva sprata. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Nova sportska sala će u značajnoj mjeri unaprijediti uslove za održavanje nastave u oblasti sporta i fizičke kulture za rožajske srednjoškolce.

“Tehnoput” je takođe izabran I za dogradnju objekta Javne ustanove “Zahumlje” u Nikšiću, u vrijednosti od oko 284 hiljade eura.

Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova njegovog rada.

Rok za završetak projekta je tri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve